این ساعت ها به دلیل کمک به محیط زیست، عمر طولانی و دردسر کمتر در مقایسه با موتورهای مکانیکی در دنیا محبوب شدند.
ساعت خورشیدی این چیست و چگونه کار میکند؟
ساعت های خورشیدی نوعی ساعت مچی مدرن هستند که از نور خورشید برای شارژ باتری خود استفاده می کنند. این نوع ساعت ها دارای پنل خورشیدی در صفحه خود هستند که نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و باتری را با این انرژی نامحدود شارژ می کند.
ساعت آفتابی دارای سنسور نور است که نور خورشید را هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید تشخیص می دهد. هنگامی که نور خورشید به صفحه خورشیدی ساعت می تابد، حسگر نور آن را تشخیص داده و انرژی الکتریکی تولید می کند. سپس این انرژی به باتری ساعت منتقل می شود و باتری را شارژ می کند.
باتری ساعت خورشیدی معمولا ظرفیت بالایی دارد و می تواند از انرژی خورشیدی برای شارژ کامل استفاده کند. با یک باتری کاملا شارژ شده می توانید برای مدت طولانی از ساعت خود استفاده کنید و نیازی به تعویض مداوم باتری ندارید. همچنین ساعت خورشیدی ممکن است باتری قابل تعویض داشته باشد. به همین دلیل می توانید در صورت نیاز باتری ساعت را تعویض کنید. بسیاری از ساعت های مچی خورشیدی طراحی زیبا و جذابی دارند و جلوه بسیار خوبی به استایل شما می دهند.
ساعت آفتابی و نحوه کار آن
تاریخچه ساعت های آفتابی
اولین ساعت آفتابی را چه کسی ساخت؟ بر اساس نوشته های هرودوت تاریخچه ساعت های آفتابی به 5000 سال پیش باز می گردد. هرودوت منشأ این ابزار اندازه گیری زمان را به سومریان و کلدانیان نسبت می دهد. قبایل پیشرو که در بین النهرین زندگی می کردند. تقسیم 24 ساعته زمان که ما هنوز از آن استفاده می کنیم، یادآور این ثبات است.
محبوبیت گسترده ساعت آفتابی در بین رومی ها منجر به ترکیب اعداد یونانی و طراحی با ساعت شد، به طوری که امروزه استفاده از اعداد یونانی برای ساعت های مکانیکی نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. با شروع تمدن اسلامی – ایرانی، طراحی این ساعت ها دقیق تر شد. چون زمان اوقات شرعی را نشان می داد. متأسفانه به دلیل جنگ ها و استفاده از مصالحی مانند کاه گل، سفال و چوب، امروزه نمونه های کمی از آن دوران در ایران باقی مانده است.
تاریخچه ساعت های آفتابی
مزایای داشتن ساعت آفتابی چیست؟
ساعت آفتابی علاوه بر عدم نیاز به شارژ یا تعویض باتری، ویژگی های دیگری نیز دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
استفاده آسان: استفاده از ساعت خورشیدی بسیار آسان است. فقط آن را روی مچ دست خود ببندید و از تمام ویژگی های آن لذت ببرید. ساعت های مچی خورشیدی به دلیل سبک بودن به راحتی روی مچ شما قرار می گیرند و در طول روز شما را خسته نمی کنند.
باتری قوی: باتری ساعت خورشیدی عمر طولانی دارد. به همین دلیل نیازی به تعویض مداوم باتری ندارید و می توانید برای مدت طولانی از ساعت خود استفاده کنید. همچنین این ساعت ها برای شارژ باتری خود نیازی به شارژر ندارند و خود با استفاده از انرژی نور خورشید شارژ می شوند.
سازگاری با محیط زیست: ساعت خورشیدی از منابع تجدیدپذیر یعنی نور خورشید برای شارژ باتری استفاده می کند. وجود این قابلیت به معنای کاهش استفاده از منابع تجدیدناپذیر است و نقش مهمی در حفظ محیط زیست دارد.
طراحی مدرن: ساعت های مچی خورشیدی طراحی مدرن و شیکی دارند که می توانند جلوه خاصی به ظاهر شما ببخشند. این ساعت ها اغلب دارای صفحه ای با طراحی جذاب هستند که با هر سبکی سازگار است.
عملکردهای مختلف: ساعت های مچی خورشیدی عملکردهای مختلفی مانند تایمر، کرونومتر و غیره را ارائه می دهند و به همین دلیل بسیار کاربردی هستند.
مقاومت بالا: ساعت های خورشیدی در برابر ضربه و خراش پایدارتر هستند و می توانند برای مدت طولانی بدون نیاز به نگهداری طولانی مدت برای شما کار کنند. برخی از ساعت های خورشیدی در برابر رطوبت و آب مقاوم هستند و می توانند در شرایطی که ممکن است خیس شوند (مانند ایستادن زیر باران، افتادن در آب یا ورزش در محیط مرطوب) استفاده شوند.
بنابراین، ساعتهای آفتابی مزایای زیادی دارند که آنها را برای بسیاری از علاقهمندان به ساعتهای مچی به گزینههای محبوب تبدیل میکند.
مزایای داشتن ساعت آفتابی
بهترین برندهای ساعت خورشیدی
ساعت های سیتیزن و ساعت سیکو از بهترین ها در تولید ساعت های خورشیدی هستند. سیتیزن اولین ساعت خورشیدی خود را با نام Eco Drive تولید کرد. سیکو سولار نیز ساعتی با همین فناوری است که با یکدیگر رقابت می کنند.
برند کاسیو همچنین دارای ساعت های خورشیدی باکیفیت در زیر مجموعه های خود یعنی JShock و Protec می باشد. تنوع و گستردگی ساعت های خورشیدی سیتیزن بسیار بیشتر از برند سیکو است. ساعت های سیکو سولار عموماً تا عمق 100 متری آب مقاوم هستند و همین امر باعث می شود به ساعت های غواصی معروف شوند. این ویژگی بیشتر برای ساعت های Eco Drive است. از طرفی سبک طراحی ساعت های سیکو بیشتر کلاسیک و سبک طراحی ساعت های اکو درایو مدرن تر است.
به طور کلی برندهای ژاپنی سیتیزن و سیکو در بازار ساعت های خورشیدی شهرت خوبی دارند. البته برند سیتیزن تمایل بیشتری به تولید و استفاده از فناوری انرژی خورشیدی در ساعت دارد و محصولات متنوع تری را با این فناوری تولید کرده است. در برند سیکو استفاده از انرژی خورشیدی تنها به دسته خاصی از محصولات محدود می شود اما در مورد برند سیتیزن این فناوری در اکثر محصولات این برند به چشم می خورد. استفاده از انرژی خورشیدی در سیکو فقط به ساعت های کوارتز محدود می شود، در حالی که فناوری Eco Drive تقریبا در تمام ساعت های Citizen وجود دارد. انرژی خورشیدی برای شارژ باتری لیتیومی استفاده می شود
بنابراین ساعت های مچی خورشیدی دارای باتری های بادوامی هستند که می توانند ۸۰ درصد انرژی خود را بعد از بیست سال حفظ کنند. فناوری خورشیدی در ساعتهای مدرن امروزی بسیار شگفتانگیز و جذاب است و قطعا در طول زمان پیشرفت فوقالعادهای خواهد داشت.
گفتگو در مورد این post