این تفاوت در روزهای تعطیل هفته و تغییر وضعیت موجود خواسته بسیاری از مسئولان است و گاه وعده هایی برای تحقق آن داده می شود. اما هرگز عملی نشده است. اتفاقی که در مجلس فعلی برای تحقق آن گام های اساسی برداشته شده و به نظر می رسد به زودی حل و فصل و نهایی شود. زیرا کمیسیون مربوطه در مجلس نظر خود را در این باره اعلام کرده است.
آنطور که حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داد، در راستای لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری، پیشنهاد افزایش تعطیلات رسمی هفتگی به دو روز در این کمیسیون به تصویب رسیده است. به هیأت رئیسه مجلس ارجاع شد تا در صحن بررسی شود. علنی شود و در مورد آن تصمیم گیری شود. این طرح که فوری است احتمالا به زودی نهایی خواهد شد.
بر اساس اعلام وی، در راستای این طرح تصمیم اساسی دیگری نیز اتخاذ شده است که کاهش است ساعت کاری هفتگی از 44 تا 40 ساعت در هفته است. بنابراین ساعت کاری در ماه بیش از 16 ساعت کاهش می یابد که به کمک آن نه تنها یک روز به روزهای تعطیل در هفته اضافه می شود، بلکه ساعات کاری آن روز نیز به آن اضافه نمی شود. روزهای کاری دیگر و در نتیجه زمان بیشتری در دسترس خواهد بود. برای رسیدگی به مسائل خانوادگی و شخصی در اختیار شهروندان شاغل در بخش های مختلف قرار خواهد گرفت.
نکته جالب تصمیم کمیسیون اجتماعی برای تعیین روز تعطیل است. گودرزی در این باره گفت: یک تفاوتی که وجود داشت این بود که باید تعطیلات هفته را در نظر بگیریم تا خود دولت تصمیم بگیرد چه روزی تعطیل است. اما بالاخره به این نتیجه رسیدیم که شأن قانونگذاری این است که در قانون مجلس تعطیلی مشخص شود. دولت نیز با تعطیلی روزهای پنجشنبه علاوه بر جمعه ها موافقت کرد و کمیسیون اجتماعی مجلس به نظر دولت بازگشت.
علی بابایی کارنامی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از تصویب افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز در کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داد و تاکید کرد: بر اساس این لایحه، تعطیلات آخر هفته به دو روز افزایش یافت. در کمیسیون اجتماعی مجلس ساعت کاری از 44 ساعت به 40 ساعت کاهش می یابد هنوز دو پیشنهاد برای تعطیلی آخر هفته وجود دارد جمعه و شنبه یا پنجشنبه و جمعه تصمیم نهایی در صحن علنی مجلس اتخاذ می شود.
مجلس موظف به بررسی تعطیلات دو روزه در کشور شد. اما مجلس یازدهم به دلیل اعتراضات پیر بنی اسرائیل نتوانست در مورد روز این تعطیلات تصمیم گیری کند. اگر پنجشنبه و جمعه تعطیل باشد، ایران عملا چهار روز از اقتصاد جهانی غایب خواهد بود. زیرا پنجشنبه و جمعه در ایران و شنبه و یکشنبه در سایر کشورهای جهان تعطیل است. نمایندگان مخالف تعطیلی روزهای شنبه هستند و دلیل آن را مسئله تاریخی یهودیان می دانند.
قرآن از اصحاب روز سبت یاد می کند که قوم یهود هستند که در روز شنبه از دستور الهی تجاوز کردند و خداوند متعال آنها را لعنت کرد و معنای این آیه این است: «و یقیناً گروهی از خود را که نافرمانی کردند، شناختید. حرمت روز سبت». نگه نداشتند، گفتیم: نادان باش و رانده شو».
خلیل بهروزی فر یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی در تشریح جلسه این کمیسیون تاکید کرد: در خصوص افزایش روزهای تعطیل به دو روز و کاهش ساعات کار در هفته به 40 ساعت برای کارکنان دولت، تصمیمی در کمیسیون اجتماعی اتخاذ شد؛ در این جلسه تصمیمی در خصوص افزایش تعطیلات به 2 روز و کاهش ساعات کاری در هفته به 40 ساعت انجام شد. اما وی تعیین تعطیلات را بر عهده دولت گذاشت. مصوبه کمیسیون اجتماعی نیز در صحن علنی بررسی شد روز جمعه و شنبه نیز در اختیار استانداری ها قرار گرفت اما به عنوان قانون قطعی نیست.
بهروزی فر در پاسخ به این سوال که مجلس توپ را در زمین دولت انداخته است؟ وی تاکید کرد: ما موافق تعطیلی روز شنبه بودیم، دلیل فشار بر مجلس و دولت برای تعطیل نشدن روز شنبه مربوط به موضوع تاریخی یهودیان است، حتی اعلام کردیم که گروهک منافقین یکی از آنها را انتخاب کردند. آیات قرآنی به عنوان نماد و پرچم آن ها بودند که از خواندن آن آیه اکراه داشتند، در حالی که این آیه چه ربطی به آنها دارد که آن را نمی خوانیم؟ گفت روز سیزدهم روز بدی است برای تعطیلات شنبه که من آن را منطقی ندانستم.
با این اتفاق چهار روز از دنیا عقب هستیم و تنها کشوری در ایران خواهیم بود که پنجشنبه ها تعطیل است.
همچنین روز گذشته بسیاری از رسانه ها به این ماجرا پرداختند و برخی از آنها اعلام کردند که فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغل معتقدند شنبه گزینه بهتری برای تعطیلی است. زیرا پنجشنبه فرصت مبادلات بین المللی را افزایش می دهد و شنبه که در اکثر کشورهای دنیا تعطیل است، انتخاب بهتری برای درخواست تعطیلات در ایران است. مصوبه اخیر کمیسیون اجتماعی در صورت تصویب نهایی و تبدیل شدن به قانون جاری کشور، قطع ارتباط اقتصاد کشور با بازارهای بین المللی را به چهار روز در هفته افزایش می دهد و واضح است که در شرایط تحریم و محدودیت های خارجی و تنگناهای داخلی، زیان مضاعفی بر اقتصاد کشور تحمیل خواهد کرد. او انجام می دهد.
روند فعلی قانون گذاری در کشور ما به گونه ای است که تصویب کمیسیون تخصصی به عنوان گزارش جزئیات لایحه به صحن علنی ارجاع می شود. گزارشی که می تواند با پیشنهادات نمایندگان در روز بررسی دستخوش تغییرات شود. این پایان کار نیست و در صورت تصویب جزییات در صحن علنی، مصوبه مجلس برای تبدیل شدن به قانون نیاز به تایید شورای نگهبان دارد. بنابراین تا تبدیل شدن این مصوبه به قانون و ابلاغ آن برای اجرا راه زیادی در پیش است.
منبع: Ekshattannews
گفتگو در مورد این post