بر اساس مطالعات جدید، یک مکانیسم روانشناختی ساده در پشت تمایل افراد برای ارتباط با یک فرد خاص وجود دارد.
به گزارش صبح به نقل از زندگانی سلام; دوست داشتن یا نفرت از دیگران بسیار اتفاقی رخ می دهد.
شما می توانید کسی را دوست داشته باشید فقط به این دلیل که او همان موسیقی را دوست دارد که شما دوست دارید، یا می توانید از کسی متنفر باشید فقط به دلیل دیدگاه او در مورد شکل زمین!
بر اساس یک تحقیق جدید، یک مکانیسم روانشناختی ساده در پشت تمایل افراد به قضاوت دیگران بر اساس تنها یکی از ویژگی های فردی آنها وجود دارد که خود می تواند شاهدی بر چگونگی شکل گیری قوانین جذب دیگران با فرضیات نادرست باشد.
«اثر جاذبه مشابه» در روابط انسانی
در حالی که از قدیم گفته اند که متضادها مانند قطب های مخالف دو آهنربا یکدیگر را جذب می کنند، این موضوع در روابط انسانی تا حد زیادی تحت تأثیر «اثر جاذبه مشابه» است. به این ترتیب، ما تمایل داریم افرادی را دوست داشته باشیم که دقیقاً شبیه ما هستند.
بنابراین، تعریفی که از خودمان داریم، تأثیر زیادی بر تیپ شخصیتی افرادی که با آنها همسان هستیم، دارد.
طبق مطالعه محققان دانشگاه بوستون، آنچه به هویت ما معنا می بخشد چیزی به نام “استدلال خود ذات گرایانه” است که به موجب آن ما خود را دارای یک جوهر درونی تصور می کنیم. این چیزی است که ما را مشخص می کند.
چارلز چو، نویسنده این مطالعه، این جوهر درونی را عاملی می داند که ما را وادار می کند آنچه را که در مورد مردم و خودمان می بینیم ببینیم.
نحوه انجام این تست
برای اثبات این فرضیه، 2290 نفر در آزمایشات شرکت کردند. ابتدا، شرکت کنندگان پرسشنامه ای را تکمیل کردند که برای ارزیابی قدرت «استدلال خود ذاتی» طراحی شده بود.
سپس از آزمودنی ها خواسته شد تا احساسات خود را در مورد فردی خیالی به نام جیمی بر اساس دیدگاه خود در مورد سقط جنین، مجازات اعدام و مالکیت اسلحه گزارش دهند.
همانطور که پیشبینی میشد، کسانی که سطوح بالاتری از استدلال خود ذاتگرایانه داشتند، زمانی که دیدگاههای همسو داشتند، بیشتر از جیمی حمایت میکردند.
البته محققین این تحقیق به همین جا بسنده نکردند و دو آزمایش دیگر انجام دادند که در آن به شرکت کنندگان به وضوح گفته شد که ذائقه هنر افراد به شخصیت آنها ارتباطی ندارد.
جالب اینجاست که دانستن این موضوع باعث شد شرکت کنندگان از همذات پنداری با افرادی که ذائقه هنری فردی خود را داشتند خودداری کنند.
توسعه یک ویژگی مشترک در روابط اجتماعی
نویسندگان این مطالعه با خلاصه کردن نتایج خود توضیح میدهند که چگونه استدلال خود ذاتگرا باعث میشود «بسیاری از ویژگیهای خود را به شخص دیگری که تنها یک ویژگی را با او به اشتراک میگذاریم بسط دهیم تا ارتباط مؤثرتری برقرار کنیم».
این محققان می گویند: احساس گرما در روابط با فردی که به تازگی با او آشنا شده ایم و وجه اشتراکی با ما دارد و احساس این که این فرد مهربان من است و چیزهایی مانند من می بیند بر اساس همین فرآیند باور و استدلال است.
برای نگارش این مقاله از یورونیوز استفاده شده است.
راز جذب افراد خاص که هیچ کس اول صبح به شما نمی گوید. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post