به گزارش اقتصاد 100، مدیریت شهری ششم و دولت سیزدهم شهر تهران بالاترین سطح همکاری را بین دو نهاد مهم و خدمت رسان دنبال می کنند به طوری که نه تنها علیرضا زاکانی؛ اما در نهایت با حضور در شهر تهران، در سال 1385 به عنوان رئیس جمهور در نظر گرفته شد. شهردار تهران در جلسات مستمر و هفتگی هیات دولت شرکت می کند اما رئیس جمهور دستور نماینده ویژه شهردار تهران را صادر کرد.
اما در این بین مخالفان تلاش کردند تا اختلاف فنی یکی از مدیران میانی وزارت کشور با مدیریت شهری بر سر تصویب واگن های وارداتی را به اختلاف این دو نهاد تعمیم دهند. برخلاف نظر این مدیر، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران می گوید: متروی تهران قبلا در تایید واگن ها کارشناس بوده است و اگر شرکت دیگری بخواهد کار تصویب را انجام دهد دو تا سه میلیارد تومان هزینه می شود و ما نمی خواهیم هزینه اضافی بکنیم.
رسانههای اصلاحطلب در حالی که روی فراموشی مردم حساب میکردند، گویا فراموش کردهاند که این محسن هاشمی; او رئیس شورای شهر تهران در دوره اصلاحات بود که بارها و حتی در تلویزیون به انتقاد از حسن روحانی و سیاستمداران دولت قبل پرداخت. هاشمی حتی در آذرماه سال ۱۳۹۸ رفتار دولتمردان گذشته را در خصوص کمبود بودجه واگن «بسیار بچهگانه» خواند و گفت: «چرا دولت مردان ما نمیفهمد وقتی برای یک سیستم ساخته شده هزینه کردیم. تونل و تجهیزات ثابت، اما چرا واگن نخریم…»
آیا با آمدن رئیس جمهور مشکلات واگن های مترو حل می شود؟
آتش اختلاف در شورای شهر دوره پنجم به قدری داغ بود که هر دو طرف بارها علیه یکدیگر صحبت کردند و از اعلام صریح اختلاف خود ابایی نداشتند. البته این شکاف محدود به مواضع باز رسانه ای نشد، بلکه آنقدر گسترش یافت که رئیس جمهور دوره قبل حتی اجازه ورود پیروزمندانه حناچی را داد. شهردار سابق تهران در جلسات هیات دولت شرکت نکرد.
ماجرای واگن ها چیست؟
پیروز حناچی; شهردار سابق تهران چند ماه پیش در روزنامه اعتماد مدعی شده بود «قرارداد ۶۳۰ واگن مترو اساساً به مدیریت شهری فعلی تهران ربطی ندارد و به زحمات دولت قبل برمی گردد». هرچند صحبت های اولیه به آن سال ها برمی گردد اما باید از پیروز حناچی پرسید. برای این قرارداد که در سال 97 ابلاغ شد چه اقداماتی انجام شده است؟
واقعیت این است که در دوره قبل نه تنها اقدام عملی در این زمینه صورت نگرفت، بلکه شهردار تهران به دلیل ارتباط خوب با دولت و زحمات آقای مهندس 15 درصد پیش پرداخت خرید واگن را پرداخت کرد. رئیسی همزمان با تلاش شبانه روزی برای خرید 630 دستگاه واگن و حتی با افزایش 25 درصدی این تعداد به 791 دستگاه رسید.
همچنین این دوره مدیریت شهری در اتفاقی نادر توانست میانگین افتتاح ماهانه یک ایستگاه مترو را ثبت و در اختیار عموم قرار دهد.
این در حالی است که در آن دوره مدیریتی نه تنها واگن و اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل اضافه نشد، بلکه 1600 اتوبوس کمتر از تحویلی به دوره زاکانی تحویل داده شد و در بحث مترو حتی انبارهای خالی مترو. قطعات یدکی به دوره مدیریت ششم تحویل شد. تبدیل شد.
همچنین با توجه به آنچه در دفترچه تحول و تحویل (که مدیران دوره قبل برای سوابق عملکردی خود چاپ کرده اند) درج شده است، تنها برنامه ریزی برای تهیه 200 دستگاه اتوبوس (80 دستگاه دو کابین و 120 دستگاه تک کابین) قابل مشاهده است. که شامل 826 اتوبوس جدید، 428 اتوبوس تعمیر اساسی و قرارداد 2500 اتوبوس 12 متری، 25000 تاکسی سدان برقی، 2500 تاکسی SUV، 10000 وانت و 150000 موتورسیکلت برقی قابل مقایسه نیست.
گفتگو در مورد این post