به گزارش 100، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بعدازظهر یکشنبه در پنجمین دیدار ماه مبارک رمضان با جمعی از «علما و روحانیون حوزه های علمیه، ائمه جماعات و نخبگان جامعه روحانیت» گفت و گو کرد.
رئیس جمهور در این دیدار صاحبان اندیشه ها و استعدادهای برتر را سرمایه ارزشمندی برای کشور دانست و افزود: دولت همواره حوزه های علمیه را اتاق فکر، همراه و پشتیبان دانسته و بر استفاده از این ظرفیت تاکید دارد.
رئیسی با اشاره به اهمیت مساجد و کارکردهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این نهاد مقدس، بر لزوم استفاده از سامانه بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص اداره مساجد تاکید کرد و گفت: علاوه بر پرداخت هزینه توجه به کارکرد مساجد، مسئله ائمه جماعات و استفاده از ظرفیت افراد مؤثر در این جایگاه مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود در جمع طلاب و روحانیون به بررسی اجمالی اقدامات دولت در دو سال و نیم گذشته در راستای حل مشکلات کشور در زمان استقرار حکومت مردمی پرداخت و گفت: : دولت مردمی کار خود را با تورم بالا آغاز کرد. و با وجود شبهات فراوان، با توکل به خدا و اعتماد به دارایی های کشور ضمن شناسایی ریشه های اصلی تورم از جمله رشد نقدینگی، کسری بودجه و … نارضایتی و اضافه برداشت بانکی، برای کنترل و رفع این مشکلات اقدام کرد و در این راستا رشد نقدینگی از 42 درصد به 26 درصد کاهش یافت، در سال اول کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومان بدون استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول بود. با افزایش تولید و خلق ثروت جبران شد و برخی مؤسسات مالی ناهموار. ناجور غیر قابل جبران منحل شده است
رئیس جمهور افزود: بر اساس اقدامات دولت خوشبختانه تمامی شاخص های تورم در حال کاهش است به طوری که تورم ماهانه در بهمن ماه به 1.2 درصد رسید، تورم نقطه به نقطه از 55 درصد در فروردین ماه امسال به 35 درصد کاهش یافت. درصد و تورم سالانه نیز کاهش یافته است.
رئیسی با اشاره به تلاش مستمر دشمنان برای برهم زدن ثبات اقتصادی و جلوگیری از رشد و توسعه اقتصاد کشور تصریح کرد: با اراده مصمم ملت مقاوم و دولت مردمی برای تحکیم پایه های اقتصاد کشور، وجود دارد. قطعا آینده بسیار روشنی در پیش روی ملت ایران است.
پیش از سخنان رئیس، حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی، رئیس مرکز ارتباط دولت با جماعت و روحانیت در سخنانی به تشریح اقدامات این مرکز در بخش های مختلف از جمله ارتقای سطح سلامت پرداخت. آگاهی روحانیت از اقدامات دولت، زمینه سازی برای استفاده از ظرفیت های جماعت در راستای همکاری با دولت و همچنین زمینه سازی برای تسهیل حمایت دولت از جامعه روحانیت.
در ادامه این دیدار حجت الاسلام میرمحمدیان رئیس بنیاد هدایت، حجت الاسلام سید مصطفی رضوی، رئیس ستاد معماری حوزه های علمیه، دکتر زینب جابر، فعال رسانه ای بین المللی، حجت الاسلام علوی، امام جماعات تهران، حجت الاسلام سید کاظم رجایی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مقاومتی حجتالاسلام رحیمی صادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران، حجتالاسلام سید مجتبی. اکرمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه علوم و تحقیقات، دکتر پورمحمدی پژوهشگر حوزه و حجت الاسلام پناهیان از وعاظ تهرانی به تشریح نظرات و مطالبات خود از دولت پرداختند.
«توجه به مساجد به عنوان یکی از سنگرهای مردم سالاری دینی با هدف بازتولید روابط مردم و حکومت»، «لزوم قرار گرفتن مساجد در مرکز محلات در نقشه های شهری»، «تلفیقی همه ظرفیت های بین المللی حوزه های علمیه در مقابله با جنگ ترکیبی دشمن، «ضرورت اصلاح نظام بودجه ریزی»، «تاکید بر لزوم اطلاع رسانی حوزه های علمیه از خدمات ارزنده دولت و نیز گلوگاه های موجود در کشور»، «لزوم حضور روحانیت نجیب در دانشگاه ها، «گفتمان سازی برای استفاده از ظرفیت طب اسلامی در تعامل شورای انقلاب فرهنگی، وزارت بهداشت و حوزه های علمیه» و همچنین «کمک گرفتن از حوزه های علمیه برای اداره کشور با هدف تحول در مسیر». جامعه اداره می شود» از جمله نظرات و دیدگاه های مطرح شده از علما و روحانیون در دیدار با رئیس جمهور بود.
من باید بگویم؛ در پایان این دیدار طلاب و روحانیون نماز جماعت را اقامه کردند و میهمان رئیس جمهور برای افطار بودند.
گفتگو در مورد این post