به گزارش اقتصاد 100، پرداخت تسهیلات در راستای ایجاد اشتغال همواره در سال های گذشته بوده اما یکی از ایراداتی که به آن وارد شد بحث انحراف منابع بود. دولت سیزدهم با کمترین انحراف موفق به پرداخت تسهیلات اشتغال زایی شده است.
داده های آماری نشان می دهد که دولت سیزدهم برای جلوگیری از این آسیب و سوق دادن تسهیلات به سمت فرصت های اشتغال، الگوی اطلس اشتغال ملی و سامانه جامع نظارت ملی اشتغال را راه اندازی کرده و در قالب اکوسیستم اشتغال ملی موفق بوده است.
سامانه ملی پایش اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از نهاده ها و ستانده های بازار کار و میزان اشتغال ایجاد شده در راستای برنامه دولت سیزدهم برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل راه اندازی شده و از طریق آن. عملکرد دستگاه های اجرایی در زمینه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصت های شغلی موجود شناسایی می شود.
یکی از ویژگی های این سامانه این است که بستری برای شفاف سازی آمار اشتغال در هر استان فراهم می کند و فرصت های شغلی موجود به صورت روزانه رصد می شود تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، از نتایج آمارها به نحو مطلوب استفاده شود. در برنامه ریزی و سیاست گذاری
سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در سال 1401 بیش از یک میلیون و در 10 ماهه سال 1402 بیش از 970 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد.
مرتضوی با بیان اینکه سامانه های وزارت کار بر اشتغال در سطح کشور نظارت و رصد می کنند، خاطرنشان کرد: این اعداد به صورت دقیق قابل بررسی است و مشاغل ثبت شده را با سه روش رصد می کنیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر روش های غیرحضوری، بازدید میدانی از مشاغل مستقر برای راستی آزمایی انجام می شود.
صولت مرتضوی وزیر کار درباره جزئیات آمار اشتغال می گوید: طراحی و راه اندازی سامانه های جامع اطلاعات بازار کار در آینده نزدیک بخش عمده ای از نیازهای اشتغال داده محور کشور را برطرف می کند.
وی افزود: با اطلاعات جامع و دقیق می توان به برنامه ریزی مناسب و نظارت دقیق و موثر در حوزه اشتغال در کشور دست یافت. در حال حاضر نزدیک به 100 درصد تعهد دولت سیزدهم مبنی بر ایجاد اشتغال سالانه یک میلیون نفر در سال 1402 محقق شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیش بینی واقع بینانه این است که ظرف دو تا سه سال آینده وضعیت اشتغال در ایران به استانداردهای جهانی برسد.
انتهای پیام/
گفتگو در مورد این post