بی حالی، کمبود انرژی و انگیزه، اختلال خواب یا نیاز مفرط به خواب، کاهش تمرکز و بهره وری از علائم خستگی بهاری است.
به گزارش صبح امروز به نقل از خبرآنلاین؛ خستگی بهاری حالتی گذرا و طبیعی است که اغلب به صورت علائم جسمی و گاه علائم روانی ظاهر می شود. کمبود انرژی، تنبلی، ضعف، نیاز شدید به خواب (با وجود خواب کافی)، سردرد، درد مفاصل و در برخی موارد احساس ناامیدی و بی انگیزگی از شایع ترین علائم خستگی بهاری است.
انسان ها نیز مانند حیوانات سطح هورمون های خود را در پاسخ به محرک های خارجی مانند نور و دما تنظیم می کنند. با تغییر فصل از زمستان به بهار و تغییرات هورمونی، برخی افراد ممکن است دچار شرایطی مانند ضعف، بی حالی و خستگی مضاعف شوند.
از طرفی بهار با روزهای طولانی تر و نور مستقیم خورشید همراه است که به معنای افزایش دما و رطوبت، زمان فعالیت بیشتر و افزایش مصرف انرژی است.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید در فصل بهار باعث ترشح بیشتر سروتونین در بدن می شود که در نتیجه باعث افزایش دمای بدن، گشاد شدن عروق خونی و کاهش فشار خون می شود.
بدن ما برای سازگاری با تغییرات فیزیکی به زمان نیاز دارد، به همین دلیل است که بسیاری از افراد در این فصل از سال با خستگی و خواب آلودگی بهاری دست و پنجه نرم می کنند.
علائم خستگی بهاری چیست؟
بی حالی، کمبود انرژی و انگیزه، اختلال خواب یا نیاز مفرط به خواب، کاهش تمرکز و بهره وری، افزایش تحریک پذیری و استرس، سردرد، درد عضلانی، بی اشتهایی یا میل به پرخوری، اضطراب و خلق و خوی نامطلوب از علائم خستگی بهاری است. که به تدریج ظاهر می شوند.
برای رفع خواب آلودگی و خستگی در فصل بهار چه باید کرد؟
راه های مختلفی برای کاهش یا جلوگیری از خستگی بهاری وجود دارد. توصیه می شود از قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا، خواب و ورزش کافی، نوشیدن آب کافی و رعایت رژیم غذایی سالم خودداری کنید.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز نقش موثری در دریافت طبیعی ویتامین D دارد و می تواند خستگی را از بین ببرد.
با رعایت چند نکته و ترفند صحیح می توانید با خستگی بهاری مبارزه کنید و روحیه و انرژی از دست رفته خود را بازیابی کنید:
1. از هوای تازه لذت ببرید
پیاده روی یا دویدن در طبیعت می تواند به غلبه بر خستگی و افزایش انرژی و داشتن روحیه مثبت کمک کند.
تا حد امکان زمان خود را در هوای تازه بگذرانید؛ بدن تحت تاثیر نور روز هورمونی به نام سروتونین را با هدف ایجاد شادی و تقویت خلق و خو تولید می کند و در عین حال از تولید ملاتونین (هورمون خواب) جلوگیری می کند.
2. رژیم غذایی متعادل و مغذی داشته باشید
یک رژیم غذایی سالم و متعادل حاوی مقدار زیادی میوه، سبزیجات، پروتئین و فیبر می تواند به افزایش انرژی کمک کند.
برخی از غذاها تاثیر فوق العاده ای بر عملکرد مغز دارند به گونه ای که مصرف آنها در مدت کوتاهی انرژی پایداری را به شما تزریق می کند. غذاهایی مانند بادام زمینی و مغزها و به طور کلی دانه ها یک میان وعده فوق العاده برای انرژی هستند.
علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ و ماست یونانی نیز حاوی تیروزین هستند و عملکرد شناختی را بهبود می بخشند.
3. خواب کافی داشته باشید
سعی کنید خواب با کیفیت کافی داشته باشید، زیرا کم خوابی می تواند علائم خستگی بهاری را تشدید کند.
4. ذهن خود را سبک کنید
مدیتیشن، یوگا یا سایر تکنیکهای آرامشبخشی میتواند به کاهش استرس و تحریکپذیری کمک کند و باعث آرامش بدن و ذهن شود.
5. بدن را آبرسانی کنید
نوشیدن آب کافی و سایر مایعات می تواند به هیدراته نگه داشتن بدن و حفظ انرژی کمک کند.
6. فعال باشید
ورزش منظم می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و سطح انرژی شما را افزایش دهد.
7. دوش گرفتن خستگی را برطرف می کند
دوش گرفتن باعث تحریک گردش خون در بدن و بهبود جریان خون در زیر پوست می شود. برای رفع خستگی بهاری دوش بگیرید. بهتر است حمام را همیشه با آب سرد تمام کنید.
8. کافئین را دست کم نگیرید
خواب ناکافی باعث ایجاد ترکیب شیمیایی به نام آدنوزین در مغز می شود که می تواند شما را بی حال کند.
مصرف کافئین آدنوزین را از بین می برد و به همین دلیل احساس خواب آلودگی پس از مصرف مواد کافئین دار کاهش می یابد.
9. چرت زدن یا پیاده روی خستگی را برطرف می کند
یک چرت 20 دقیقه ای در طول روز به شما کمک می کند تا سرحال شوید. اگر چرت زدن ممکن نیست، راه رفتن را امتحان کنید. 10 تا 15 دقیقه پیاده روی از شر خستگی خلاص می شود.
10. خودتان را فراموش نکنید
مطمئن شوید که زمان کافی برای خود اختصاص می دهید. علایق خود را دنبال کنید و کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال و آرام می کند. توجه کافی به خود باعث می شود از لحاظ جسمی و روحی کمتر احساس خستگی کنید و از تمام لحظات زندگی لذت ببرید.
نوشتن شایع ترین علائم «خستگی بهاری» و نحوه رهایی از آن در اول صبح. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post