پیمان مولوی با بررسی سه سناریو درباره قیمت دلار وی در سال 1403 می گوید: وقتی از قیمت دلار صحبت می کنیم باید سناریوهای تورمی را در نظر بگیریم.
وی می افزاید: بر اساس سناریوی خوشبینانه بانک مرکزی رشد نقدینگی در سال آینده حدود 25 درصد و رشد اقتصادی حدود 4 تا 5 درصد خواهد بود. بر این اساس تورم در کانال 30 تا 35 درصد خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی بیان می کند: با توجه به این شاخص ها قیمت دلار موجودی 65 هزار تومانی می تواند 10 درصد بیشتر یا کمتر باشد.
مولوی خاطرنشان می کند که این سناریو خوش بینانه است، زیرا رشد بالای 4 درصد به سرمایه گذاری بسیار بیشتری در اقتصاد نسبت به آنچه امروز اتفاق می افتد نیاز دارد.
وی در ادامه بیان می کند: بر این اساس سناریوی میانی تداوم تورم موجود یا تورم بین 35 تا 40 درصد است. در این صورت نقطه تعادل دلار بالاتر و نزدیک به 62 هزار تومان خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی می گوید: حتی در حالت بدبینانه، اگر نقدینگی رشد کند و به میانگین 5 ساله اخیر یعنی بالای 35 درصد برسد، متأسفانه نرخ تورم به بالای 40 درصد خواهد رسید. بر این اساس نقطه تعادل نرخ دلار دوباره حرکت می کند و بالاتر می رود.
مولوی تصریح می کند: آنچه مهم است رابطه تورم و دلار است و نکته اصلی در این رابطه که می توان به آن اشاره کرد این است که در کوتاه مدت دولت ها همیشه بر نرخ دلار سوار می شوند و در میان مدت و بلند مدت. تورم است که مهار است. دلار را تصاحب می کند و قدرت دلار در برابر ریال و سقوط احتمالی ریال در آینده را افزایش می دهد.
منبع
اخبار آنلاین
گفتگو در مورد این post