به گفته سخنگوی اتحادیه صنف صنعت تایر، قیمت گذاری تکلیفی و پرداخت ارز نقدی در نیمه اول سال گذشته از عوامل موثر بر کمبود لاستیک است.
فارس در خبری نوشت: سخنگوی اتحادیه صنف صنعت لاستیک وی افزود: مشکلات تولید و عرضه لاستیک سواری در کشور مربوط به رینگ های 13 و 14 است که تقاضا برای آن نسبت به سایر رینگ ها بیشتر است.
وی به دو دلیل نبود رینگ 13 و 14 در بازار اشاره کرد و اظهار داشت: اولاً در سال گذشته کارخانجات تولیدی به صورت قطره چکانی ارز پرداخت می شد و عدم عرضه به موقع ارز به کارخانه های تایرسازی باعث شد. کاهش شدید تولید
وی افزود: ثانیاً قیمت گذاری این لاستیک ها به گونه ای است که تولید لاستیک های سواری با سایزهای 13 و 14 برای کارخانه ها مقرون به صرفه نبوده و نیست و در نتیجه در سال گذشته سازندگان عمدتاً لاستیک هایی با سایزهای دیگر تولید کردند. اقتصادی بودند .
وی بیان کرد: در پی مشکلاتی که در تولید و توزیع لاستیک در سال گذشته به وجود آمد، دولت تعرفه وضع کرد. واردات لاستیک او سواری را کم کرد و ارز را به واردات اختصاص داد تا واردکنندگان بتوانند کمبود تولید داخل را با واردات جبران کنند.
خانگوی اتحادیه صنف صنعت تایر تصریح کرد: اما نیاز داخلی با واردات نیز تامین نشد، زیرا واردکنندگان به دلیل صرفه اقتصادی واردات رینگ های 13 و 14 رغبتی به واردات این لاستیک ها با این سایز نداشتند و بیشتر لاستیک ها را وارد کردند. لاستیک هایی که سازندگان آن را در داخل تولید می کردند و نیازی به واردات نبود.
وی تنها اظهار داشت: با توجه به اینکه کاهش تعرفه واردات لاستیک خودروهای سواری به منظور تامین نیاز داخلی انجام شد و از آنجایی که کمبود بازار مربوط به لاستیک های سواری سایز 13 و 14 بود، بنابراین وزارت ایمنی باید ابتدا تولیدکنندگان را ملزم به واردات یک عدد لاستیک کرد و از نیم تا دو میلیون لاستیک با رینگ های مذکور استفاده کرد و سپس به واردکنندگان اجازه داد تا لاستیک هایی با سایزهای دیگر وارد کنند.
وی گفت: دولت تعرفه 36 درصدی واردات لاستیک را در سال گذشته به کمتر از 10 درصد کاهش داد و به واردکنندگان ارز اختصاص داد.
سخنگوی اتحادیه تایر صنعت تصریح کرد: رقابت شدیدی در بازار برای لاستیک هایی با سایزهای غیر از 13 و 14 وجود دارد و عمده مشکلات حوزه تایر مربوط به رینگ های 13 و 14 است.
وی بیان کرد: وزیر صمت قول داده تا لاستیک سواری را از قیمت گذاری خارج کند و در صورت تحقق این امر دیگر مشکلی از نظر تولید و عرضه وجود نخواهد داشت.
وی افزود: نیاز سالانه کشور 24 میلیون حلقه لاستیک است در حالی که سال گذشته 21.5 میلیون حلقه در کشور تولید شده است.
وی با اشاره به طرح های توسعه تولید گفت: یکی از طرح های توسعه ای برای تولید لاستیک سواری در کشور که 100 درصد آماده بهره برداری است، تولید 2 میلیون و 500 هزار حلقه لاستیک سواری از 15 هزار تن است. مواد اولیه که با این طرح تا پایان سال 2 میلیون و 500 هزار به دایره تولید کشور اضافه می شود.
وی بیان کرد: طرح توسعه دیگری نیز وجود دارد که تا پایان سال محقق می شود، البته پیش بینی ما تولید 25 میلیون و 500 هزار حلقه حلقه لاستیک در سال 1403 است که بر اساس آن یک میلیون مازاد را صادر خواهیم کرد.
سخنگوی انجمن صنعت تایر صنعت گفت: مردم می توانند برای تهیه لاستیک با قیمت مصوب به نمایندگی های توزیع مراجعه کنند، همچنین برخی از کارخانه ها روزانه درصدی از محصولات خود را از طریق اینترنت به فروش می رسانند و علاوه بر آن عرضه لاستیک از طریق آن انجام می شود. سیستم های تعیین شده توسط وزارت ایمنی انجام شد
منبع: فارس
گفتگو در مورد این post