روسیه و چین ارتباط کوانتومی را از طریق ماهواره با موفقیت آزمایش کردند. آنها از ماهواره کوانتومی چین برای این منظور استفاده کردند.
طبق گفته تکنیک ، پس از نمایشی اخیر ارتباطات کوانتومی با استفاده از فیبر نوری زیردریایی ، دانشمندان روسی و چینی با موفقیت ارتباطات کوانتومی را از طریق ماهواره آزمایش کرده اند. در این آزمایش ، ماهواره کوانتومی چین به نام Mozi استفاده شد ، و دو کشور پایه های ارتباطی را برای شبکه های ارتباطی رمزگذاری شده پیشرفته که از دید غرب محافظت می شوند (احتمالاً برای کشورهای متفقین در قالب گروه BRICS) ارائه می دهند.
براساس اطلاعات منتشر شده در پست صبح جنوبی چین ، این آزمایش از یک ایستگاه زمینی در نزدیکی مسکو در روسیه به ایستگاه دیگری در نزدیکی ارومقی در چین انجام شده است و مسافتی بیش از 3800 کیلومتر را در بر می گیرد.
تمژاردور وی می نویسد که ماهواره ای که برای دستیابی به این ارتباط کوانتومی استفاده می شود ، Mozi یا Micius نام دارد و از سال 2016 در مدار بوده و عمدتاً توسط دانشگاه علوم چین اداره می شود. همکاری با دانشمندان روسی در سال 2020 آغاز شد. سپس در مارس 2023 ، آزمایش کامل ارتباط کوانتومی بین دو ایستگاه زمینی با استفاده از کلیدهای رمزنگاری از موز برای توزیع دو پیام رمزگذاری شده انجام شد.
پیام های رمزگذاری شده مورد استفاده در آزمایش مارس 2023 نسبتاً ایمن بودند. قبل از اینکه خیلی هیجان زده شوید، این پیام ها فقط نقل قولی از فیلسوف چینی موزی و معادله ای از فیزیکدان سوئیسی Lef Landau بود. آزمایش اخیر ارتباطات کوانتومی “چرخه کامل” در 14 دسامبر 2023 همچنین از چندین تصویر رمزگذاری شده با استفاده از کلیدهای کوانتومی (احتمالاً ناامن) استفاده شده است.
برای کسانی که با این موضوع آشنایی ندارند، اصطلاح “ارتباطات کوانتومی” به ارتباط از طریق کیوبیت اشاره دارد. مانند بیت های سنتی، کیوبیت ها می توانند حاوی اطلاعات باینری باشند. با این حال، کیوبیت ها در برابر تداخل خارجی بسیار شکننده هستند. بنابراین برای یک کامپیوتر کوانتومی بسیار آسان است که بفهمد آیا کیوبیت ها رهگیری شده اند یا به نوعی تداخل دارند.
ارتباط کوانتومی ، حداقل از نظر تئوری ، امن ترین شکل انتقال داده ها ، با استفاده از مکانیک کوانتومی برای ایجاد رمزگذاری غیرقابل شکست و غیر قابل کشف است. محدودیت های اصلی آن شامل پذیرش محدود و تکامل محاسبات کوانتومی و نقاط ضعف اساسی در فن آوری های انتقال Quit فعلی است.
با ارسال بیت ها یا بایت های معمولی، به راحتی می توانیم ارتباطات جهانی برقرار کنیم. اما استفاده از کیوبیتهای آسیبپذیرتر بسیار دشوارتر است. زیرا عموماً حساسیت بیشتری نسبت به تحلیل دارند. از آنجا که حوزه های بین المللی اکنون به وضوح در قلمرو امکان قرار دارند ، تحولات مانند این ممکن است ما را به آینده شبکه های ارتباطی کوانتومی سوق دهد.
با این حال، آزمایش ارتباطی تنها دو تصویر ثابت معمولی بود. در حال حاضر، ما نمی دانیم که ارتباطات کوانتومی در تماس ویدیویی در واقعیت چه قابلیت هایی خواهد داشت. با این حال ، در سال 2017 ، یک آزمایش تماس صوتی بین چین و اتریش انجام شد که می تواند ارتباطات کوانتومی پهنای باند را در آینده امکان پذیر کند.
اگرچه ارتباطات کوانتومی در نهایت در فیبر نوری و ارتباطات ماهواره ای در دسترس خواهد بود ، که قابل تحسین است ، اما احتمالاً برای مدت طولانی به روش اساسی ارتباط برای هر مصرف کننده یا تجاری یا کشور تبدیل نمی شود. با این حال، آینده نزدیک محاسبات کوانتومی ممکن است همچنان پر از شگفتی باشد. الکسی فدوروف از دانشگاه ملی علم و صنعت روسیه و مرکز کوانتومی روسیه می گوید:
شبکه های ارتباطی کوانتومی می توانند در بسیاری از کاربردها خبرجو باشند. اما در حال حاضر، سیستم های کوانتومی به بهترین وجه در تحقیقات علمی استفاده خواهند شد.
اگرچه این فناوری در حال توسعه است، اما به نظر می رسد زمان لازم است تا به طور گسترده برای اهداف واقعی مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، فدوروف از علاقه به محاسبات کوانتومی در بخش مالی روسیه و حتی امکان ایجاد یک شبکه ارتباطی کوانتومی بین کشورهای BRICS (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) در آینده صحبت کرده است.
پست روسیه و چین ارتباط کوانتومی را با موفقیت آزمایش کردند اولین بار در تک نوک – اخبار دنیای فناوری. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post