به گزارش اقتصاد 100، صدور مجوزهای کاغذی که در سال های گذشته مشکلات زیادی را برای صاحبان مشاغل و افرادی که به دنبال راه اندازی کسب و کار بودند ایجاد کرده بود، امضاهای طلایی که گاه چندین میلیون یا صدها میلیون برای مردم هزینه دارد، اما گذشته با راه اندازی سامانه پورتال ملی مجوزها این امضاهای طلایی برچیده شد و کم کم دستگاه هایی که برای راه اندازی یک کسب و کار ساده امضای خود را میلیون ها تومان می فروختند جمع آوری شد و اکنون همه آنها وصل شده اند. پورتال ملی مجوزها و افراد می توانند با بارگذاری مدارک و درخواست خود در عرض چند روز یا حتی چند ساعت مجوز دریافت کنند.
داستان مجوزهای کاغذی و دردسرهای آنها
فرآیندهای کاغذبازی از سوی دستگاه ها باعث ایجاد مشکلاتی برای صاحبان مشاغل یا افراد می شود که بر اساس قانون صدور پروانه کسب و با برنامه ریزی هایی که انجام شد، اگر دستگاهی در صدور مجوز یا درخواست از مردم با تاخیر مواجه شود، به این صورت است. یک دستگاه مجوز خودکار صدور و مسئولیت تاخیر بر عهده دستگاهی است که صدور مجوز را به تاخیر انداخته است.
200 هزار تاخیر در صدور مجوز در سال گذشته ثبت شد
به گفته سید امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار، تاخیر در صدور پروانه کسب برای صاحبان مشاغل تا سال گذشته بسیار زیاد بود، به طوری که سال گذشته 200 هزار تاخیر در صدور مجوز داشتیم، اما خوشبختانه با موارد زیر -آپ که صورت گرفت و صدور این میزان مجوزهای خودکار بسیار کاهش یافته و تا یکی دو ماه آینده به صفر خواهد رسید.
بر اساس این گزارش، قانون تسهیل صدور پروانه کسب که از سال گذشته پس از 13 سال به مرحله اجرا رسیده است، نیمی از اجرای خود را به پایان رسانده و اکنون به مراحل پایانی خود نزدیک شده است.
سید امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار با بیان اینکه تا 5 اردیبهشت بر اساس قانون باید کلیه مجوزهای کاغذی الکترونیکی و به شناسه منحصربفرد تبدیل شود، اظهار داشت: این مجوزها باید تا 25 اردیبهشت ماه سال 94 به صورت رسمی انجام شود. افراد می توانند برای دریافت شناسه منحصربفرد به پورتال مجوزهای ملی مراجعه کرده و کد ملی و کد پستی را وارد کرده و مجوزهای کاغذی خود را برای دریافت کد شناسایی منحصربفرد آپلود کنند. کد شناسایی پس از پیگیری و پس از دو سال وقفه از این پس توسط قوه قضاییه صادر می شود.
بر اساس این گزارش، پرتال ملی پروانه ها دارای 5 مرحله است که مرحله اول آن شفاف سازی صدور تمامی مجوزها است تا مشخص شود فرد پس از بارگذاری مدارک خود و درخواست در چه بازه زمانی می تواند مجوز دریافت کند. آنها مجوزهای کاغذی مرکز بهبود محیط کسب و کار این موارد را روشن خواهد کرد.
افرادی که شناسه منحصر به فرد ندارند مجوز ندارند
در ادامه سیاح رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار به باشگاه خبرنگاران گفت: افرادی که دارای پروانه کاغذی هستند در صورت نداشتن کد شناسایی یکتا با مشکل مواجه می شوند و هرکس فاقد کد شناسایی باشد به حساب می آید. از نظر دولت جمهوری اسلامی ایران فاقد مجوز باشد.
وی بیان کرد: حدود دو تا سه میلیون مجوز کاغذی در کشور وجود دارد و تا قبل از آغاز سال 300 هزار مجوز کاغذ شناسنامه منحصر به فرد دریافت کردند اما پس از تذکرات و اولتیماتوم هایی که داده شد حدود 400 هزار مجوز کارت شناسایی یکتا دریافت کردند. با توجه به اینکه زمان زیادی باقی نمانده است، امیدواریم تا پایان اردیبهشت سایر مجوزهای کاغذی به شناسه های منحصر به فرد تبدیل شوند.
وی افزود: استان های لرستان و گیلان برای شناسنامه منحصربفرد بسیار تلاش می کنند و برنامه ریزی خوبی در خراسان جنوبی و همدان انجام شده است. فعالان اقتصادی که تا پنجم اردیبهشت مجوزهای قبلی خود را به مجوز جدید تبدیل نکنند، از خدمات دولتی محروم خواهند شد.
سیاح همچنین با اشاره به تکلیف قانونی صدور مجوز با تاخیر از طریق درگاه ملی مجوز گفت: این درگاه برای تمامی متقاضیانی که درخواست آنها با تاخیر انجام می شود تا دو ماه آینده مجوز صادر می کند.
گفتگو در مورد این post