بازار؛ گروه صنعت: سیزدهمین همایش طلای سبز و دوازدهمین همایش مکمل های غذایی و غذایی با حضور سیدحیدر محمدی معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، مهدی برادران معاون امور صنایع وزیر صنعت، عباس کبریایی زاده رئیس هیئت مدیره امیرحسین جمشیدی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و طب سنتی ایران و جمعی از فعالان و سیاستگذاران صنعت فرآوردههای طبیعی و مکملهای غذایی کشور، مدیر سندیکای تولیدکنندگان مکملهای غذایی و غذایی کشور برگزار شد.
حکمرانی خوب، صنایع کشور را پیش می برد
در ابتدای این همایش عباس کبریایی زاده رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان رژیم غذایی و مکمل های غذایی کشور با اشاره به اینکه سابقه طب سنتی بیش از 40 سال است و مکمل ها در 13 تا 14 سال گذشته است. سال ها. محصول نگاه راهبردی و رویکرد راهبردی است که در سال های گذشته کشور شاهد آن بوده ایم.
کبریایی زاده: دکترین حکمرانی خوب به ما یادآوری می کند که برای موفقیت و سربلندی و افتخار به گذشته و آینده خود به ما می گوید نگاه استراتژیک داشته باشیم و به دنبال مشارکت باشیم.
وی افزود: دکترین حکمرانی خوب به ما یادآوری می کند که موفق و سربلند باشیم و به گذشته و آینده خود افتخار کنیم، به ما می گوید نگاه راهبردی داشته باشیم و به دنبال مشارکت باشیم. بدون مشارکت جامعه و مردم امکان آزادسازی خرمشهر و پیروزی و موفقیت در جنگ وجود نداشت.
کبریایی زاده با اشاره به اتفاقات اخیر و تاکید بر ویژگی های یک حکمرانی خوب، ادامه داد: از ویژگی های این نوع حکمرانی، نگاه راهبردی، مشارکت طلبی، همفکری، همدلی و تفکر است تا بتوانیم موفق شویم. همچنین اگر شرایط به گونهای باشد که سرمایهگذاران بتوانند در صنایع سرمایهگذاری کنند، نشاندهنده حکمرانی خوب است و اگر امکان سرمایهگذاری وجود نداشته باشد، دلیل بر نبود حکمرانی خوب است.
وی تاکید کرد: در نهایت باید توجه داشت که در نظام حکمرانی خوب آینده خوبی برای نظام متصور باشیم و اگر آینده خوب نیست باید رویکرد حکمرانی را تغییر داد.
بگذارید سازمان غذا و دارو دست تولیدکنندگان را باز کند
امیرحسین جمشیدی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و طب سنتی ایران نیز در ادامه این همایش اظهار داشت: صنعت داروهای گیاهی صنعتی با سابقه 43 ساله است و داروسازی گیاهی. گروه وزارت بهداشت تشکیل شد. این یک صنعت بسیار بزرگ است و عرق خاصی در بین همه کسانی که در این بخش کار می کنند وجود دارد.
جمشیدی: سال گذشته سال بسیار سختی بود و در زمینه قیمت مواد اولیه و غیره با چالش های زیادی مواجه بودیم.
وی افزود: سال گذشته سال بسیار سختی بود و اگرچه نمی خواهم جزئیات را بازگو کنم، اما در قیمت مواد اولیه و … با چالش های زیادی مواجه بودیم. ما تنها حوزه ای هستیم که تولید دانش فنی در آن منجر به تولید محصولاتی می شود که شامل کشف، ساخت مولکول و … تا تولید دارو می شود.
جمشیدی ادامه داد: بیش از 1200 گیاه دارویی در کشور وجود دارد که بیش از 300 دارو از آنها تهیه می شود. البته ظرفیت کشور در این زمینه بسیار بالاست و ما چند سالی است که برای توسعه این ظرفیت دست بلند کرده ایم و چندین بار هم در مورد ظرفیت ها نوشته ایم و صحبت کرده ایم اما اجازه نمی دهند.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان داروهای طبیعی و طب سنتی ایران افزود: هر ساله 350 قلم دارو را به کمیسیون قیمت می برم و فقط برای 200 قلم رای می گیرم. از این رو از سازمان غذا و دارو می خواهم همکاران ما را خسته نکند و اتحادیه ها راه را برای صنعت باز کنند تا هرجا کمکی می توانند بچرخند.
رشد داروی گیاهی
شمس اردکانی دبیر ستاد توسعه اقتصاد علم بنیان معاونت علمی گیاهان دارویی و طب سنتی ریاست جمهوری ادامه داد: توانمندی های ما در حوزه منابع طبیعی به ویژه مواد طبیعی در دنیا مثال زدنی است. اگر بتوانیم با کمک معاون علمی رئیس جمهور آمادگی کامل برای افزایش استفاده از این ظرفیت ها را دارد. وی در این راستا چندین بار از شرکت های دارویی که در زمینه مواد طبیعی فعالیت می کنند حمایت کرده است.
وی افزود: همچنین علاقه و حمایت سازمان غذا و دارو در همه ابعاد بوده است و امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت بی نظیر در کشور بهره ببریم. از بخش خصوصی و دولتی و بخش های علمی که بین این بخش ها هستند نیز باید استفاده شود و باعث توسعه بخش سلامت شود.
حسینی کیا: سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی کشور را تدوین کرده ایم و معتقدیم باید از ظرفیت بالای طب سنتی و گیاهان دارویی نهایت استفاده را کرد.
نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و معاون وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: گیاه دارویی در کشور رشد بسیار خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه طب ایرانی، گیاهان دارویی، فرآورده های سنتی و طبیعی به هم گره خورده و از هم تفکیک ناپذیرند، افزود: سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی کشور را تدوین کرده ایم و معتقدیم باید از ظرفیت های بالای موجود استفاده کنیم. از طب سنتی و گیاهان دارویی حداکثر استفاده شد.
حسینی یکتا ادامه داد: اکنون بحث ادغام طب ایرانی در نظام سلامت مطرح است و این موضوع در حوزه های مختلف بهداشتی، درمانی و پزشکی موثر خواهد بود. همچنین طب سنتی در کنار متغیرهای اقتصادی و بهداشتی موثر و کارآمد خواهد بود.
حرکت سازمان غذا و دارو به سمت الکترونیکی شدن
سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو و معاون وزیر بهداشت نیز در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش مکمل های غذایی و غذایی و سیزدهمین همایش طلای سبز اظهار داشت: با توجه به شعار امسال رویکرد دولت باید به سمتی باشد. تولید بیشتر از گذشته همچنین ما در سازمان غذا و دارو بر اساس سیاست های موجود خود را موظف می دانیم که حمایت ویژه تری از تولید داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه توسعه تولید در هیچ جای دنیا بدون مشارکت ذی نفعان محقق نمی شود، افزود: یکی از تلاش های سازمان غذا و دارو، مشارکت حداکثری ذی نفعان است. در این راستا از سال های گذشته تلاش زیادی کرده ایم تا بخشی از وظایف سازمان را برون سپاری کنیم که در برخی موارد موفق و در برخی موارد ناموفق بوده ایم.
محمدی: با بازاریابی خوب و تلاش بیشتر شرکت ها برای سال 1403 پیش بینی می شود امسال 13 میلیون دلار صادرات رشد کند.
محمدی با اشاره به حرکت این سازمان به سمت الکترونیکی شدن ادامه داد: تفاهم نامه ای که با سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی در خصوص بررسی اولیه داروها داشتیم، اقدام بسیار خوبی بود. به دلیل برخی حملات سایبری، سازمانهای نظارتی از ما خواستند که سیستم اتوماسیون را در هفتههای قبل از عید خاموش کنیم که باعث کندی فرآیندها شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر در تلاش هستیم تا دوباره شرکت ها را از طریق اینترنت به هم متصل کنیم
محمدی با اشاره به صادرات 13 میلیون دلاری در حوزه فرآورده های طبیعی و مکمل ها در سال گذشته گفت: با بازاریابی خوب و تلاش بیشتر شرکت ها پیش بینی می شود این حجم صادرات در سال 1403 رشد بیشتری داشته باشد.
وی همچنین در خصوص برخی فعالیت های سوء استفاده برخی از عطاری ها با بیان اینکه مردم نمی دانند، تاکید کرد: بحث توسعه استفاده از فرآورده های طبیعی بسیار مهم است و رسانه ها باید در اطلاع رسانی در این زمینه کمک کنند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: بر اساس شعار سال مرکز ثقل حمایت های دولت باید در راستای تولید فرآورده های دارویی باشد، به همین دلیل طرفدار واردات محصولات دارویی تولید داخل نیستیم.
محمدی با اشاره به برنامه ویژه سازمان غذا و دارو برای حمایت از تولید ادامه داد: یکی از سیاست های معمول سازمان غذا و دارو افزایش مشارکت دست اندرکاران در حوزه دارو است.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: آنچه برای ما مهم است عدم تضاد منافع است و در قیمت گذاری نیز این موضوع را مد نظر قرار داده ایم و در عین حال هر اقدامی که لازم باشد برای توسعه صادرات انجام خواهیم داد. داروها و تسریع آن. تسهیل فرآیندها و صدور مجوز و حرکت به سمت الکترونیکی شدن فرآیندها از جمله اقداماتی است که باید انجام شود.
لازم به ذکر است در پایان این همایش از چند تن از صنایع فرآورده های طبیعی و مکمل ها نیز قدردانی شد.
گفتگو در مورد این post