برخی از کارشناسان معتقدند که این صعود قیمت دلار موقتی است و بازار ارز شاهد افت قیمت خواهد بود. از سوی دیگر برخی از فعالان این بازار به نتایج انتخابات آمریکا نگاه می کنند و تا آن زمان هر نرخ دلار را موقتی می دانند.
رابطه خوش بینی یا بدبینی نسبت به حل مشکل تحریم ها با بازار ارز
مرتضی افگه، کارشناس مسائل اقتصادی در این خصوص به تشریح تاثیر انتخابات آمریکا بر وضعیت بازار و قیمت ارز در کشور پرداخت و به اقتصاد 24 گفت: نقش اصلی در بازار ارز در حال حاضر بر عهده شرایط تحریم است. جمهوری اسلامی ایران
وی ادامه داد: خوش بینی یا بدبینی نسبت به حل معضل تحریم ها و البته بحث FATF مکمل آن، به مرور بر وضعیت روانی و بازار ارز تاثیر می گذارد. نتیجه انتخابات آمریکا از این نظر که حزب جمهوریخواه و بهویژه خود ترامپ آغازگر لغو برجام بود، میتواند بر قیمت ارز در ایران تأثیر بگذارد.
افکه تصریح کرد: موضوع برجام با روی کار آمدن دولت دموکراتیک بایدن حل شد اما این موضوع نه در دولت روحانی و نه در دوره ریاست جمهوری فعلی حل نشد. بنابراین با توجه به اینکه نظرسنجی ها به شدت بر موفقیت ترامپ تاکید دارند، تاثیر روانی آن را همین الان می توان مشاهده کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با تاثیرگذاری احتمالی ترامپ با توجه به نوع برخورد و سخت گیری حزب جمهوری خواه در رابطه با ایران، قطعا شاهد تاثیر روانی اقدامات آنها علیه ایران در بازارها خواهیم بود. البته اگر دولت ایران مانورهای سیاسی خارجی انجام دهد، قطعا این تاثیر تعدیل خواهد شد.
تاثیر استقراض مجدد دولت بر بازار ارز
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: پیش بینی می کنم با توجه به نوع بودجه ریزی و استقراض مجدد دولت حتی بدون در نظر گرفتن نتیجه انتخابات آمریکا شرایط نامناسبی را در نرخ دلار تجربه کنیم.
افکه خاطرنشان کرد: دولت های اصولگرا معمولا ابتدا فکر می کنند که می توانند با تکیه بر منابع داخلی کشور را اداره کنند، اما اکنون با توجه به خالی بودن همه منابع داخلی، در صورت پیروزی دولت بایدن در انتخابات آتی آمریکا، پیش بینی می کنم که دولت ریاست جمهوری در تلاش است. برای حل مشکل تحریم ها، اما اگر یک دولت تندرو مانند اعضای حزب ترامپ در آمریکا به قدرت برسد، پیش بینی وضعیت ایران کمی دشوار است.
گفتگو در مورد این post