فرض کنید در دنیایی زندگی می کنید که همه به پیام ها و اطلاعات یکدیگر دسترسی دارند و پیام ها قبل از رسیدن به مقصد توسط دیگران خوانده می شود. آیا حتی امکان زندگی در این دنیا وجود دارد؟ خیر؛ رمزنگاری علمی است که قرن ها به ما کمک کرده است پیام ها و اطلاعات ما را محرمانه تحویل دهید. اگر شما نیز در مورد این دانش جذاب و حیاتی کنجکاو هستید، با ما در وبلاگ خبرجو همراه باشید تا آن را بررسی کنیم.
رمزنگاری چیست؟
رمزنگاری علم پنهان کردن اطلاعات است. به طور خاص، رمزنگاری مدرن از تئوری ها و محاسبات ریاضی برای رمزگذاری و رمزگشایی داده ها استفاده می کند و یکپارچگی و صحت اطلاعات را تضمین می کند. در یک فرآیند اولیه، متن ساده قابل خواندن تحت یک فرآیند رمزگذاری قرار می گیرد و در نهایت به یک متن رمزگذاری شده تبدیل می شود. با این اتفاق، همه نمی توانند پیام را بخوانند و درک کنند. زیرا اطلاعات فقط با استفاده از یک کلید رمزگشایی خاص قابل خواندن است.
با استفاده از تکنیک های خاص رمزگذاری، می توان داده های حساس را از طریق کانال های ناامن ارسال کرد. با این حال، سطح رمزگذاری داده ها به درجه حفاظت و اهمیت آنها بستگی دارد. به عنوان مثال، رمزنگاری مورد استفاده در فایل های تماس با امنیت مورد استفاده در شبکه های ارز دیجیتال یکسان نیست.
اکثر سیستم های بلاک چین، مانند بیت کوین، از مجموعه خاصی از تکنیک های رمزنگاری استفاده می کنند که به آنها اجازه می دهد به عنوان یک دفتر کل غیرمتمرکز و عمومی عمل کنند. به این ترتیب تراکنش های دیجیتال به امن ترین شکل ممکن انجام می شود.
تاریخچه رمزنگاری
رمزنگاری دانش امروز و دیروز نیست. این دانش هزاران سال است که مورد استفاده قرار گرفته است و اولین استفاده ثبت شده از رمزنگاری در یک کتیبه حکاکی شده در حدود 1900 سال قبل از میلاد در زمان Khnumhotep بوده است.خنومهتپ) دوم، مصر باز خواهد گشت. اگرچه محتوای این کتیبه رمزگذاری نشده بود، اما متن آن تغییر کرد و اولین نمونه ثبت شده رمزنگاری در جهان است.
ما 1800 سال را رد می کنیم و به ژولیوس سزار برمی گردیم (سزار ژولیوس) به حدود 100 سال قبل از میلاد می رسیم، سزار از نوعی رمزگذاری برای انتقال پیام های مخفی خود به ژنرال های ارتش خود استفاده کرد. این مدل رمزگذاری به عنوان رمز سزار معرفی شد. جولیوس برای انجام رمزگذاری، هر کاراکتر متن را 3 واحد (واحد الفبا) جابه جا کرد.
اگر دوباره تاریخ را جلو ببریم، به قرن شانزدهم می رسیم، یعنی زمانی که Visioner (ویژنر) مدل جدیدی از رمزنگاری ایجاد کرد. در این مدل جدید، بیننده از یک کلید برای رمزگشایی پیام استفاده کرد.
سه قرن بعد و در آغاز قرن نوزدهم، با اختراع برق هیبرن (بالابر) از یک دستگاه الکترومکانیکی برای رمزنگاری استفاده می کرد. این دستگاه از یک روتر برای مخفی کردن پیام استفاده می کرد که با هر بار فشردن کلید یک رمزگذاری جدید ایجاد می کرد. آلمانی ها در جنگ های جهانی اول و دوم بسیار از این دستگاه استفاده کردند و در نهایت کدهای آن توسط لهستانی ها شکسته شد. به هر حال، در عصر امروز، ارزهای رمزنگاری شده از رمزنگاری ایجاد شدند.
ظهور ارزهای دیجیتال از دل رمزنگاری
امنیت یکی از مهمترین مشکلات طبقات دارایی در طول تاریخ بوده است ساتوشی ناکاموتو او قصد داشت این چالش را به طور کامل حل کند. علاوه بر امنیت، ارزهای دیجیتال به هیچ نهادی وابسته نیستند و هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد. ناکاموتو باید با استفاده از رمزنگاری اعتماد مردم را به ارزهای دیجیتال جلب می کرد. به این ترتیب هر ارز با استفاده از رمزنگاری ایمن شد و امکان سوء استفاده از آنها به حداقل رسید. به عنوان مثال، پروتکل بیت کوین از رمزنگاری برای ایمن سازی شبکه و اطمینان از اعتبار هر تراکنش استفاده می کند.
رمزنگاری نه تنها از تراکنش های مالی محافظت می کند، بلکه یکی از بهترین راه حل ها برای محافظت از حریم خصوصی و داده های ما در دنیای اینترنت است. متاسفانه داده ها روزانه توسط گوگل و سایر پایگاه های داده جمع آوری و تجزیه و تحلیل می شوند و احتمال لو رفتن یا سوء استفاده از آنها وجود دارد. رمزنگاری داده ها دسترسی و ایجاد اطلاعات را غیرممکن می کند و حجم آن را کاهش می دهد. حتما مقاله حفظ حریم خصوصی را بخوانید تا از داده های خود مراقبت کنید.
رمزنگاری از چه الگوریتم هایی تشکیل شده است؟
سیستم های رمزنگاری از الگوریتم های مختلفی برای رمزگذاری و رمزگشایی پیام ها برای ایمن سازی ارتباطات بین سیستم های کامپیوتری، دستگاه ها و برنامه ها استفاده می کنند. رمزنگاری از الگوریتم های زیر تشکیل شده است:
- (متقارن)
- (نامتقارن)
- (هش)
البته برخی از سیستم ها الگوریتم های مختلفی را با هم ترکیب کرده و از هر کدام در بخشی از رمزگذاری خود استفاده می کنند.
رمزگذاری متقارن
رمزنگاری متقارن به رمزنگاری کلید مخفی نیز معروف است. در این روش از کلیدی برای رمزگذاری استفاده می شود که فرستنده و گیرنده آن را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. فرستنده از کلید برای رمزگذاری متن ساده استفاده می کند و گیرنده از همان کلید برای رمزگشایی پیام و بازیابی متن استفاده می کند. رمزگذاری متقارن از تکنیک های زیر برای انتقال داده استفاده می کند:
- از
- ۳DES
- AES
رمزگذاری نامتقارن
رمزگذاری نامتقارن به رمزگذاری کلید عمومی نیز معروف است و از دو کلید کلید خصوصی و کلید عمومی تشکیل شده است. این دو کلید به یکدیگر متصل بوده و به صورت جفت موجود می باشند. همه به کلید عمومی دسترسی دارند، اما تنها شخصی که این دو کلید را تولید می کند، به کلید خصوصی دسترسی دارد.
در این الگوریتم ابتدا داده ها با کلید عمومی رمزگذاری شده و ارسال می شوند، سپس با استفاده از کلید خصوصی در مقصد رمزگشایی می شوند.
کلیدها در الگوریتم های نامتقارن بر اساس توابع پیچیده ریاضی تولید می شوند و همین موضوع باعث شده این الگوریتم از امنیت بسیار بالایی برخوردار باشد. رمزگذاری نامتقارن به طور گسترده ای در امضای الکترونیکی، کارت های هوشمند، کیف پول ارز دیجیتال، تراکنش های بلاک چین و غیره استفاده می شود.
توابع هش
در این الگوریتم از کلید استفاده نمی شود، بلکه متن ساده به رشته ای با طول ثابت اعداد و حروف تبدیل می شود. این الگوریتم امنیت منحصر به فردی دارد و بازیابی و رمزگشایی آن تقریبا غیرممکن است. در توابع هش، اعداد و حروف خروجی به طور تصادفی انتخاب نمی شوند و از روابط ریاضی برای درهم سازی داده ها استفاده می شود.
توابع هش به طور گسترده در بلاک چین استفاده می شود و همزمان با تولید بلاک های جدید، اطلاعات آنها هش می شود و امنیت آنها تضمین می شود. توابع هش از ویژگی های زیر تشکیل شده است:
- مسلم – قطعی: هر بار که یک ورودی داده شده به تابع می دهید، خروجی یکسان خواهد بود و تغییر نمی کند.
- برگشت ناپذیر: تعیین ورودی از خروجی تابع هش امکان پذیر نیست.
- قابل تفکیک: هر خروجی متعلق به یک ورودی است و خروجی یکسان هرگز برای دو ورودی متفاوت تولید نمی شود.
با توجه به این ویژگی ها، داده های بلاک چین هرگز تغییر نمی کند و همیشه پایدار است. در حال حاضر، محبوب ترین توابع هش مورد استفاده توسط ارزهای دیجیتال به شرح زیر است:
- SHA-256
- SHA-512
- BCRYPT
- اسکریپت
- آرگون 2
رمزنگاری ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
ارزهای دیجیتال از تکنیک های رمزگذاری متقارن، نامتقارن، توابع هش و امضای دیجیتال برای رمزگذاری استفاده می کنند. به عنوان مثال، پروتکل بیت کوین از این عناصر برای ایمن سازی شبکه و اطمینان از اعتبار هر تراکنش استفاده می کند. امضای دیجیتال تضمین می کند که هر کاربر فقط می تواند پول کیف پول خود را خرج کند و نمی تواند بیش از یک بار آنها را خرج کند. به عنوان مثال، آلیس با ارسال 2 بیت کوین به باب تراکنش ایجاد می کند و 2 بیت کوین را از دست می دهد. آلیس دیگر کنترلی روی آن 2 بیت کوین ندارد و فقط با ارائه امضای دیجیتال و دسترسی به حساب باب می تواند آنها را دوباره ارسال کند.
یکی دیگر از عناصر مهم پروتکل بیت کوین، تابع Hash است. این تابع مکانیسم اجماع اثبات کار و فرآیند استخراج (ایمن سازی شبکه، اعتبارسنجی تراکنش و تولید سکه های جدید) را تعریف می کند. هش از یک تابع رمزنگاری به نام SHA-256 استفاده می کند.
رمزنگاری بخش ضروری و حیاتی فناوری بلاک چین است و برای هر ارز دیجیتالی مهم است. استفاده از عناصر مختلف رمزنگاری در شبکههای توزیع شده امکان ایجاد سیستمهای اقتصادی امن را فراهم کرد و این امر منجر به تولد بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز شد. ارزهای دیجیتال پارادایم جدیدی برای پول هستند و فناوری و معماری این ارزها آنها را به یک سیستم شگفت انگیز و خارق العاده تبدیل کرده است. برای کسب درآمد از این دارایی ها، اولین قدم این است که آنها را بشناسید. برای آشنایی کامل و تخصصی با ارزهای دیجیتال مقاله کریپتوکارنسی را مطالعه کنید.
مزیت های رمزنگاری چیست؟
رمزنگاری مزایای زیادی دارد و بستری برای اعتماد مردم به ارزهای دیجیتال فراهم کرده است. برخی از مهم ترین مزایای رمزنگاری که آن را به ابزاری مفید برای ارتباطات امن تبدیل می کند به شرح زیر است:
انتقال اطلاعات به محرمانه ترین شکل ممکن
رمزگذاری امکان تبادل امن اطلاعات بین طرفین را فراهم می کند. همچنین، این سیستم تضمین می کند که اطلاعات برای هیچ فردی غیر از گیرنده مورد نظر قابل دسترسی نباشد. رمزگشایی پیام ها در رمزنگاری تقریباً غیرممکن است.
با وجود رشد رمزنگاری و تلاش برای ارتقای امنیت و حفظ حریم خصوصی آنها، حریم خصوصی آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته و هویت برخی از کاربران ارزهای دیجیتال فاش شده است. Cypherpunk ها گروهی هستند که هدف و دغدغه آنها بهبود حریم خصوصی کاربران است. برای آشنایی با سایفرپانک ها و فعالیت های آن ها در دنیای ارزهای دیجیتال می توانید مقاله سایفرپانک را مطالعه کنید.
تمامیت
رمزنگاری برای اطمینان از عدم تغییر یا دستکاری محتوای پیام در حین انتقال استفاده می شود. این کار با کمک تکنیک های مختلفی مانند کدهای احراز هویت پیام انجام می شود.
امکان احراز هویت فرستنده
رمزنگاری امکان تایید هویت فرستنده پیام را فراهم می کند و از جعلی نبودن ارتباط بین گیرنده و فرستنده اطمینان می دهد. این فرآیند از طریق استفاده از تکنیک های رمزنگاری مانند امضای دیجیتال ارائه می شود و به گیرنده اجازه می دهد تا هویت فرستنده را بررسی و تایید کند.
امنیت بی نظیر
رمزگذاری وسیله ای برای ارتباط امن بین دو نفر را فراهم می کند و از محتوای پیام های آنها در برابر حملات سایبری محافظت می کند. الگوریتم های رمزنگاری مختلف به گونه ای طراحی شده اند که در برابر حملات سایبری مقاوم باشند.
استفاده های فراوان
استفاده از رمزنگاری محدود به دنیای بلاک چین نیست و در طیف گسترده ای از برنامه ها مانند بانکداری آنلاین، تجارت الکترونیک، امنیت پیام، احراز هویت سیم کارت و غیره استفاده می شود.
قابلیت عدم انکار توسط فرستنده
رمزنگاری برای اثبات اینکه یک پیام خاص توسط شخص خاصی ارسال شده است استفاده می شود و این باعث می شود که فرستنده نتواند ارسال پیام را انکار کند. این مزیت با استفاده از امضای دیجیتال به دست می آید. این امضا یک پیوند منحصر به فرد و غیرقابل جعل بین پیام و فرستنده ایجاد می کند. آیا در مورد امضای دیجیتال کنجکاو هستید؟ این تکنیک شگفت انگیز کاربرد قابل توجهی در دنیای اطراف ما دارد اما ناشناخته باقی مانده است. برای آشنایی بیشتر با این تکنیک نگهبانی و یادگیری نحوه استفاده از آن در معاملات، مقاله امضای دیجیتال را بخوانید.
چه آینده ای در انتظار رمزنگاری است؟
رمزنگاری بستری را برای انتقال امن اطلاعات، پیام ها، پول و … فراهم کرده و به بخشی جدایی ناپذیر از صنعت ارزهای دیجیتال تبدیل شده است. با توسعه فناوری و دیجیتالی شدن زندگی انسان، رمزنگاری نیز برای تامین امنیت اطلاعات ما رشد خواهد کرد.
چه تجربه ای از رمزنگاری دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید متشکریم.
رمزنگاری در حوزه ارز دیجیتال به چه معناست؟ اولین بار در وبلاگ Valx. ظاهر شد.
این خبر در تاریخ2023-04-18 15:00:47 توسط خبرجو منتشر شده است.
گفتگو در مورد این post