بازار ارزهای دیجیتال یا ارزهای دیجیتال، بازاری است که در سال گذشته افراد زیادی را به خود جذب کرده است. هر کدام از این ارزها تاریخچه و روش تولید منحصر به فرد خود را دارند. در این مقاله صفر تا صد اتریوم را به زبان ساده بررسی می کنیم، اتریوم چیست یا چگونه ساخته می شود، سازنده اتریوم کیست، جوانب مثبت و منفی اتریوم و … همه از فصول این مقاله هستند. تا انتها با ما همراه باشید.
ارز دیجیتال چیست؟
قبل از اینکه اتریوم را توضیح دهیم، بهتر است به طور کلی در مورد ارز دیجیتال توضیح مختصری بدهیم. ارز دیجیتال یا ارز دیجیتال نوعی پول الکترونیکی است که بر پایه علم رمزنگاری است. ارزهای دیجیتال ماهیت غیرمتمرکز دارند، به این معنی که تحت نظارت هیچ ارگان یا سازمانی نیستند.
بلاک چین در اکثر ارزهای دیجیتال برای داشتن مواردی مانند تغییر ناپذیری، شفافیت و تمرکززدایی استفاده می شود که قبلاً در مورد این ویژگی ارز دیجیتال صحبت کردیم. نحوه استخراج ارز دیجیتال یا ماینینگ، چرایی ایجاد ارز دیجیتال، نحوه عملکرد ارز دیجیتال و بسیاری از موضوعات دیگر در مقاله ارز دیجیتال به صورت تخصصی موجود است. برای اطلاعات بیشتر توصیه می شود به مقاله ارز دیجیتال مراجعه کنید.
تعریف اتریوم چیست؟
اگر بیت کوین را اولین ارز دیجیتال بدانیم، بدون شک اتریوم جایگاه دوم را در بین ارزهای دیجیتال به خود اختصاص داده است.
حال بیایید در مورد تعریف اتریوم صحبت کنیم؟ اتریوم یک پلتفرم منبع باز مبتنی بر بلاک چین است که نه تنها دارای ارز دیجیتال خاص خود به نام اتر است، بلکه پلتفرمی برای اجرای برنامه های کامپیوتری یا قراردادهای هوشمند غیرمتمرکز و سایر ارزهای دیجیتال است.
اتریوم امکان ثبت قراردادها را بدون دخالت واسطه ها فراهم کرد. همچنین برای انواع خدمات مالی و غیر مالی قابل استفاده است.
اتر چیست؟
تعریف اتر در واقع ارز بومی اتریوم است و برای استفاده از خدمات اتریوم به اتر نیاز دارید. برای درک بهتر این موضوع، اگر اتریوم را مشابه سیستم بانکی در نظر بگیریم، همانطور که در بانک ها از ارز رایج برای استفاده از خدمات استفاده می شود، مثلاً ریال، دلار، یورو و … در اتریوم نیز باید از اتر استفاده کنید.
واحد مخفف اتر ETH است. هنگام معامله در جوامع ارز دیجیتال، اتر به عنوان اتریوم نیز شناخته می شود، به عنوان مثال خرید و فروش اتریوم و مواردی از این دست. البته با افزایش میزان استفاده افراد از خدمات اتریوم، ارزش اتر نیز افزایش می یابد.
خالق اتریوم کیست؟
ویتالیک بوترین، روسی-کانادایی، بنیانگذار اتریوم است. ایده پلتفرم اتریوم برای اولین بار توسط بوتین در سال 2013 مطرح شد و در سال 2014 همراه با توسعه سایر کارآفرینان شروع به جذب سرمایه برای ایجاد اتریوم کردند.
در واقع ایده اتریوم برای رفع نواقص بیت کوین شکل گرفت. بوتین معتقد بود که علاوه بر انتقال ارز می توان همه چیز را غیرمتمرکز کرد و این منجر به ایجاد پلتفرم اتریوم شد.
پلتفرمی که در آن شخص ثالث یا واسطه ای برای عقد قرارداد یا خدمات دیگر وجود نداشت و همین امر باعث شهرت اتریوم شد. اما هدف اتریوم چیست؟ این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
هدف اتریوم چیست؟
اکنون که با اتریوم آشنا شدید، وقت آن است که در مورد هدف ایجاد اتریوم صحبت کنیم. همانطور که می دانید، وجه اشتراک بیت کوین و اتریوم، تراکنش مالی بدون واسطه یا انتقال پول به صورت غیرمتمرکز است که قبلا به آن اشاره کردیم.
اما اتریوم هدف بالاتری داشت، بنابراین یک گام فراتر رفت و این تمرکززدایی را علاوه بر تراکنشهای مالی، به اجرای قراردادهای هوشمند یا کدهای رایانهای نیز تعمیم داد.
به گفته جوزف لوبین، یکی از توسعه دهندگان سطح اول اتریوم، این پلتفرم در واقع برای رفع نیاز یک موسسه یا سازمان به عنوان واسطه در زندگی مردم ایجاد شده است.
شباهت های بین اتریوم و بیت کوین
اکنون که در مورد اتریوم و هدف آن صحبت کردیم، بهتر است نگاهی به شباهت های بیت کوین و اتریوم بیندازیم. شباهت های بین اتریوم و بیت کوین عبارتند از:
- هر دو اتریوم و بیت کوین دارای بلاک چین مستقل خود هستند
- هر دو نیازی به مجوز ندارند و عمومی هستند
- هر دو بر اساس استخراج هستند
- هر دو واحد پول مخصوص به خود را دارند
تفاوت بین اتریوم و بیت کوین
در قسمت قبل به شباهت های این دو پلتفرم اشاره کردیم و حالا به تفاوت های این دو می پردازیم. این تفاوت ها عبارتند از:
- سرعت تراکنش در اتریوم بالاتر از بیت کوین است
- توانایی اجرای قراردادهای هوشمند در داخل اتریوم
- بدون محدودیت واحد اتر
استخراج اتریوم چگونه انجام می شود؟
استخراج اتریوم به دو صورت انجام می شود، یا با استفاده از کارت گرافیک یا ریگ ماینینگ یا با استفاده از ASIC که منحصراً برای ماینینگ استفاده می شود.
چرا اتریوم بخریم؟
تا اینجا به طور کلی با اتریوم کار کرده ایم، شباهت ها و تفاوت های آن با بیت کوین، نحوه استخراج یا استخراج آن، و مواردی از این دست را توضیح داده ایم. اکنون وقت آن است که سؤالات دیگری مانند:
- چرا باید اتریوم را انتخاب کنیم؟
- مزایا و معایب اتریوم چیست؟
- آینده اتریوم چیست؟
- و….
همانطور که در ابتدای فصل ها اشاره کردیم، اتریوم علاوه بر تراکنش های مالی قصد داشت قراردادها را غیرمتمرکز کند و توانست این کار را انجام دهد، اما در این زمینه دچار معایبی نیز شد. ما به بررسی مزایا و معایب اتریوم ادامه خواهیم داد.
مزایای اتریوم عبارتند از:
موارد زیر را می توان به عنوان مزایای اتریوم در نظر گرفت. تراکنش ها و قراردادها در اتریوم عاری از هرگونه دخالت شخص ثالث یا ارگان دولتی یا موسسه خاص است.
برای هر گونه تغییر در قراردادهای داخل اتریوم، توافق همه گره ها مورد نیاز است و این بدان معنی است که هر نوع فساد یا کلاهبرداری غیرممکن می شود.
یکی دیگر از مزیت های اتریوم منبع باز بودن آن است تا هرکسی بتواند آن را توسعه دهد. مزیت بزرگ اتریوم محدود نبودن آن به تراکنش های مالی است که بارها به آن اشاره شد.
معایب اتریوم چیست؟
تا اینجا ما اتریوم را ستایش کرده ایم، حالا وقت آن است که معایب این پلتفرم را بررسی کنیم. این معایب عبارتند از:
- هزینه های بالا به دلیل محبوبیت فزاینده اتریوم
- دشواری انطباق برای توسعه دهندگانی که از یک محیط متمرکز به یک محیط غیرمتمرکز می آیند قابل مشاهده است.
- یکی دیگر از معایب اتریوم محدودیت تراکنش ها است.
- احتمال تورم که از نبود محدودیت در استخراج اتر نشات می گیرد.
خلاصه مقاله و کلمات پایانی
در مقاله صفر تا صد اتریوم به زبان ساده به بررسی این ارز دیجیتال پرداختیم و تمام جنبه ها و دانشی که باید در مورد اتریوم بدانید را به طور کامل توضیح دادیم. در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و پیشنهادات خود را در مورد چیستی اتریوم با ما و سایر دوستان خود به اشتراک بگذارید. در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید، شاد باشید و برنده شوید.
منابع:
Zero to 100
Eight Things I Learned from Peter Thiel’s Zero To One
گفتگو در مورد این post