به گزارش صبح تایم، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از 12 تیرماه اولین گام قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی اجرایی شد و بدون شک این قانون است. منبع تغییر در اسناد رسمی
به گزارش ایسنا، حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در اولین روز اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی در استان همدان حضور یافت و آمادگی استان را در اجرای این امر ارزیابی کرد. قانون و پیشبرد مرزبندی
وی شامگاه یکشنبه گفت: از 12 تیرماه اولین گام قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی اجرایی شد و بدون شک این قانون منشأ تغییر اسناد رسمی است.
معاون قوه قضائیه با اشاره به روند تدوین و تصویب این قانون و مسائل فنی و حقوقی آن گفت: آمایش سرزمین امروز نیازمند همکاری همه دستگاه ها است.
وی افزود: این قانون سال ها در مجلس مطرح شد و چهار بار به دلیل مغایرت با شرع از سوی شورای نگهبان رد شد و سال گذشته در هفته قوه قضائیه رهبر معظم انقلاب از مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستند. این موضوع را از نظر مصلحت و پیشگیری از فساد مطرح کنید. قانون باید تصمیم گیری شود.
رئیس سازمان ثبت ادامه داد: سوم تیرماه به عنوان مبدأ لازم الاجرا شدن قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی، روزی است که تنظیم سند عادی و مبایعه نامه ممنوع است. برای اسناد سردفتری صادره از این تاریخ و در صورت تنظیم سند عادی برای این اسناد ضمناً در مراجع قضایی استناد نمی شود، برای نمایندگی ها، مشاوران و شرکت هایی که چنین کاری انجام داده اند نیز مجازات در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه مردم نگران اسنادی که قبل از گام اول این قانون صادر می شود، نداشته باشند و اطلاع رسانی لازم در این زمینه انجام می شود، گفت.
اسنادی که از ابتدا تا امروز صادر شده اند تا زمان استقرار سامانه ها و الزامات پیش بینی شده در قانون همچنان امکان انتقال عادی را خواهند داشت و سازمان ثبت از تصویب این قانون یک سال فرصت دارد تا سامانه را راه اندازی کند. در حالی که دارندگان اسناد عادی نیز با راه اندازی این سامانه یک سال فرصت دارند تا اسناد و مطالبات خود را برای دریافت سند رسمی در این سامانه ثبت کنند و اتحادیه مشاوران املاک و کانون سردفتران و دفتریاران کشور نیز طی هماهنگی های انجام شده تمهیدات لازم را برای راهنمایی مردم و پیگیری امور آنها انجام داده است. خواهد داشت.
معاون قوه قضائیه خاطرنشان کرد: سامانه ساماندهی اسناد عادی برنامه ریزی شده است و سازمان ثبت یک سال فرصت دارد تا این سامانه را راه اندازی کند و یک سال پس از راه اندازی این سامانه، مردم فرصت دارند و موظف به تبدیل خود هستند. اسناد عادی را به ثبت سند رسمی در سیستم مدیریت اسناد عادی.
وی با بیان اینکه حدود 40 درصد از پرونده های وارده در دستگاه قضایی مربوط به اسناد عادی است افزود: بر اساس گزارش های دریافتی از دادگستری کل استان ها حتی برخی اختلافات و درگیری های شدید و قتل ها ناشی از اختلافات ملکی مردم در خصوص عادی است. اسناد و مدارک لازم است. با فرصت ایجاد شده در این قانون جدید و با حمایت مردم و نهادهای متولی، سند عادی در اسرع وقت در کشور جمع آوری می شود.
بابایی گفت: کشور برای برنامه ریزی های کلان نیاز مبرمی به آمار دقیق دارد بنابراین اجرای این قانون یک دغدغه ملی است.
وی افزود: بر اساس فرآیندهای اجرایی این قانون، با تنظیم پیش نویس سند، بلافاصله پیامی از طریق سامانه به بانک های جامع اطلاعات املاک ارسال می شود و از هرگونه سوء استفاده و کلاهبرداری و فروش اموال دیگران جلوگیری می شود.
رئیس سازمان ثبت در تشریح گام های مهم این سازمان برای توسعه خدمات ثبت الکترونیکی و هوشمند اظهار داشت: 7 ابرپروژه فناورانه جدید در دستور کار سازمان ثبت قرار دارد و به سمتی حرکت می کنیم که حضور را به حداقل برسانیم. افراد در واحدهای ثبت نام
وی گفت: در سه ماهه نخست سال گذشته بیش از 18 میلیون خدمات الکترونیکی ثبت شده ارائه شده که در سه ماهه نخست امسال 141 درصد رشد داشته است.
بابایی با اشاره به آغاز صدور اسناد مالکیت الکترونیکی با آغاز هفته قوه قضاییه و از اول تیرماه در سراسر کشور، افزود: با تلاش جوانان و شرکت های دانش بنیان با همکاری سازمان ثبت و با این اقدام، ایران یکی از 10 کشور جهان در زمینه صدور اسناد مالکیت می باشد. به صورت الکترونیکی قرار گرفت که اجرای این مهم منجر به توسعه ارائه خدمات استعلام اموال به مراجع ذیربط و رفع جعل می شود و این اقدام نیز در هفته قوه قضائیه هدیه ای از سوی دستگاه قضایی به کشور بود. اسناد و املاک کشور با رضایت بیش از 80 درصدی برای دومین سال متوالی به عنوان یکی از موسسات پیشرو در این زمینه معرفی شده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز در این جلسه گزارش عملکرد و اقدامات تمامی دستگاه های مرتبط با پیشبرد تحدید حدود بویژه صدور سند اراضی کشاورزی و رفع معارضات اراضی را از همکاری و تعامل بین دستگاه های مستقر در استان همدان برای پیشبرد مأموریت های ثبتی، قانون جامع حدنگار و اجرای گام به گام قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول به ویژه حمایت ویژه دستگاه قضایی استان و دکتر حاجی بابایی نماینده مردم همدان در شورای اسلامی از وی تقدیر و تشکر کرد.
در این جلسه بهروز محمدی مهر رئیس کل دادگستری استان همدان نیز دوره مدیریت سازمان ثبت احوال در سه سال اخیر را یکی از تاثیرگذارترین دوره های این سازمان مهم حاکمیتی در راستای سیاست های دوران تحول اعلام کرد. و تعالی قوه قضائیه و گفت: جهشی در عملکرد در اجرای قانون جامع. هدانگر، توسعه خدمات الکترونیک و سامانههای متعدد و پیگیریهای ویژه برای تصویب و زمینهسازی اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات ملکی، بیتردید در ایجاد شفافیت و کاهش چشمگیر پروندهها تأثیر بسزایی خواهد داشت. سیستم قضایی و اجرای دقیق قانون اخیر باعث کاهش بسیاری از نگرانی ها می شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، معاون پیشگیری از وقوع جرم، معاون امور عمرانی استاندار، مدیرکل ثبت اسناد و املاک و رؤسای سازمان های جهاد کشاورزی، امور اراضی و منابع طبیعی استانداری همدان نیز در این جلسه گزارشی از روند اقدامات، موانع و مشکلات و همکاری ها ارائه کرد. دریافت و ارائه شد
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز امروز به استان های کرمانشاه و ایلام سفر می کند.
گفتگو در مورد این post