دنیای بازارهای مالی پر از اصطلاحات مالی و تخصصی است که هر معامله گری باید با آن آشنا باشد. یکی از این اصطلاحات موقعیت معاملاتی است که در فارسی به موقعیت معاملاتی ترجمه شده است. این اصطلاح در میان اکثر بازارهای مالی از جمله ارز دیجیتال رایج است اساساً نقاط ورود و خروج شما را از تراکنش مشخص می کند. این مفهوم خود به انواع دیگری تقسیم می شود که هر کدام ریسک ها و ویژگی های خاص خود را دارند.
در این مقاله ضمن تعریف موقعیت معاملاتی به بررسی انواع آن می پردازیم. در ادامه به بررسی ریسک های احتمالی و ارتباط هر یک با روند بازار، استراتژی های معاملاتی و شاخص های فنی می پردازیم. با ما همراه باشید و قبل از ورود به دنیای تجارت ارز دیجیتال و سایر بازارهای مالی با یکی از شرایط استفاده اصلی آن را بشناسید.
موقعیت معاملاتی چیست؟
طبق تعریف، Position مقدار یک ابزار مالی مانند اوراق بهادار، ارز دیجیتال و غیره است که یک معامله گر (فرد یا سازمان) مالک یا می فروشد.. زمانی که معامله گر دارایی مورد نظر را خریداری می کند، از طریق سفارش خرید، موقعیت معاملاتی را می گیرد یا باز می کند. اقدامی که نشان دهنده انتظار او برای افزایش قیمت آن دارایی یا افزایش بازار در آینده است.
برعکس، هنگام فروش یک دارایی، معامله گر از طریق دستور فروش، موقعیت معاملاتی را می بندد یا از آن خارج می شود. اما هر پوزیشنی که باز شود قطعا در آینده نزدیک یا دور بسته خواهد شد. خرید و فروش دارایی در هر موقعیت با دو عمل Put و Call انجام می شود.
انواع موقعیت های معاملاتی؛ سود و زیان آنها
موقعیت های معاملاتی به سه دسته اصلی تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم و سپس مکانیسم سود یا زیان آنها را بررسی می کنیم.
موقعیت طولانی
موقعیت بلندمدت خرید یا نگهداری یک دارایی یا قرارداد برای مدت طولانی است. در مورد اختیار یا نگه داشتن، معامله گر با افزایش قیمت دارایی سود می برد و با کاهش آن ضرر می کند. این موقعیت معاملاتی خرید نیز نامیده می شود.
موقعیت کوتاه
به موقعیت کوتاه مدت یا کوتاه مدت فروش نیز گفته می شود. معاملهگر با کوتاه کردن معامله و فروش دارایی به دنبال سود بردن از یک روند نزولی است. با این کار او دارایی متعلق به یا قرض گرفته شده را به قیمت بالاتری می فروشد و در آینده با قیمت ارزان تری خریداری می کند.
یکی از مهم ترین روش های کوتاه کردن دارایی، قرض گرفتن آن از یک پلتفرم وام دهی یا DeFi، فروش آن و بازگشت مبلغ اولیه زمانی است که قیمت دارایی به سطح مورد نظر کاهش یافت. مثال زیر میتواند منظور ما از موقعیت معاملات کوتاه برای چنین معاملهگری را بیشتر روشن کند:
- قرض گرفتن 200 واحد ارز دیجیتال X به ارزش کل 1000 دلار (هر سکه پنج دلار)
- فروش دارایی در موقعیت کوتاه به همان قیمتی که قرض گرفته شده است
- رسیدن قیمت هر سکه با روند نزولی به سه دلار
- برگرداندن مبلغ اولیه به ارزش کل 600 دلار (200) و کسب سود 400 دلار (1000-600)
موقعیت خنثی
یک موقعیت خنثی در واقع یک موقعیت معاملاتی نیست. بلکه حضور همزمان دو موقعیت خرید و فروش در سبد معامله گران است. این استراتژی به مدیریت ریسک کمک می کند و می تواند ضررهای احتمالی را به ویژه برای معامله گران تازه کار کاهش دهد.
سود در هر موقعیت معاملاتی
آنچه سود معاملات بلندمدت و کوتاه مدت را تعیین می کند، انتخاب صحیح آنها بر اساس پیش بینی های انجام شده از روند کوتاه مدت یا بلند مدت قیمت دارایی است. این پیش بینی ها بر اساس تحلیل تکنیکال شامل بررسی و مطالعه شاخص ها و نمودارها و بر اساس تحلیل بنیادی شامل تحلیل شاخص های کلان اقتصادی به دست می آید.
سود یک موقعیت خنثی نیز نه با روندهای صعودی و نزولی، بلکه توسط عوامل ثانویه تر مانند نرخ بهره بانک مرکزی، نوسانات یا نرخ ارز تعیین می شود. همچنین اتخاذ یک موقعیت معاملاتی خنثی نگرانی از جهت گیری بازار را از بین می برد و ضمن کاهش ریسک، احتمال سودهای نجومی را نیز کاهش می دهد.
ریسک هر موقعیت معاملاتی چیست؟
موقعیت معاملات باز موقعیتی است که دارایی را در معرض دسترسی بازار قرار می دهد. این شرایط شامل هر نوع خرید و فروش می شود و می تواند از چند دقیقه تا چند سال باز باشد. هرچه این دوره طولانی تر باشد، ریسک معامله بیشتر می شود. امکان نوسانات یکباره و منفی یعنی در مقابل سود معامله گر افزایش می یابد. این امر برای پوزیشن های لانگ و کوتاه صادق است.
طبیعتاً هر چه ارزش دارایی های تخصیص یافته به یک موقعیت معاملاتی بیشتر باشد، ضرر احتمالی آن معامله بیشتر خواهد بود. به این ترتیب معامله گران ریسک پذیر بیشتر موقعیت های بازتری خواهند داشت. تنها راه کاهش این خطرات، بستن معامله در زمان مناسب است.
به طور خلاصه می توان گفت آنچه وضعیت معاملات کوتاه مدت را تهدید می کند افزایش قیمت و آنچه موقعیت خرید را تهدید می کند کاهش آن است. اما کاهش مداوم قیمت، یعنی زمانی که بازار اساساً در بحران است، حتی برای معامله گران کوتاه مدت نیز مضر است. زیرا قطعا امیدوارند از یک نقطه به بعد قیمت دارایی های خود را افزایش دهند.
بستن موقعیت معاملاتی و دلایل آن
موقعیت های معاملاتی لانگ با فروش و کوتاه با خرید بسته می شوند. هنگام بستن معامله، سود و زیان شما از کنترل آن مشخص می شود. یک معامله گر به دلایل مختلف موقعیت های معاملاتی خود را می بندد. رسیدن به سود مطلوب و جلوگیری از زیان بیشتر از مهمترین این اهداف است.
در برخی از بازارهای مالی، موقعیت معاملاتی نیز مشمول مالیات می شود که می تواند زیان معامله را بیشتر از سود آن کند. موضوعی که به دلیل غیرمتمرکز بودن این بازار به ندرت در بازارهای ارز دیجیتال شاهد آن هستیم، می تواند دلیلی برای تعطیلی آن باشد.
موقعیت معاملاتی می تواند توسط بورس، کارگزاری یا به طور کلی واسطه های معاملاتی بسته شود. اقدامی به نام Liquidation. احتمال بالای عدم دستیابی به اهداف یک موقعیت معاملاتی به ویژه در معاملات اهرمی دلیل اصلی این اقدام است. در این معاملات ممکن است زیان از حاشیه یا سپرده اولیه سرمایه گذار فراتر رود و بستر معاملات با زیان مواجه شود. به بسته شدن موقعیت در این شرایط انحلال اجباری می گویند.
رابطه موقعیت و استراتژی های معاملاتی
موقعیت معاملاتی در اصل به معنای معاملات نقطه ای است. در آنها مقدار مشخصی از دارایی ها در زمان باز یا بسته شدن موقعیت معاملاتی خرید یا فروخته می شود. با این حال، بسته به امکانات ارائه شده توسط بستر بورس، می توانید قراردادهای آتی، فوروارد و سایر مشتقه ها را با انواع موقعیت های خرید و فروش خرید و فروش کنید. موقعیت های اهرمی نیز می تواند برای معامله گران حرفه ای بسیار سودآور باشد.
با این حال، در یک بازار بسیار نوسان، یک معامله گر حرفه ای علاوه بر روند بازار، به بالا و پایین قیمت ها نیز توجه می کند. بر این اساس، او ممکن است زمانی که قیمت آن در حال کاهش است، یک دارایی را بخرد و زمانی که سطوح مقاومت احتمالاً موقتی را آزمایش می کند، آن را بفروشد.
انتخاب موقعیت معاملاتی با تحلیل تکنیکال
باز کردن یک موقعیت معاملاتی کوتاه در بازار ارزهای دیجیتال در مواقعی مانند اشباع روند صعودی و اصلاحات احتمالی، شکستن سطح مقاومت یا احساسات منفی بازار منطقی تر به نظر می رسد. برعکس این موارد، یعنی زمانی که یک رالی احتمالی در پیش است، سطوح حمایتی رد نشده و جو بازار مثبت است، باز کردن پوزیشن های خرید مناسب تر است.
از جمله مهمترین الگوهای نمودار روزانه نزولی که زمان مناسب برای موقعیت معاملاتی کوتاه را نشان می دهد عبارتند از:
- دو تاپ
- تاپ های سه گانه
- سر و شانه
- مرد حلق آویز
- شمعدان و ستاره تیرانداز
- شمع دوجی سنگ قبر
الگوهای زیر نیز معمولا به عنوان سیگنال های مثبت برای یک موقعیت معاملاتی طولانی در نظر گرفته می شوند:
- دوتایی پایین
- سر و شانه معکوس
- الگوی مثلث صعودی
- الگوی چکش
- شمعدان های گاو نر مانند Dragonfly Doji
فراوانی موقعیت های معاملاتی در هر روند بازار
در یک بازار رو به رشد، بیشتر شاهد باز شدن موقعیت های معاملاتی بلند مدت توسط معامله گران هستیم. زیرا سرمایه گذاران به دنبال سود از روند صعودی هستند. در چنین بازاری، سطوح مقاومت به طور مرتب آزمایش و شکسته می شوند. اما در بازار نزولی، این موقعیت های فروش یا فروش است که رشد می کند. در این بازار، سطوح پشتیبانی به طور مداوم در حال آزمایش هستند. بنابراین باز کردن این دو موقعیت در بازارهای پرطرفدار بیش از همیشه منطقی است. در بازارهای خنثی یا محدوده، باز کردن یک موقعیت فروش رایج تر است.
موقعیت معاملاتی و سود آسان
معاملات در بازار ارزهای دیجیتال در قالب موقعیت های معاملاتی مختلف انجام می شود. این نوع تجارت تعیین کننده خرید یا فروش و زمان و مقدار آن است. در حالی که در بازارهای صعودی، معامله گران عمدتا پوزیشن های خرید یا خرید باز می کنند، در بازارهای نزولی، شاهد فروش یا فروش بیشتر هستیم. با این حال، هنگام اتخاذ هر یک از آنها، باید شاخص های فنی و اساسی را در نظر گرفت.
علاوه بر معاملات نقطه ای، از موقعیت های باز و بسته در معاملات مشتقه نیز استفاده می شود. معاملهگر کوتاه مدت انتظار کاهش قیمتها و معاملهگر بلند مدت انتظار افزایش آنها از نقطه باز شدن موقعیت خود را دارد. پیشبینی نادرست در مورد روندهای احتمالی، خطر اصلی هر یک از این موارد است.
موقعیت معاملاتی چیست؟ نحوه انتخاب موقعیت یا موقعیت معاملاتی برای اولین بار در وبلاگ خبرجو. ظاهر شد.
این خبر در تاریخ2023-04-09 15:09:00 توسط خبرجو منتشر شده است.
گفتگو در مورد این post