آلبرت بغزیانا درباره تاثیر حراج سکه بر کنترل قیمت گفت: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بود، باید توجه داشت که این اقدام موقتی برای تاثیرگذاری بر قیمت است؛ در حالی که قیمت سکه کاهش پیدا می کند. بنابراین، این کار باید به طور منظم انجام شود یا باید به تعدادی سکه که بازار از قبل اشباع شده است، عرضه شود. البته همه اینها به این بستگی دارد قیمت ارز نیز رفع شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: پیش از این حراج سکه برگزار می شد تا در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می شد و بانک مرکزی طلا و دلار را تصاحب کرده بود، طلا به تولیدکنندگان عرضه شود و طلا و جواهر تولید کنند. برای تولید کنندگان کار کنید و تولید کنندگان جواهرات را عرضه می کنند. در میان مدت، این نمی تواند تأثیری در شکستن قیمت ها داشته باشد و کسانی که سکه خریداری کرده اند، امیدوار به سفته بازی هستند یا به دنبال حفظ ارزش پول خود هستند.
بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سفته بازی وجود دارد و تفاوت ارز رسمی و غیررسمی وجود دارد، نباید انتظار داشت ثبات اقتصادی و طلا و دلار برای خرید واقعی باشد نه برای استفاده از فرصت ها و سفته بازی. چون تفاوت ارز دولتی با بازار غیررسمی جذاب است و با عرضه محدود نمی توانید نرخ را بشکنید اما در کوتاه مدت می توانید بازار را تحت تاثیر قرار دهید و این را بارها تست کردیم. بنابراین این موضوع باید به صورت اساسی حل شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی میزان ارز مسافرتی افزایش یابد تا مردم ترغیب به خرید ارز از بازار آزاد نشوند، اما تا زمانی که محدودیت وجود داشته باشد، هر چقدر هم که باشد. هر چه سهمیه افزایش یابد، از طرف دیگر صف ایجاد می شود. برای خرید ایجاد شده و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی شود، چند روزی التهاب بازار را کنترل می کند و این را نباید برد تلقی کرد.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به درستی انجام می دهد این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی، نرخ مرکز مبادلات تغییر چندانی نداشت. این نشان می دهد که بانک مرکزی بازیچه نیست و وارد بازی بازارسازان نشده است. بازار آزاد می خواهد نرخ ارز مرکز مبادلاتی را به سمت خود بکشد، اما وقتی موفق نمی شود، کاهش می یابد. سال گذشته نرخ دلار به 60 هزار تومان رسید اما به 50 هزار تومان بازگشت.
گفتگو در مورد این post