به گزارش اختاز 100، در اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید آمده است:
1) مقدار زکات فطره کسانی که فقیر نیستند برای خود و افراد تحت تکفل به ازای هر نفر تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که به مستحق بدهند. و اگر پول یکی از اینها هم بر اساس باشد کافی است بهای مشترک محل سکونتشان را بپردازند.
این مبلغ امسال طبق نظر کارشناسان مربوطه با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور حدود 60 تا 70 هزار تومان برای گندم برآورد شده است. در مورد سایر اقلام خوراکی نیز با توجه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین می توانند معادل مبالغ ذکر شده را بر اساس قیمت محل سکونت خود بپردازند.
2) کفاره افطار غیر عمد برای هر روز حدود 750 گرم غذا از قبیل گندم یا پول آن و کفاره عمدی افطار هر روز شصت برابر آن است.
میزان کفاره غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روز حدود شانزده هزار تومان برآورد شده است.
3) خرید سایر حوائج متعارف فقرا اعم از خوراکی و غیرخوراکی با مقدار زکات فطره یا کفاره و تحویل آن به آنها جایز است و انتقال زکات مانعی ندارد. فطره یا کفاره به حساب آنها می رسد و لازم نیست همان پول به آنها پرداخت شود. بودن
4) زکات فطره کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی مانند کارگران، کارمندان و سربازان که در محل کارشان غذای روزانه داده می شود، بر عهده آنهاست.
5) نمازگزار نماز عید فطر باید قبل از نماز عید زکات فطره را بپردازد و اگر نماز عید فطر را نخواند می تواند پرداخت فطره را تا ظهر عید به تاخیر بیندازد.
گفتگو در مورد این post