به گزارش بازار، روز گذشته روسیه از تمدید فعالیت نظارتی گروهی از کارشناسان سازمان ملل که بر اجرای تحریم های بین المللی علیه کره شمالی نظارت می کنند، جلوگیری کرد. این اقدام مسکو که وتو شد، تنها چند هفته پس از آن صورت گرفت که سازمان ملل اعلام کرد گزارشهای مربوط به انتقال تسلیحات بین روسیه و کره شمالی را بررسی میکند.
در همین راستا، دیوید سانگر با بیش از چهار دهه تجربه به عنوان روزنامه نگار و نویسنده چندین کتاب در زمینه چالش های امنیت ملی آمریکا، در آخرین مقاله خود به این سوال که چرا روسیه از کره شمالی در برابر بازرسان هسته ای محافظت می کند، پاسخ داده است. نیویورک تایمز. آهسته. تدریجی؟
کارشناسان و ناظران اخیرا شواهد محکمی یافته اند که نشان می دهد روسیه چگونه سوخت و سایر کالاهای ضروری پیونگ یانگ را در ازای سلاح هایی که می تواند در جنگ اوکراین استفاده کند، تامین می کند. در دهه گذشته، یک پروژه وجود داشته است که در آن واشنگتن و مسکو یک ادعای مشترک داشته اند: جلوگیری از تکثیر زرادخانه تسلیحات هسته ای کره شمالی. حالا حتی آن هم به هم ریخته است.
روز پنجشنبه، روسیه از حق وتوی خود در شورای امنیت سازمان ملل برای خنثی کردن تلاش های گروهی از کارشناسان سازمان ملل که تلاش های کره شمالی برای دور زدن تحریم های برنامه هسته ای این کشور را در 15 سال گذشته زیر نظر داشتند، استفاده کرد. . مخالفت روسیه با چنین گزارش هایی درباره کره شمالی جدید است. مسکو زمانی از گزارش های مفصل این هیئت در مورد نقض تحریم ها توسط شمال کردستان استقبال کرده و برنامه هسته ای پیونگ یانگ را تهدیدی برای امنیت جهانی می دانست.
اما اخیراً، این هیئت شواهد روشنی ارائه کرده است که نشان میدهد روسیه چگونه کره شمالی را پر از سوخت و کالاهای دیگر میکند، احتمالاً در ازای گلولههای توپخانه و موشکهایی که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای استفاده علیه اوکراین به روسیه میفرستد. او انجام می دهد. این گروه تصاویر ماهوارهای از انتقال نفت از یک کشتی به کشتی دیگر تهیه کرد که نشان میدهد جنگ در اوکراین چقدر برای کره شمالی سودآور بوده است.
برچیده شدن ظاهری هیئت مدیره، که هیچ قدرت اجرایی نداشت، شواهد دیگری است که نشان می دهد آنچه زمانی تلاش جهانی برای محدود کردن اشاعه هسته ای بود، طی دو سال گذشته به سرعت از بین رفته است.
رابرت آینهورن، یکی از مقامات وزارت خارجه در دوران دولت اوباما که اکنون یکی از اعضای ارشد موسسه بروکینگز است، گفت: “این یک تغییر مهم است.” در بیشتر دوران پس از جنگ سرد، ایالات متحده، روسیه و چین در مقابله با چالش های اشاعه، به ویژه با کره شمالی و ایران شریک بودند. در جریان مذاکرات هسته ای با ایران، روسیه و چین کاملاً در کنار آمریکا و اروپا بودند و در سال های 2016 و 2017 که روابط با کره شمالی به دلیل فعالیت های هسته ای این کشور متشنج بود، در کنار غرب ایستادند.
در آن زمان، روسیه مانند چین مرتباً به تحریمها علیه کره شمالی رأی میداد، حتی اگر هر دو با کره شمالی روابط تجاری داشتند و کالاها را هم از طریق دریا و هم از طریق زمین از طریق گذرگاه مرزی باریک به کره شمالی قاچاق میکردند. در حال انجام بود
اما همانطور که آقای آینهورن خاطرنشان کرد، این اتحاد بین آمریکا و روسیه به دلیل ظهور مجدد رقابت قدرت های بزرگ شکسته شده است. همکاری برای مهار تهدیدات هستهای حتی از سوی کشورهایی مانند کره شمالی که تأسیسات هستهای آنها چالشی امنیتی برای چین و روسیه است، از دست رفته است. روسیه در حال حاضر به کره شمالی کمک می کند تا از عواقب تحریم ها جلوگیری کند و نه روسیه و نه چین بر ایران فشار نمی آورند تا ذخایر اورانیوم غنی شده خود را کاهش دهد.
هنگامی که قطعنامه هایی برای محکوم کردن کره شمالی به دلیل آزمایش های موشکی مداوم ارائه شد، روسیه و چین آن را رد کردند. اما حذف «کمیته کارشناسان» که کار خود را از سال 2009 آغاز کرد، عملا گام جدیدی برای کاهش فشار بر پیونگ یانگ است.
رویترز به نقل از ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: برای ما واضح است که شورای امنیت سازمان ملل دیگر نمی تواند از الگوهای قدیمی در رابطه با مشکلات شبه جزیره کره استفاده کند.
این کمیته قدرت تحقیق چندانی نداشت، اما یافتههای آن کامل بود و اغلب در گزارشهای مربوط به فعالیتهای کره شمالی مورد استناد قرار میگرفت. کارشناسان کمیته محموله های نفتی را ردیابی کردند و توضیح دادند که وقتی کشتی ها فرستنده های خود را خاموش کردند تا در دریا ردیابی نشوند چه اتفاقی افتاد. این گروه به روابط بانکی و کالاهای لوکسی اشاره کرد که علیرغم تحریم هایی که 18 سال پیش تصویب شد، به کره شمالی راه پیدا کرده بود. آنها تشریح کردند که رهبر کره شمالی چگونه علیرغم تحریم ها می تواند کالاهای لوکس از جمله خودروهای گران قیمت بخرد.
جنی تاون، کارشناس کره شمالی و کارشناس ارشد در مرکز استیمسون، یک اندیشکده منع اشاعه، روز جمعه خاطرنشان کرد: «همه چیز در این گزارش باید توسط اعضای شورای امنیت تأیید شود». بنابراین در حالی که این یک نهاد تحقیقاتی است، یافته های آن در واقع در یک فرآیند سیاسی مورد توجه قرار می گیرد.»
وزارت خارجه آمریکا تصمیم روسیه را محکوم کرد و اعلام کرد که این کشور صلح و امنیت بین المللی را تضعیف کرده است.
هیچ کس کاملاً مطمئن نیست که کره شمالی از زمان اولین بحران هسته ای خود در سال 1994 یا از زمانی که برای اولین بار در اکتبر 2006 یک سلاح هسته ای را در دولت جورج دبلیو بوش آزمایش کرد، چند سلاح هسته ای ایجاد کرده است. .
کارشناسان مستقل بر این باورند که زرادخانه کره شمالی در حال حاضر حدود 50 یا 60 سلاح دارد، اگرچه تخمین ها از 40 تا 100 سلاح متفاوت است، اما این عدم قطعیت بازتابی از درک اندک آژانس بین المللی انرژی اتمی از فعالیت های هسته ای کره شمالی در غیاب بازرسان این سازمان است. کره شمالی است. اما بزرگترین نگرانی در مورد کره شمالی، اندازه زرادخانه هسته ای آن نیست، بلکه اهداف آن است.
دو کارشناس برجسته کره شمالی، رابرت ال. کارلین، یک مقام ارشد اطلاعاتی سابق که اغلب در مذاکرات کره شمالی شرکت داشت، و زیگفرید هکر، مدیر سابق آزمایشگاه ملی لوس آلاموس (یک مرکز علمی بزرگ متعلق به فدرال در ایالت نیومکزیکو آمریکا) ) اواخر سال گذشته استدلال کردند که “وضعیت در جزیره کره از اوایل ژوئن 1950، زمانی که جنگ کره آغاز شد، خطرناک تر از هر زمان دیگری است. آنها گفتند که اعلامیه های جدید کره شمالی نشان می دهد که این کشور از این ایده دست کشیده است. اتحاد مجدد دو کره و ممکن است برای یک راه حل نظامی برای تقسیم شبه جزیره آماده شود.
آنها گفتند: “کیم جونگ اون مانند پدربزرگش در سال 1950 تصمیمی استراتژیک برای رفتن به جنگ گرفته است. ما نمی دانیم کیم چه زمانی و چگونه قصد دارد ماشه را بکشد، اما خطر اکنون بسیار فراتر از هشدارهای معمول است. واشنگتن، سئول و توکیو درباره تحریکات پیونگ یانگ: «در واقع، زبان کره شمالی تغییر کرده و اکنون آشکارتر – مانند مقامات روسیه – درباره استفاده از سلاح های هسته ای در صورت تهدید صحبت می کند.
گفتگو در مورد این post