مرجان اصلانی همسر این خواننده سرشناس موسیقی پاپ در صفحه اینستاگرام خود نوشت: در شامگاه ۱ فروردین ۱۴۰۳ سرطان مهلک فرمارز اصلانی شاعر، خواننده، آهنگساز، روزنامه نگار و انسان خوب را با خود برد. همراه با نسیم بهاری با خداحافظی ابدی.” در حالی که دستانش در دست عزیزانش بود.
چند هفته پیش فرامرز اصلانی وی اعلام کرده بود که از سرطان رنج می برد و اعلام کرده بود که قصد دارد بقیه سال 1402 را به معالجه و مراقبت از روحیه خود اختصاص دهد.
آقای اصلانی در پست اینستاگرامی خود به فارسی و انگلیسی نوشت: من هم مثل مسافر این جاده پیچیده سایه هستم. سرطان من لمس کردم بنابراین اعلام می کنم که قصد دارم باقیمانده این سال را به شفا و مراقبت از روحم اختصاص دهم. با هر سپیده دم، قلبم جسارت بیشتری پیدا میکند و فکر و انرژی بیشتری به من القا میکند تا قدمی در راه بهبودی بردارم.»
فرامرز اصلانی او خواننده و آهنگساز محبوب پاپ ایرانی است. وی در تیرماه 1333 به دنیا آمد و تحصیلات خود را در خارج از کشور به پایان رساند و به ایران بازگشت، اما پس از انقلاب اسلامی مجدداً ایران را ترک کرد و فعالیت هنری خود را در انگلستان ادامه داد.
چکیده ای از زندگینامه فرامرز اصلانی
نام واقعی: فرامرز حسین زاده
تاریخ تولد: 13 جولای 1954 (13 ژوئیه 1954)
محل تولد: تهران
زمینه فعالیت: آهنگساز، ترانه سرا، نوازنده گیتار، خواننده پاپ
بیوگرافی فریمز اصلانی
فرمارز اصلانی در دانشگاه لندن در رشته روزنامه نگاری تحصیل کرده است. پس از فارغ التحصیلی در این زمینه مشغول به کار شد و مقالاتی به زبان های انگلیسی و فارسی منتشر کرد.
او در سال 1351 از انگلیس به لس آنجلس سفر کرد و 4 سال در آنجا ماند، اما پس از آن به ایران آمد و در یکی از روزنامه های انگلیسی زبان تهران ژورنال به فعالیت های روزنامه نگاری خود ادامه داد.
پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، وی به همراه خانوادهاش بار دیگر کشور را ترک کرد و در انگلستان اقامت گزید. و در این مدت همزمان به فعالیت های رسانه ای و موسیقی خود ادامه داد.
نگاهی به کارنامه هنری فرامرز اصلانی
در سال 1977 توجه CBS به او جلب شد.
اولین مجموعه از آثار موسیقایی فرامز اصلانی به نام دلماشقلیها یا عصر یه روز شامل ده آهنگ با همکاری شرکت CBS Records International (en) منتشر شد که در مدت کوتاهی به یکی از پرفروش ترین آثار جهان تبدیل شد. همان دوره سال رسید.
علاوه بر موسیقی پاپ ایرانی، در گیتار و سه تار نیز تبحر زیادی دارند و سازهای دلنشینی می نوازند.
اگرچه آلبوم های او در ایران مجاز به پخش نیستند، اما آثار او مانند آهوی وهش و شعری از حافظ بارها از رادیو جمهوری اسلامی ایران شنیده شده است.
از مهم ترین آثار او که در ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفت می توان به آلبوم های «دلمشقلی ها»، «رزهای ترانه» و «اندوه» اشاره کرد.
ازدواج و همسر فرامرز اصلانی
فرمارز اصلانی دو بار ازدواج کرده و از همسر سابقش دو دختر هنرمند به نام های فدرا و رکسانا دارد که مانند پدرشان در عرصه موسیقی فعال هستند.
بخش هایی از مصاحبه فرامرز اصلانی
علاقه فرامرزی اصلانی به موسیقی از دوران کودکی
از کودکی نوازندگان زیادی به خانه ما رفت و آمد داشتند. پدرم با اینکه وکیل بود، تار را دوست داشت و این ساز را می نواخت. با وجود اینکه بیشتر به موسیقی سنتی گوش می دادم، آهنگ های ایتالیایی و فرانسوی مانند آهنگ های شارل آزناوور را دوست داشتم. پدرم برایم گیتار نخرید و به من گفت درست بخوان. سیم های پدرم را برمی داشتم و با آن آهنگ های ایتالیایی و فرانسوی می زدم و البته چیز عجیبی هم از آن بیرون می آمد.
ورود به عرصه موسیقی
از آنجایی که از کودکی به شعر و موسیقی علاقه داشتم تصمیم گرفتم این مسیر را طی کنم. اگر مثلاً به جای اینکه یاد یاد بنان را ببینم یا یاد یاحقی را در خانه خودمان زنده ببینم، استاد نقاشی می دیدم، شاید تا حالا نقاش شده بودم!
دلیل مطالعه روزنامه نگاری فرامرزی اصلانی
من در نوجوانی از ایران آمدم، میدانی قانون این بود که وقتی تو را بیرون میفرستند، باید درس بخوانی. می خواستند حقوق بخوانم، چون پدرم حقوق خوانده بود و وکیل بود. آنها از من می خواستند که او را دنبال کنم. اما خب دلم به چیز دیگری چسبیده بود و چون می خواستم با حرف ها سر و کار داشته باشم، دیدم نزدیک ترین چیز به من روزنامه نگاری است.
دلیل ندادن آلبوم فرامرز اصلانی از زبان خودش
ساختن آهنگ و سرودن شعر بخشی از غریزه من است. اما روی چیزی که می خواهم ضبط کنم خیلی حساس هستم و دوست ندارم آلبوم بسازم. اگر با دقت نگاه کنید، آلبوم های قدیمی من همچنان مانند یک آلبوم جدید می فروشند.
آهنگ اصلانی اگر روزی فرامرز
در آمریکا در سال 1972 یا 1973 قرار بود جایی بروم. در راه باران بارید. من هم با حرکت و صدای برف پاک کن ماشین شروع کردم به زمزمه کردن. وقتی به مقصد رسیدم، آهنگ «اگر روزی» تقریبا ساخته شد، آن شب این آهنگ را با گیتارم در میان جمعیت خواندم و همه از آن خوششان آمد و در نهایت آن آهنگ ساخته شد.
گفتگو در مورد این post