معامله گرانی که در بازارهای مالی فعالیت می کنند باید تحمل ریسک بالایی داشته باشند و دانش کافی از ابزارها و مفاهیم را داشته باشند. چندین ابزار مانند محدوده نوسانات به معامله گران کمک می کند تا معاملات بهتری داشته باشند. مشروط بر اینکه از روش صحیح استفاده شود. در حین فعالیت در بورس ممکن است با مفهوم دامنه نوسان سهام های مختلف در موارد مختلف مواجه شوید. اما ممکن است این موضوع در خرید ارز دیجیتال و فعالیت در بازار کریپتو کمی متفاوت باشد. به نظر شما جایگاه این مفهوم در دنیای ارزهای دیجیتال چیست؟ برای بررسی این مفهوم و ویژگی های مثبت و منفی آن با ما همراه باشید.
آشنایی با محدوده تاب
قیمت دارایی ها در بازارهای مالی مختلف ممکن است بر اساس عوامل تأثیرگذار مانند عرضه و تقاضا تغییر کند. در مقابل این عوامل، قوانینی وجود دارد که از تغییر بیش از حد قیمت آن دارایی جلوگیری می کند. محدوده نوسان یکی از این قوانین است که از مخالفت عرضه و تقاضای دارایی جلوگیری می کند.
به عنوان مثال، زمانی را تصور کنید که تقاضا برای خرید دارایی در یک بازار به شدت افزایش یافته است، اما میزان عرضه آن به هیچ وجه تغییر نکرده است. در این شرایط قطعا شاهد افزایش قیمت آن دارایی خواهیم بود. مخالفش هم درست است. وقتی عرضه یک دارایی افزایش می یابد اما میزان تقاضای استفاده کنندگان برای آن دارایی ثابت می ماند، در نهایت منجر به کاهش قیمت آن دارایی می شود.
محدوده نوسان یک عامل کنترل خوبی برای نوسان قیمت دارایی در یک بازار است. به طوری که برای آن محدوده قیمتی تعیین می کند و قیمت آن فقط در آن روز مجاز به تغییر خواهد بود. حال سوال اینجاست که آیا این بازدارنده در همه بازارهای مالی قابل اجرا خواهد بود؟
محدوده نوسان در بورس
کاربرد اصلی این مفهوم را می توان در بازار سهام مشاهده کرد. دامنه نوسان مجاز در این بازار شامل کمترین (کف) تا بالاترین (سقف) قیمتی است که یک سهم می تواند داشته باشد و در آن محدوده تغییر کند. این مفهوم به کنترل قیمت در برابر نوسانات بازار، کاهش زیان هنگفت سهامداران ناشی از تصمیمات هیجانی و کاهش تلاطم و آشفتگی در بازار کمک می کند.
سهام در بورس دارای قیمت ذاتی مشخص و دقیقی هستند. بنابراین محدوده نوسان می تواند ابزار خوبی برای کنترل بازار باشد. تعیین حد این دامنه در بورس ایران با تشخیص سازمان بورس و بر اساس مقررات معاملات در شرکت بورس ایران انجام می شود. به این ترتیب هر سهم در بازار هر روز نوسان خاصی خواهد داشت. این بدان معناست که قیمت آن سهم فقط در همان محدوده مجاز است در آن روز تغییر کند. همچنین بد نیست بدانید که این مفهوم در بورس بسیاری از کشورهای دیگر مانند اسپانیا، مالزی، تایلند، ترکیه، استرالیا، ژاپن، کره، فرانسه و تایوان نیز رعایت و اجرا می شود.
دامنه نوسانات در بازار ارز دیجیتال
به نظر شما این مفهوم در بازار ارزهای دیجیتال جواب می دهد؟ ارزهای دیجیتال در بازار کریپتو ممکن است رشد عجیبی چند صد درصدی را در یک روز تجربه کنند. به همین دلیل است که معامله در این بازار یکی از پر ریسک ترین و البته سودآورترین تجارت ها محسوب می شود. بنابراین، تعیین محدوده قیمت برای این دارایی های دیجیتال بی معنی است.
ارزش ذاتی یک ارز دیجیتال در بازار کریپتو را نمی توان به راحتی از طریق روش های مرسوم محاسبه کرد. بنابراین تعیین قیمت دقیق برای آنها غیرممکن است. به طوری که حتی ممکن است ماهیت این بازار را خراب کند. به همین دلیل است که در برخی روزها شاهد افزایش یا کاهش شدید قیمت یک ارز دیجیتال هستیم. یک دارایی دیجیتال می تواند در یک روز وارد بازار گاوی شود و تحت تاثیر عوامل مختلف بی شماری، افزایش قیمت زیادی داشته باشد. اما روز بعد، قیمت دوباره کاهش می یابد. پیشبینی و تنظیم بازار کریپتو کار سادهای نیست. بنابراین، مفهوم دامنه نوسان در بازار ارزهای دیجیتال جایی ندارد.
مزایای دامنه نوسان چیست؟
کاربرانی که در بازارهای مالی مختلف فعالیت می کنند، واکنش های متفاوتی به قوانین موجود نشان می دهند. به همین دلیل است که برخی وجود مفهوم دامنه نوسان در یک بازار را غیر منطقی می دانند. در حالی که پیاده سازی این مفهوم در بازار می تواند مزایای بسیاری را به همراه داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
قیمت واقعی را کشف کنید
موضوع کشف قیمت واقعی از آن دسته مفاهیمی است که ما ایرانی ها آن را به خوبی درک می کنیم. احتمالا شما هم در بررسی قیمت ها در بازارهایی مانند املاک متوجه قیمت های غیر منطقی شده اید. یکی از دلایل این موضوع نبود زمینه برای نوسان است. به این ترتیب سهامداران و فعالان بازار سهام می توانند از قیمت واقعی یک سهم مطلع شوند. در این صورت افراد از محدوده تغییر قیمت آن سهم آگاه هستند و از روی هیجان در حین معامله تصمیم نمی گیرند. در نتیجه از سودجویی برخی افراد جلوگیری میشود و فعالان واقعی میتوانند راحتتر سود ببرند.
عوامل دیگری در بازار کریپتو وجود دارد که به معامله گران کمک می کند تا تصمیمات عاقلانه ای بگیرند. عواملی مانند استراتژی معاملات روزانه، تحلیل تکنیکال و … از جمله مواردی هستند که معامله گران برای انجام معاملات خود از آنها استفاده می کنند.
از تغییرات ناگهانی قیمت خودداری کنید
آیا تا به حال موج شکن های ساخته شده در ساحل دریا را دیده اید؟ هدف از ساخت آنها گرفتن شدت امواج است تا آسیبی به بافت شهری وارد نشود. مفهوم دامنه نوسان در بازارهای مالی نیز همین تأثیر را دارد.
به طور کلی عوامل مختلفی مانند تصمیمات احساسی کاربران، اخبار جعلی و … می تواند بر قیمت یک سهم تاثیر بگذارد. محدوده نوسان از تغییر قیمت سهم بر اثر این عوامل جلوگیری می کند. در اغلب موارد، دامنه نوسانات سهام در بازار بین مثبت 5 تا منفی 5 است، یعنی قیمت آن دارایی می تواند در آن روز 5 درصد افزایش یا کاهش یابد.
در بازار کریپتو، شاهد تغییرات ناگهانی قیمت هستیم که به دلیل عوامل متعددی رخ می دهد. پیش بینی این تغییرات آسان نیست. اما معامله گران و معامله گران حرفه ای می توانند با استفاده از ابزارها و روش های مختلف نتیجه گیری عاقلانه ای داشته باشند. بررسی ویژگیهای ارزهای رمزپایه، حجم معاملات آنها، تسلط بیتکوین و مطالعه تحلیلهای فنی و بنیادی رمزارز مورد نظر میتواند تغییرات قیمت آن دارایی را تا حدودی پیشبینی کند.
جلوگیری از سوء استفاده
زمانی که دارایی دارای نوسانات خاصی باشد، احتمال دستیابی افراد سودجو به قیمت آن بسیار کم است. زمانی که ارزش یک سهم در انحصار شخص یا گروه خاصی باشد، احتمال دارد که قیمت آن در موارد مختلف افزایش یا کاهش قابل توجهی داشته باشد. اما دامنه نوسانات عاملی است که مانع از انحصار سهامداران بزرگ می شود. به این ترتیب نمی توانند با حرکات خودسرانه خود روند بازار را تغییر دهند و مسیر عادلانه تری برای سرمایه گذاری ایجاد می شود.
معایب دامنه نوسان چیست؟
به همان اندازه که این مفهوم می تواند مفید و کارآمد باشد، گاهی اوقات ممکن است معایب و محدودیت های مختلفی را ایجاد کند. در ادامه به بررسی برخی از چالش های آن می پردازیم.
تاخیر در کشف قیمت واقعی یک دارایی
در بازاری مانند بورس که جزو تاثیرگذارترین مفاهیم به حساب می آید، ممکن است شاهد محدودیت هایی باشیم. به عنوان مثال، باعث می شود قیمت یک دارایی نتواند به اطلاعات موجود در آن روز واکنش نشان دهد. بنابراین، قیمت روز آن دارایی ممکن است قیمت واقعی آن نباشد و معامله گران را گمراه کند. به این ترتیب ممکن است شاهد هرج و مرج و بی نظمی در روند خرید و فروش آن سهم باشیم.
انتقال هرج و مرج و آشفتگی بازار به روزهای آینده
این مفهوم در بورس ممکن است باعث ایجاد هرج و مرج و تلاطم در بازار برای یک سهم برای چند روز متوالی شود. زیرا قیمت آن دارایی با این مفهوم محدود می شود. برای درک بهتر، شرایطی را تصور کنید که اخبار و رویدادهای زیادی در مورد یک سهم در بازار وجود دارد. این اخبار و حواشی قطعا بر قیمت آن دارایی تاثیر می گذارد اما وجود محدوده نوسانی مانع از تغییر ارزش آن می شود. به این ترتیب ممکن است این هرج و مرج برای روزهای متوالی ادامه یابد. زیرا با توجه به محدودیت های موجود، هیجان معامله گران برای خرید و فروش آن سهم در یک روز تمام نمی شود.
دامنه نوسانات و تأثیر آن بر بازارها
این دامنه مانند یک ابزار عملی بازار سهام برای معامله گران عمل می کند. به این ترتیب می توانند فعالیت ایمن تری داشته باشند. زیرا این مفهوم به حفظ دارایی ها و تصمیمات خردمندانه مردم کمک می کند و از متحمل شدن زیان های هنگفت جلوگیری می کند. دامنه نوسان را می توان در بازاری مانند بازار سهام که در آن سهام دارای ارزش ذاتی مشخصی هستند استفاده کرد. اما در بازار کریپتو چیز زیادی برای گفتن نخواهد داشت. برای استفاده از ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال و کسب اطلاعات در مورد آنها می توانید به وبلاگ خبرجو مراجعه کنید.
محدوده نوسان چیست؟ مزایا و معایب دامنه نوسان در بازارها چیست؟ اولین بار در خبرجو ظاهر شد.
این خبر در تاریخ2023-07-25 12:02:00 توسط خبرجو منتشر شده است.
گفتگو در مورد این post