سهام عدالت این یک برنامه اقتصادی در ایران است که به منظور ارتقای عدالت اجتماعی و افزایش مشارکت مردم در سهام شرکت های دولتی اجرا شد. خلاصه اینکه طبق این برنامه بخشی از سهام شرکت های دولتی به مردم عرضه شد تا مردم عادی نیز به عنوان سهامدار در این شرکت ها شرکت کنند. هدف از اجرای این برنامه افزایش مشارکت عمومی در سهام شرکت ها از یک سو و افزایش درآمد دولت از سوی دیگر بود. مردم می توانند با خرید سهام از بورس اوراق بهادار یا از طریق اقدامات برنامه ریزی شده توسط دولت، سهام خود را به دست آورند. این برنامه اقتصادی از طریق افزایش آگاهی مردم و ایجاد فرصت برای مشارکت در اقتصاد کشور به عنوان یکی از سیاست های توسعه ای دولت اجرا شد.
سود سهام عدالت 1401 در مرحله دوم 3 اسفند سال گذشته به مبلغ 466 هزار تومان تا 906 هزار تومان به حساب 44 میلیون دارنده این سهام واریز شد. امسال وراث سهام عدالت متوفی نیز سود دریافت کردند و با توجه به سهم آنها و میزان پرتفوی حقوق صاحبان سهام متوفی سود اعلامی برای آنها واریز شد.
در این بین برخی از وراث نتوانستند سود سهام عدالت متوفی را دریافت کنند که این امر باعث ایجاد تردیدهایی شد. با پیگیری های انجام شده از سوی شرکت سپرده گذاری مرکزی، وراثی که در مرحله دوم توانستند سود سهام عدالت متوفی خود را دریافت کنند، مجازات شدند و تنها واگذاری سهام به افراد کافی نیست.
پس از اتمام مراحل واگذاری سهام، وراثی که منصوب شده بودند، سود سهام عدالت را اسفندماه سال گذشته دریافت کردند و آنهایی که منصوب نشدند، با وجود اینکه واگذاری سهام برای آنها انجام شد، از مرحله دوم دریافت سود بازماندند. سود سهام زیرا برای واریز سود نیاز به کد بورسی است و تا زمانی که تسویه نشوند کد بورسی نخواهند داشت و اساساً شرکت سپرده گذاری مرکزی اطلاعات بانکی وراث را ندارد که بتواند سود سهام عدالت را برای آنها واریز کند.
بنابراین سود سهام عدالت متوفی به وراثی که تا 26 اسفند ماه سال گذشته مراحل واگذاری سهام را انجام داده بودند واریز شد و وراثی که پس از 26 اسفند 1402 این فرآیند را انجام دادند، سود سهام عدالت متوفی را دریافت نکردند. . .
اما خبر خوب این است که وراث بازمانده متوفی به شرط تسویه در مرحله سوم پرداخت سود سهام عدالت در خرداد ماه، کلیه معوقات سال های گذشته را دریافت خواهند کرد.
وراث می توانند با مراجعه به 4 بانک ملت، ملی، پارسیان و تجارت و همچنین دفاتر کارگزاری و ارائه اسناد و مدارک کلیه وراث و اوراق انحصار وراثت نسبت به ثبت انتقال سهام عدالت اقدام کنند و شرکت سپرده گذاری مرکزی نسبت به تقسیم دارایی اقدام خواهد کرد. لازم به ذکر است که درخواست تنها یکی از وراث برای تکمیل مراحل انتقال سهام کافی است، البته باید کلیه مدارک وراث به همراه داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که سایر وراث با انتقال سهام موافقت می کنند. که سهمی در سود ندارند.
در صورتی که وراث تا خردادماه مراحل نقل و انتقال سهام و ثبت نام را انجام دهند می توانند پرتفوی خود را مشاهده کنند و ببینند چه میزان سود به پرتفوی سهام عدالت دارند و در مرحله سوم سپرده گذاری نیز امکان واریز سود وجود دارد. برای آنها.
تقسیم سهام عدالت بین وراث بر اساس اطلاعات برگه انحصار وراثت و وصیت متوفی انجام می شود و سپرده گذاری مرکزی و سایر نهادها در این امر دخالتی ندارند.
گفتگو در مورد این post