بختیاری افزود: به عنوان مثال در مواردی که طبق مقررات وظیفه ای به دفاتر اسناد رسمی محول می شود، در صورت تخلف، علاوه بر مسئولیت مشترک سردفتر بامودی در پرداخت مالیات متعلق، مشمول جریمه نیز خواهد شد. معادل بیست درصد آن و در صورت تکرار به حبس تعزیری درجه شش محکوم خواهد شد.
این فقیه ادامه داد: یا در صورتی که مؤدی عالماً و عمداً به ترازنامه و سود و زیان مراجعه کند و یا به دفاتر و اسنادی که مبنای تعیین مالیات است و بر خلاف واقع تنظیم و تنظیم شده است، به قصد طفره رفتن مراجعه کند. مالیات، یا از ارائه اظهارنامه مالیاتی، ترازنامه و حساب سود و زیان به مدت 3 سال متوالی خودداری کنید. در مدت مذکور علاوه بر جریمه ها و مجازات های مقرر در قانون مالیات های مستقیم از معافیت های قانونی و بخشودگی محروم می شود.
وی افزود: البته سازمان مالیاتی می تواند با شرایطی که در قانون مالیات های مستقیم قید شده است از خروج مدیران اشخاص حقوقی و حقیقی اعم از تولیدی و غیره جلوگیری کند. همچنین در صورتی که مؤدیان به قصد فرار مالیاتی اموال خود را به نام همسر یا فرزندان خود واگذار کنند، سازمان امور مالیاتی کشور می تواند از طریق مراجع قضایی نسبت به ابطال سند مذکور اقدام کند.
وکیل پایه یک دادگستری گفت: مستند قانونی جرم فرار مالیاتی توسط اشخاص حقیقی ماده 274 قانون مالیات های مستقیم است. اگر شخصی مرتکب یکی از اعمال زیر شود به مجازات درجه شش محکوم می شود:
در صورتی که مؤدی اسناد، مدارک و سوابق خلاف واقع تهیه و استناد کند، مجرم شناخته می شود.
اگر شخصی فعالیت اقتصادی خود را مخفی کند یا درآمد حاصل از آن را مخفی کند، مجرم محسوب می شود. اگر مؤدی از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات اقتصادی یا مالی خود جلوگیری کند، مجازات می شود. زمانی که مؤدی به وظایف قانونی خود در خصوص مالیات های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده عمل نکند مرتکب جرم شده است.
اگر مؤدی معاملات و قراردادهای خود را به نام دیگران تنظیم کند یا معاملات و قراردادهای دیگران را بر خلاف واقع به نام خود تنظیم کند مشمول مجازات این جرم خواهد بود. عدم تنظیم و تسلیم اظهارنامه درآمد و هزینه به مدت 3 سال متوالی و عدم انجام تکالیف قانونی نیز موجب مجازات مؤدی خواهد بود.
اگر مؤدی برای فرار از پرداخت مالیات از کارت بازرگانی اشخاص دیگر استفاده کند، مرتکب این عمل غیرقانونی محسوب می شود.
این فقیه تاکید کرد: موارد ذکر شده مجازات شخص حقیقی است. مجازات درجه شش شامل حبس بیش از ۶ ماه تا ۲ سال، جزای نقدی از ۲ تا ۸ میلیون تومان، شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه، محرومیت از حقوق اجتماعی بیش از ۶ ماه تا ۵ سال و صدور حکم قطعی است. حکم در رسانه ها این مجازات ها درجه 6 است و شخص حقیقی در صورت ارتکاب این جرم به این مجازات محکوم می شود.
مستند قانونی جرم فرار مالیاتی اشخاص حقوقی ماده 275 قانون مالیات های مستقیم است. در صورت ارتکاب این جرم توسط شخص حقوقی مجازات ممنوعیت یک یا چند فعالیت تجاری و ممنوعیت از صدور برخی اسناد تجاری از ۶ ماه تا ۲ سال خواهد بود.
منبع: خبرگردون
گفتگو در مورد این post