معایب انتخاب صرافی متمرکز ارز دیجیتال چیست؟ تمامی تراکنش های ارز دیجیتال در بستری به نام صرافی آنلاین ارز دیجیتال انجام می شود. صرافی های ارز دیجیتال انواع مختلفی با ویژگی های خاص خود دارند. یکی از آنها صرافی متمرکز ارز دیجیتال (CEX) است که در بازار ارزهای دیجیتال در کنار غیرمتمرکز (DEX) و ترکیبی (HEX) فعالیت می کند. در این مقاله قصد داریم شما را با معایب صرافی متمرکز ارز دیجیتال آشنا کنیم پس لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
صرافی ارز دیجیتال OC یا چه چیزی متمرکز شده است؟
قبل از بیان معایب صرافی متمرکز ارز دیجیتال، بهتر است بدانید که این صرافی چیست و چگونه کار می کند. همانطور که در مقاله «ویژگی های صرافی متمرکز ارز دیجیتال» اشاره شد، صرافی های غیرمتمرکز قدیمی ترین نوع صرافی آنلاین ارز دیجیتال هستند. در این نوع صرافی، معاملات آنلاین و خرید و فروش ارزهای دیجیتال تحت نظارت و مدیریت شخص ثالث به عنوان نهاد نظارتی انجام می شود.
مکانیسم عملکرد صرافی های متمرکز ارز دیجیتال مانند بورس های سنتی است. به طوری که بورس در نقش یک واسطه بر معاملات و معاملات موجود نظارت می کند. از سوی دیگر، طرفین معامله به صرافی برای نظارت و مدیریت معاملات اعتماد دارند. صرافی های متمرکز اگرچه مزایای زیادی دارند اما نمی توان معایب آن را نادیده گرفت، بنابراین برای انتخاب صرافی بهتر علاوه بر مزایا، معایب آن را نیز در نظر بگیرید.
برای اینکه به وضوح معایب صرافی متمرکز ارز دیجیتال را بیان کنیم، بهتر است ویژگی های این نوع صرافی ها را یکی یکی بررسی کنیم. مقایسه این اقلام با ویژگی های سایر صرافی ها، مزایا و معایب نوع صرافی متمرکز را بهتر نشان می دهد.
ویژگی های صرافی متمرکز ارز دیجیتال
صرافی آنلاین ارز دیجیتال متمرکز از نظر امنیت، حریم خصوصی، احراز هویت، کاربرد، قابلیت اطمینان، سرعت و غیره با سایر صرافی ها متفاوت است:
- امنیت صرافی متمرکز: امنیت در صرافی آنلاین متمرکز کمتر از نوع غیرمتمرکز آن است. به عبارت دیگر، این صرافی ها در برابر حملات هکرها آسیب پذیرتر هستند. هکرها می توانند از دیوارهای دفاعی صرافی عبور کرده و به اطلاعات مالی محرمانه کاربران دسترسی پیدا کنند. در صرافی های نوع DEX، دسترسی به اطلاعات کاربران تقریبا غیرممکن است.
- حریم خصوصی و احراز هویت: یکی از موارد ضروری در صرافی های متمرکز، احراز هویت پس از تکمیل ثبت نام است. تحریم ها، احراز هویت کاربران ایرانی در مبادلات خارجی را محدود کرده است.
- برنامه تبادل متمرکز: صرافی متمرکز با استفاده آسان، ورود به بازار کریپتو را به ویژه برای معامله گران تازه کار آسان می کند. همچنین کاربران با اطمینان بیشتری تراکنش های خود را در صرافی مذکور انجام می دهند.
حجم معاملات صرافی متمرکز: صرافی متمرکز ارز دیجیتال بیشترین حجم تراکنش را در مقایسه با نوع متمرکز و ترکیبی در اختیار کاربران قرار می دهد.
نقدینگی: در صرافی های متمرکز محدودیت نقدینگی وجود ندارد. همچنین این صرافی ها امکان تبدیل آسان ارزهای رمزپایه به پول فیات و ارزهای سنتی از جمله دلار را در اختیار کاربران قرار داده است.
- کنترل: کنترل تراکنش ها توسط صرافی متمرکز، عدم دسترسی کاربران به کلید خصوصی کیف پول ها و عدم دسترسی کامل به ارزهای دیجیتال از معایب نوع متمرکز صرافی آنلاین است. به عبارت دیگر این صرافی ها دسترسی کاربران به سرمایه خود را محدود کرده است.
- سرعت: سرعت بالای تراکنش ها منجر به تجربه کاربری و کار دلپذیر برای معامله گران در صرافی متمرکز شده است.
- هزینه ها: یکی از ویژگیهای صرافیهای متمرکز، کارمزد معاملاتی بالاتر آنها در مقایسه با صرافیهای همتا به همتا و غیرمتمرکز است.
ورشکستگی: صرافی های متمرکز بیشتر از سایر صرافی ها در معرض ورشکستگی هستند.
معایب صرافی متمرکز ارز دیجیتال
با توجه به ویژگیهای صرافی متمرکز ارز دیجیتال که در بالا به آن اشاره کردیم، مواردی از مزایای این صرافی و برخی از آنها از معایب صرافیهای متمرکز محسوب میشوند. به طور کلی می توان گفت که صرافی های ارز دیجیتال دارای معایب زیر هستند:
- در معرض هک قرار گرفتن؛
- عدم دسترسی به کلیدهای خصوصی و عدم دسترسی به سرمایه؛
- هزینه های بالا؛
- ریسک بالاتر ورشکستگی؛
مشکل در احراز هویت برای کاربران ایرانی.
بهترین صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتال
اکنون که با صرافی های متمرکز ارز دیجیتال، ویژگی ها، مزایا و معایب آن ها آشنا شدید، ممکن است بخواهید این صرافی را برای تراکنش های ارز دیجیتال خود انتخاب کنید، پس بد نیست با لیست صرافی های متمرکز ارز دیجیتال آشنا شوید.
1. صرافی کوین بیس
صرافی کوین بیس یکی از بهترین صرافی های متمرکز ارزهای دیجیتال است. در این صرافی امکان مبادله ارزهای دیجیتال با ارزهای فیات وجود دارد. همچنین پشتیبانی آن از تعداد زیادی ارز دیجیتال باعث شده است که معامله گران مبتدی تا حرفه ای از آن به عنوان مکانی برای افزایش سرمایه خود استفاده کنند.
2. صرافی بایننس
صرافی بایننس با پشتیبانی از تمامی ارزهای دیجیتال موجود، کامل ترین صرافی در جهان محسوب می شود. صرافی مذکور از سال 2018 با رضایت 100 درصدی کاربران به یکی از بهترین و محبوب ترین صرافی های جهان تبدیل شده است.
3. صرافی کراکن
امکان تبادل جفت ارز و تبدیل ارزهای دیجیتال به ارزهای فیات از مهمترین ویژگی های صرافی کراکن است. البته این صرافی ویژگی های قابل توجه دیگری نیز دارد که آن را به یکی از صرافی های مطرح موجود تبدیل می کند.
4. صرافی کوکوین
متأسفانه معاملات ایرانی از محدودیت های زیادی رنج می برند، بنابراین خوب است صرافی داشته باشیم که محدودیت های آنها را به حداقل برساند. صرافی کوکوین چنین ویژگی هایی دارد. این صرافی اپلیکیشن موبایل خود را منتشر کرده است. ایرانیان می توانند بدون هیچ محدودیتی به این صرافی بپیوندند و فعالیت های مالی دیجیتال خود را انجام دهند.
5. تبادل رابینهود
صرافی رابین هود نیز یکی از صرافی های متمرکز ارز دیجیتال است که با حمایت از ارزهای دیجیتال مختلف، فرصت مناسبی را برای سرمایه گذاری و سودآوری فراهم کرده است.
6. تبادل هوبی
یکی دیگر از صرافی های معروف ارز دیجیتال با ساختار متمرکز Huobi نام دارد. این صرافی از جفت ارزهای مختلف نیز پشتیبانی می کند. از طرفی استفاده ساده از آن باعث محبوبیت بیشتر آن شده است.
7. تبادل Bitterex و Bitfinex
دو صرافی معروف دیگر ارز دیجیتال BitTrex و BitPhoenix هستند. هر دوی این صرافی ها از ارزهای دیجیتال مختلف پشتیبانی می کنند و امکان رشد سرمایه و سودآوری را برای کاربران فراهم کرده اند.
حرف پایانی
در این مقاله با توضیح مکانیزم و ویژگی های صرافی های متمرکز ارز دیجیتال سعی کردیم شما را با این صرافی و البته معایب آن آشنا کنیم. کارمزدهای بالا، احراز هویت دشوار برای ایرانیان، عدم کنترل سرمایه، ورشکستگی و خطر هک شدن از معایب صرافی های متمرکز است.
گفتگو در مورد این post