حجت الاسلام سید محمود نبویان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به راهکارهای تحقق شعار امسال اظهار داشت: انحصارات دولتی باید از بین برود و در این راستا واگذاری بخش های دولتی و نیمه دولتی به بخش های کاملا خصوصی نیست. خوسلتی، باید محقق شود و دولت این کار را انجام دهد.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم تصریح کرد: هدایت نقدینگی به سمت تولید راهکار بعدی تحقق شعار سال است یعنی باید از سفته بازی در بازار جلوگیری کنیم تا نقدینگی به سمت دلار نرود. ، خودرو و طلا، زیرا اگر نقدینگی به این سمت ها برود، در این قسمت ها شاهد قیمت های خلق الساعه خواهیم بود که باید از آن جلوگیری کرد.
بانک ها موظف به تامین نقدینگی بخش تولید هستند
نبویان با تاکید بر الزام بانک ها به تامین نقدینگی بخش های تولیدی کشور گفت: بانک ها باید نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند. در واقع یکی از مشکلات تورم در کشور خود بانک ها هستند و نظارت جدی بر بانک ها برای هدایت نقدینگی به سمت تولید ضروری است.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی ادامه داد: در هدایت نقدینگی به سمت حوزه تولید باید رعایت شاخص اصلی تولید مورد توجه قرار گیرد. این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که مثلاً عده ای در بخشی مانند خودرو، برخی قطعات را از خارج می خرند، بعد آن قطعه را باز می کنند و وقتی داخل کشور می آورند، مونتاژ می کنند که کار تولیدی نیست. . برای تخصیص و هدایت نقدینگی به بخش تولید کشور باید از شاخص عمده تولید پیروی کنیم.
برای واردات کالاهای غیرضروری ارز داده نشود
عضو کمیته اصل 90 شورای اسلامی افزود: نکته بعدی برای تحقق شعار سال این است که ارز را به مواد اولیه تولید در کشور اختصاص دهیم نه به چیزی. با وجود محدودیت های ارزی همچنان شاهد ارز برخی اقلام غیرضروری هستیم. مثلاً برای واردات شکر ارز می دهیم که نیاز ضروری کشور نیست و برای واردات کالاهای غیرضروری ارز داده نشود.
نبویان تصریح کرد: نکته بعدی و مهم برای تحقق شعار سال اعطای معافیت صادراتی برای تولیدکنندگان است. برای تشویق تولیدکنندگان باید معافیت صادراتی لازم را برای صادرات و عرضه محصولاتشان قائل شویم.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی گفت: نکته بعدی ورود مناطق آزاد و ویژه کشور به صادرات است و باید تغییر جدی در سوگیری مناطق آزاد ایجاد شود و به سمت صادرات حرکت کنند. و این حرکت باید گسترش یابد.
دیپلماسی اقتصادی باید به طور جدی فعال شود
پیامبران با بیان اینکه موضوع نکته بعدی برای تحقق شعار سال، فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در کشورمان است. به عنوان مثال مرکبات زیادی وجود دارد که در استان های شمالی کشور تولید می شود. دیپلماسی اقتصادی ما باید به طور جدی فعال شود و سپس به بازار عرضه شود تا محصولاتی فراتر از نیاز داخلی صادر و به کشورهای دیگر عرضه شود.
نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دوازدهم درباره اقداماتی که شورای اسلامی برای تحقق شعار سال باید انجام دهد، گفت: شورای اسلامی باید قانونگذاری صحیحی برای تحقق شعار سال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: مجلس یازدهم قوانین مهمی برای حوزه تولید و اقتصاد تصویب کرد و مجلس دوازدهم نیز باید در این راستا عمل کند. به عنوان مثال در مجلس یازدهم، قانون جهش تولید مسکن، قانون تسهیل صدور پروانه کسب، قانون جهش تولید دانش بنیان، قانون سفته بازی و مالیات بر سفته بازی، اصلاحیه قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی و مواردی از این دست تصویب شد که همگی مهم و تاثیرگذار بودند. . مجلس دوازدهم هم باید به این سمت برود.
عضوکمیسیون کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی بیان کرد: وظیفه مجلس هم قانون گذاری است و هم نظارت. مجلس علاوه بر قانونگذاری باید در بعد نظارتی نیز برای مردمی شدن اقتصاد و تولید کشور عمل کند و بر عملکرد مسئولان اجرایی و دولتی نظارت جدی داشته و موانع کاری را رفع کند.
مجلس باید نظارت میدانی داشته باشد
وی ادامه داد: اخیراً به همراه چند نفر از دوستان به یک مرکز دانش بنیان مراجعه کردیم که در آنجا تعدادی موانع وجود داشت و برای رفع این موانع از مسئولان مربوطه خواستیم و گفتیم که این موانع را برطرف کنند. پس مجلس باید نظارت میدانی داشته باشد و موانع را برطرف کند.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی تاکید کرد: البته سایر نهادهای نظارتی کشور نیز باید نظارت خود را تقویت کنند. مثلاً در این مورد لازم است موضوع اینکه دولت باید امتیازاتی داشته باشد، نظارت شود تا خصوصی سازی به خصوصی سازی تبدیل نشود و فساد رخ ندهد. البته این نظارت ها نباید دست و پا گیر باشد زیرا گاهی زیاده روی می کنیم و گاهی زیاده روی می کنیم.
رسانه ها باید امید ایجاد کنند
نبویان با اشاره به دیگر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای سال گفت: رسانه ها به طور کلی باید با تکیه بر مصادیق واقعی در امیدآفرینی در کشور عمل کنند.
وی ادامه داد: اکنون موارد مختلفی داریم که می توانیم در رسانه ها درباره آنها صحبت کنیم. مثلاً در بعد سیاست خارجی ببینید آمریکا در منطقه در برابر ملت ایران و گروه های مقاومت چگونه شکست خورده است. این پیروزی های ملت ایران و جبهه مقاومت، ابرقدرت های جهان را به شکست واداشته است که باید در رسانه ها به خوبی تبیین شود.
نبویان افزود: همچنین وجود شرکت های دانش بنیان یا پیشرفت کشور در حوزه های امنیتی، بهداشتی، بهداشتی، برق و سدسازی باید رسانه ای شود چرا که باید در جامعه امید ایجاد کرد.
از بحث در مورد موضوعات تفرقه انگیز و مضر برای وحدت کشور بپرهیزید
نماینده مردم تهران در مجلس دوازدهم تاکید کرد: از پخش و انتشار موضوعات تفرقه افکنانه در رسانه ها جلوگیری شود. گاه شاهد ادعاهای کذب در فضای مجازی و برخی رسانه ها هستیم. بنابراین باید از طرح مسائل تفرقهانگیز و مضر برای وحدت کشور پرهیز کرد.
گفتگو در مورد این post