وجود چرخه رشد شاخص سهام شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در نخستین روزهای سال پس از 23 فروردین و با حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، وارد روند نزولی شد. طبیعتاً بورس های دنیا به تنش های سیاسی و نظامی حساس هستند و هر نوع تنش در این ابعاد واکنش بورس ها را به دنبال دارد. این یک رویه طبیعی در همه بورس های دنیاست و فقط مختص بورس ایران نیست. اما دیروز پس از مشخص شدن سطح واکنش اسرائیل پس از پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی، شاخص کل بورس تهران وارد روند صعودی شد و با رشد شدیدی به این موضوع واکنش نشان داد.
تحت تاثیر این رشد، نزدیک به 300 هزار میلیارد تومان ارزش کل بازار سهام اضافه شد و ارزش کل بورس ایران به 9617 هزار میلیارد تومان معادل 148 میلیارد و 870 میلیون دلار رسید.
همچنین دیروز پس از مدت ها 350 میلیارد تومان نقدینگی جدید از سهامداران حقیقی وارد بورس شد و ارزش کل معاملات خرد 33 درصد افزایش یافت. این در حالی است که طی 2 هفته گذشته بیش از چند هزار میلیارد تومان نقدینگی از بورس خارج شده بود.
نسبت ورودی پول سهامداران واقعی همچنین ارزش معاملات خرد را نشان می دهد که این نسبت به 13.3 درصد رسیده است که نشان می دهد شتاب ورود پول به بازار سهام افزایش یافته است.
پیش بینی آینده
از نظر فنی، اگر روند صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در بورس های امروز ادامه یابد و این شاخص بتواند با قدرت از محدوده 2 میلیون و 300 هزار واحد عبور کند، مسیر صعودی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران خواهد بود. تا محدوده 2.5 و سپس 2.7 میلیون واحد صاف شود. اما رشد شاخص بورس به عوامل دیگری مانند سیاست های اقتصادی، تعدیل نرخ دلار و قوانین بودجه امسال بستگی دارد. به گفته تحلیلگران، آنچه می تواند موجب رشد شاخص های بورس در روزهای آینده شود، کاهش فاصله قیمتی دلار با ارز بازار آزاد است. به طوری که هر نوع افزایش نرخ دلار می تواند دلیلی برای رشد بیشتر شاخص های بورس باشد. زیرا بخش زیادی از درآمد شرکت های بورسی به ویژه شرکت های صادرات محور با نرخ نیم دلار مبادله می شود و کاهش شکاف قیمتی نیم دلار با بازار آزاد می تواند منجر به جهش درآمدی شود. شرکت های صادرات محور
هم اکنون نیز با توجه به تعدیل این نرخ نسبت به نرخ های ابتدای سال قبل، می توان گفت که شرکت های صادرات محور یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری در بورس هستند.
صنعت دیگری که می تواند در روزهای آینده خبرساز شود و شاید رهبری بازار را برای رشد در اختیار بگیرد، صنعت خودرو است. آخرین خبرها حاکی از آن است که وزارت صنعت برای کاهش زیان های انباشته صنعت خودرو تلاش می کند مجوز افزایش قیمت را برای شرکت های خودروسازی دریافت کند، اما منتظر فرصت مناسب در این زمینه است. برخی گزارش ها حاکی از آن است که وزارت صنعت اخیرا جلسه مهمی با شورای رقابت برگزار کرده و در تلاش است تا موافقت شورا را برای تغییر فرمول قیمت گذاری خودرو جلب کند.
اطلاعات تایید نشده حاکی از آن است که فرمول جدید قیمت گذاری احتمالاً با محاسبه کل بهای تمام شده تولید به اضافه سود مشخص به دست می آید که در صورت اجرا می تواند منجر به رشد درآمد شرکت های خودروسازی و افزایش قیمت سهام آنها در سهام شود. بازار؛ بر این اساس سهامداران باید در روزهای آینده توجه ویژه ای به اخبار این حوزه داشته باشند.
کاهش قیمت دلار با کاهش تنش
با وجود رشد شدید شاخص کل بورس تهران در مبادلات دیروز، قیمت هر دلار آمریکا در پی بروز نشانه های آشکار تنش زدایی بیش از 2200 تومان کاهش یافت و به محدوده 64 هزار و 300 تومان رسید. این در حالی است که روز پنجشنبه قیمت هر دلار آمریکا تا محدوده 66 هزار و 600 تومان پیش رفته بود.
همزمان با کاهش قیمت دلار قیمت طلا و سکه همچنین با افول مواجه شد. به طوری که دیروز قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید از یک میلیون و 500 هزار تومان به 43 میلیون و 400 هزار تومان کاهش یافت و 4 درصد کاهش یافت. همچنین دیروز قیمت هر ربع سکه که با بیشترین میزان حباب مواجه بود با 4.2 درصد کاهش به 15 میلیون و 600 هزار تومان رسید و قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز به 3 میلیون و 699 هزار تومان رسید.
به نظر می رسد با تغییر شرایط سیاسی و افزایش عرضه در بازار، در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت طلا و ارز باشیم.
منبع: روزنامه همشهری
گفتگو در مورد این post