از آغاز تاریخ تا این لحظه تمام تلاش بشریت در سادهتر کردن زندگی خلاصه میشود. به این ترتیب چرخ و خودکار و ماشین لباسشویی را به کارگزاری واگذار می کنیم. شرکت هایی که به عنوان واسطه عمل می کنند و خرید و فروش اوراق، سهام و … را تسهیل می کنند اما کارگزاران دقیقا چه می کنند؟ در این مقاله از وبلاگ خبرجو با ما همراه باشید تا به بررسی انواع کارگزاری بپردازیم و به این سوال که دلالی چیست پاسخ دهیم.
دلالی چیست؟
کارگزاری شرکتی است که به خرید و فروش اوراق مالی مشتریان می پردازد. در واقع، کارگزاران به عنوان واسطه عمل می کنند و خریداران و فروشندگان را برای تکمیل معامله سهام، اوراق قرضه یا سایر ابزارهای مالی به هم متصل می کنند. کارگزاران پس از اتمام مراحل کارمزد یا کارمزدی را که از قبل تعیین شده است می گیرند و درآمد آنها از این پورسانت تامین می شود.
کارگزاران علاوه بر نقش واسطه، خدمات دیگری را به مشتریان خود ارائه می دهند و گاه سرمایه مشتری را مدیریت می کنند و خرید و فروش را برای او انجام می دهند. به طور خلاصه، کارگزاران قصد دارند فرآیند سرمایه گذاری را برای مشتری تسهیل کنند.
قبل از اینکه در مورد کارگزاری بیشتر بدانید، باید تجارت را بشناسید. روشی جذاب برای کسب درآمد بالا از دارایی های مالی مانند ارز دیجیتال، برای یادگیری تجارت ارز دیجیتال و ابزارهای لازم برای آن معامله مقاله را مطالعه کنید.
تاریخچه کارگزاری ها
شرکت های کارگزاری سابقه ای غنی دارند که به قرن ها قبل بازمی گردد. مفهوم دلال در قرن هفدهم در اروپا شروع شد و در آن زمان آنها به عنوان واسطه در معاملات تجاری عمل می کردند. اما صنعت کارگزاری به شکل فعلی در سال 1792 پایه گذاری شد و در آن زمان بورس نیویورک (NYSE) تاسیس شد و با ایجاد بازار متمرکز خرید و فروش اوراق بهادار نقش اساسی در رشد و توسعه کارگزاران ایفا کرد.
در قرن بیستم، با معرفی سیستم های تجارت الکترونیک و مقررات زدایی از کمیسیون ها، تغییرات قابل توجهی در صنعت کارگزاری رخ داد، اما این تمام ماجرا نیست. با ظهور اینترنت، آخرین آجر بر روی دیوار کارگزاران مدرن ریخته شد و در دهه 1990، این صنعت برای همیشه تغییر کرد و در حال حاضر اکثر کارگزاران به صورت آنلاین فعالیت می کنند.
چرا به دلال نیاز داریم؟
اگر در سرزمین رویاها زندگی می کردیم و بازارهای مالی کامل بود و خریداران و فروشندگان به همه اطلاعات دسترسی داشتند، دیگر نیازی به دلالی نبود. با این حال، ما در سرزمین رویایی زندگی نمی کنیم و بازارهای مالی چندین تراکنش را در کسری از ثانیه انجام می دهند. مثلا روزانه نزدیک به 30 میلیون تراکنش در بازار نزدک انجام می شود.
کارگزاران وجود دارند و به معامله گران کمک می کنند تا معامله را با یکدیگر هماهنگ کنند. آنها بهترین قیمت را برای خرید یا فروش پیدا می کنند و به همین دلیل است که ما به دلالانی نیاز داریم که در یافتن بهترین قیمت در بازار شلوغ به ما کمک کنند. دلال ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
انواع دلالی
پس از پاسخ به سوال دلالی چیست به بررسی انواع آن می پردازیم. کارگزاری ها 5 نوع مختلف دارند که بر اساس عواملی مانند مبلغ پرداختی به کارگزار، سطح خدمات دریافتی، میزان شخصی سازی خدمات و تماس انسانی و یا استفاده از الگوریتم های رایانه ای تقسیم بندی می شوند. بر اساس این عوامل، 5 نوع کارگزار به شرح زیر وجود دارد:
- سرویس کامل
- برخط
- مشاور املاک
- تخفیف
- ربات
سرویس کامل
این یک شرکت با طیف گسترده ای از خدمات است که به مشتری امکان استفاده از تمام خدمات را می دهد. خدمات کامل کامل ترین مدل کارگزاری است و خدمات آنها عبارتند از: تحقیق سرمایه گذاری، برنامه ریزی، استراتژی ثروت بازنشستگی و مشاوره اشاره شده. این نوع کارگزاری ها به دلیل خدمات بیشتر از مشتری کارمزد و پورسانت بیشتری دریافت می کنند و به کارگزاری های سنتی نیز معروف هستند.
یکی از کارهایی که کارگزاران برای شما انجام می دهند این است که به شما در انتخاب بهترین بازار کمک می کنند و در ازای آن کارمزدی دریافت می کنند. اما می توانید خودتان این کار را انجام دهید و بهترین بازار مالی برای سرمایه گذاری در ایران را شناسایی کنید.
کارگزاری آنلاین
اکثر کارگزاران و معاملات آنلاین آنها فعالیت های خود را از طریق وب سایت و ایمیل انجام می دهند. گاهی اوقات این شرکت ها حتی نماینده فیزیکی ندارند و همه چیز آنلاین است.
آژانس املاک
شرکت های دلال املاک کاری به خرید و فروش اوراق، سهام، ارز و … ندارند تمرکز آنها بر معاملات املاک و مستغلات است است. این کارگزاری ها به سرمایه گذاری در ملک کمک می کنند، اما در این زمان، همه قادر به خرید خانه یا زمین نیستند. نگران نباشید، انواع مختلفی از سرمایه گذاری وجود دارد و شما می توانید در دارایی های دیگر مانند ارز دیجیتال سرمایه گذاری کنید. برای تبدیل شدن به یک سرمایه گذار، مقاله سرمایه گذاری را بخوانید.
دلالی تخفیف
کارگزاری تخفیف هم برخط است و در بیشتر تخصص آنها معاملات بورس است است. این شرکت ها نسبت به رقبای خود نرخ کمیسیون یا کارمزد کمتری ارائه می دهند و به همین دلیل به آنها تخفیف می گویند. در کارگزاران تخفیف سفارش خرید و فروش مستقیماً توسط سرمایه گذار وارد می شود و کارگزار به عنوان واسطه عمل می کند.
ربات
این مدل کارگزاری است که در آن یک ربات معامله گر با مشتری ارتباط برقرار می کند و با استفاده از الگوریتم های مختلف به او کمک می کند سبد سرمایه گذاری را مدیریت کند. در این دسته از کارگزاری تعامل انسانی وجود ندارد و به همین دلیل در مقایسه با مدل های دیگر هزینه کمتری دارد.
وظایف کارگزار چیست؟
شرکت های کارگزاری در ازای دریافت مبالغ مختلف خدمات گسترده ای را به مشتری ارائه می دهند و طرح های تجاری آنها متفاوت است. طبیعتا هر چه پول بیشتری بپردازید، وظایف و خدمات کارگزار افزایش می یابد که برخی از مهم ترین آنها به شرح زیر است.
مشاوره مالی
شرکت های کارگزاری در مقیاس بسیار بزرگ به مشتریان خود کمک کرده اند تا سرمایه را به بهترین نحو مدیریت کنند. به این ترتیب گاهی دلال به مشتری توصیه می کند که چگونه ملک خود را سرمایه گذاری کند تا سرمایه افزایش یابد. بسته به نوع کارگزاری، مدیریت سرمایه می تواند به صورت مشاوره مالی یا برنامه ریزی مالی کامل باشد.
بهینه سازی مالیاتی
اگرچه در کشور ما قانون خاصی وجود ندارد و اخیرا قوانین مالیاتی در حال گسترش است و به بازارهای مالی مانند بورس و ارز دیجیتال راه پیدا می کند، اما در کشورهای دیگر معامله گران بر سود معاملات خود مالیات می پردازند. اینجاست که نقش کارگزار برجسته می شود و به شما کمک می کند تا اطلاعات مالیاتی خود را بررسی کرده و تا حد امکان آن را کاهش دهید. این یکی از وظایف کارگزاری است که به مشتری کمک کند تا سود سرمایه گذاری را به حداکثر برساند.
پس از بازنشستگی و برنامه ریزی املاک
معمولا بعد از بازنشستگی مقداری پول توسط شرکت بیمه به حساب فرد بازنشسته واریز می شود. در چنین مواردی شرکت های کارگزاری با برنامه ریزی استراتژی های قابل اعتماد به فرد کمک می کنند تا آینده ای برای روزهای پس از بازنشستگی خود داشته باشد. به عبارت دیگر کارگزار به فرد کمک می کرد تا در مورد بهترین زمان و میزان سرمایه گذاری برای افزایش سرمایه پس از بازنشستگی تصمیم بگیرد.
همچنین، برنامه ریزی املاک برای پس از مرگ است. کارگزار به وراث کمک می کند تا بهترین تصمیم را برای دارایی ها و وجوه شما بگیرند.
مدیریت سبد
مهمترین وظیفه یک کارگزار مدیریت سبد سهام است و اکثر کارگزاران آن را به مشتریان خود ارائه می دهند. در این کار کارگزار سبد سرمایه گذاری یا پرتفوی مشتری را با توجه به سرمایه و تحمل ریسک خود مدیریت می کند. کارگزار به طور مرتب وضعیت سبد را گزارش می دهد و بخشی از سود پرتفوی را به صورت پورسانت می گیرد.
کارگزاران به شما در انتخاب یک استراتژی معاملاتی کمک می کنند، اما چه کسی بهتر از شما نیازها و محدودیت های شما را می شناسد؟ مقاله استراتژی معاملاتی را بخوانید تا بهترین را انتخاب کنید.
بهترین کارگزاری چه ویژگی هایی دارد؟
علاوه بر وظایف دلالی، معیارهای مهمی برای درج در لیست بهترین هایی که کارگزار باید داشته باشد وجود دارد که به شرح زیر است.
امنیت و اعتبار
بزرگترین مشکل سرمایه گذاران افتادن در دام کلاهبرداران است. بنابراین بهتر است همیشه به سراغ دلال های مطمئن و مطمئن بروید تا نگران خطر کلاهبرداری نباشید. برای این کار می توانید مجوز آنها را بررسی کنید.
اجرای سریع
در بازارهای مالی، ثانیه ها اهمیت دارند. زیرا فرصت ها در کسری از ثانیه ظاهر می شوند و از بین می روند. توجه داشته باشید که کارگزار در اجرای سریع سفارشات نقصی ندارد.
کارمزد و کمیسیون
درآمد کارگزاران از کارمزد و کارمزد به دست می آید، اما برای به حداکثر رساندن سود باید کمیسیون را کاهش دهید. کارگزاران را در این زمینه مقایسه کنید.
محدوده خدمات
اگر کارگزار به شما اجازه معامله محصول یا نوع خاصی از دارایی را نمی دهد، بهتر است از آن استفاده نکنید. گستردگی خدمات بسیار مهم است، بنابراین به تعداد خدمات و محصولاتی که کارگزار ارائه می دهد توجه کنید.
بهترین کارگزاری های دنیا کدام شرکت ها هستند؟
کارگزاران سرمایه گذاری با ارائه تخفیف در نرخ کمیسیون یا بهبود خدمات، دائماً در تلاش هستند تا در لیست بهترین ها قرار گیرند. در این لیست نام هایی وجود دارد که احتمالا با آن ها آشنا هستید و بیشتر از مدل خدمات کامل در انواع کارگزاری ها هستند.
وفاداری
طبق منابع مختلف، Fidelity بهترین کارگزاری در جهان است و کمیسیون کمی از مشتریان دریافت می کند. این شرکت با ارائه ابزارهای سرمایه گذاری پیچیده و خدمات متعدد، تجربه مناسبی را برای مشتریان نهادی یا سرمایه گذاران خرد ایجاد می کند. متاسفانه این بروکر فقط به مشتریان آمریکایی خدمات رسانی می کند و امکان استفاده از آن برای ایرانی ها وجود ندارد.
Ameritrade
Ameritrade بهترین انتخاب برای معامله گران مبتدی است. این پلتفرم رابط کاربری آسانی دارد و آموزش و تحلیل جامعی را در کنار جذابیت بصری به مشتریان خود ارائه می دهد. این دلال در 15 کشور دنیا فعالیت داشته است که متاسفانه ایران جزو آنها نیست.
کارگزاران تعاملی
Interactive Brokers به دلیل پوشش جهانی دارایی، ابزارهای تحلیلی پیشرفته و ماشین حساب، امروز در لیست ما قرار می گیرد که آن را به انتخاب خوبی برای معامله گران حرفه ای و باسابقه تبدیل می کند. این شرکت رقابت سنگینی با سایر بروکرها از جمله فیدلیتی دارد و به بسیاری از کشورهای دنیا خدمات ارائه می دهد اما به دلیل تحریم ها ایران در این لیست قرار ندارد.
Tastytrade
Tastytrade بهترین پلتفرم برای معاملات گزینه است. زیرا ابزار و محتوای مناسب را برای انجام این معاملات در اختیار معامله گران قرار می دهد. علاوه بر این، Testitrade قیمت گذاری گزینه را در سطحی تنظیم کرده است که آن را به کمترین هزینه کارگزار تبدیل می کند. این کارگزار به کاربران ایرانی خدماتی ارائه نمی دهد.
مهمترین مزایای استفاده از کارگزاری چیست؟
اگر از شما سوال شد که چرا باید از واسطه استفاده کنید، باید به مزایای کارگزاری اشاره کنیم. مزایای متقاعد کننده کارگزاران به شرح زیر است.
تخصص در امور مالی
متخصصان حاضر در شرکت های کارگزاری درک کاملی از امور مالی و سرمایه گذاری دارند. این افراد سعی می کنند برای کسب سود بهترین ها را برای شما انتخاب کنند. این مزیت زمانی برجسته تر می شود که درک زیادی از امور مالی نداشته باشید یا به عنوان یک معامله گر مبتدی به دنیای ناشناخته قدم گذاشته باشید.
راحتی در استفاده
بسیاری از کارگزاران مجموعه کاملی از خدمات را ارائه می دهند تا بتوانید به تمام ابزارهای مورد نیاز خود در یک مکان دسترسی داشته باشید. این مزیت به ویژه در زمان صرفه جویی می کند و به مدیریت بهتر پورتفولیو کمک می کند.
ریسک کمتر
استفاده از یک کارگزار ریسک کمتری نسبت به تجارت عادی دارد. زیرا بسیاری از شرکت های کارگزاری با فروشندگان اوراق بهادار مرتبط هستند.
شرکت های کارگزاری؛ برای همه مناسب است
فرقی نمی کند که یک معامله گر مبتدی یا حرفه ای باشید یا اصلاً علاقه ای به معامله ندارید، کارگزاران خدمات گسترده ای را برای افزایش ثروت به شما ارائه می دهند. با این حال، قبل از انتخاب کارگزار، تحقیقات خود را کامل کنید و از وظایف کارگزار آگاه باشید. چه تجربه ای از کارگزاران دارید؟
نوشته شرکت کارگزاری چیست و چگونه بهترین کارگزاری ها را انتخاب کنیم؟ اولین بار در خبرجو ظاهر شد.
این خبر در تاریخ2023-07-21 12:05:00 توسط خبرجو منتشر شده است.
گفتگو در مورد این post