اگر مدتی است که اخبار را دنبال می کنید، در مورد ارزهای دیجیتال، ارز دیجیتال، بیت کوین، ماینر و استخراج آنها شنیده اید. سوالی که وجود دارد این است که منشأ این حرف ها چیست و چه تاثیری در اقتصاد داشته است. قصد داریم در چند پست بیشتر در مورد این مسائل توضیح دهیم.
ارز رمزنگاری شده چیست؟
کریپتوکارنسی یک دارایی دیجیتالی است که از رمزنگاری قوی برای کار به عنوان وسیله مبادله برای ایمن سازی تراکنش های مالی استفاده می کند. برای کنترل ایجاد واحدهای اضافی و تایید انتقال دارایی ها طراحی شده است. برخلاف سیستم متمرکز ارز دیجیتال و بانک مرکزی، ارزهای دیجیتال از کنترل غیرمتمرکز استفاده می کنند.
کنترل غیرمتمرکز هر ارز دیجیتال از طریق فناوری دفتر کل توزیع شده، معمولاً یک زنجیره بلوکی، که به عنوان پایگاه داده تراکنش های مالی عمومی عمل می کند، عمل می کند.
تاریخچه ارزهای دیجیتال
در سال 1983، دیوید چام، رمزنگار آمریکایی، پول الکترونیکی رمزنگاری ناشناس به نام ecash را ابداع کرد. بعداً در سال 1995، او این کار را از طریق Digicash انجام داد، شکل اولیهای از پرداخت الکترونیکی رمزگذاری شده که نرمافزار کاربر را ملزم میکرد تا یادداشتها را از بانک بازیابی کند و کلیدهای رمزگذاری خاصی را قبل از ارسال آنها برای گیرنده تعیین کند. این امر باعث می شود که ارزهای دیجیتال توسط بانک صادرکننده، دولت یا شخص ثالث غیرقابل ردیابی باشند.
در سال 1996، آژانس امنیت ملی ایالات متحده مقاله ای با عنوان چگونه یک ضرابخانه بسازیم: رمزگذاری نقدینگی الکترونیکی ناشناس منتشر کرد که یک سیستم رمزنگاری را توصیف می کرد. که ابتدا آن را در لیست پستی MIT و سپس در سال 1997 در American Law Review منتشر کرد.
در سال 1998، وی دای توضیحی درباره “b-money” منتشر کرد. به عنوان یک سیستم نقدی الکترونیکی توزیع شده ناشناس شناخته می شود. اندکی پس از آن، نیک سِبو بیت طلا را مانند بیتکوین و سایر ارزهای رمزنگاری شده پس از آن، بیت طلا (که نباید با ارز مبتنی بر طلا BitGold اشتباه گرفت) به عنوان یک سیستم ارز الکترونیکی توصیف کرد. توضیح داده میشود که کاربران را ملزم میکند تا مدرک کار با راهحلهای رمزنگاری را گردآوری و منتشر کنند. بعدها، هال فینی، به دنبال کار Dye و Szabo، یک سیستم ارزی مبتنی بر اثبات کار قابل استفاده مجدد ایجاد کرد.
قوانین ارزهای دیجیتال در ایران
در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها تصمیم قطعی در مورد استفاده و تولید این نوع پول گرفته نشده است. البته اخیراً استخراج ارزهای دیجیتال به عنوان یک صنعت شناخته شده و صحبت هایی در مورد تولید ارز دیجیتال ملی در دولت رئیس جمهور روحانی شده است.
اداره نظام های پرداخت معاونت فناوری های نوین بانک مرکزی نسخه 0.0 قوانین ارزهای دیجیتال را در وب سایت خود منتشر کرد. این قوانین در 13 صفحه و 7 عنوان زیر گردآوری شده است:
- الزامات حوزه ارزهای دیجیتال جهانی
- تعهدات ICO
- الزامات حوزه ارز دیجیتال بانک مرکزی * الزامات منطقه ارز دیجیتال منطقه ای
- الزامات عمومی صرافی ها
- الزامات عمومی کیف پول های رمزنگاری شده
- استخراج
نکات مهم قوانین ارزهای دیجیتال
1. اولین نکته مهم در این متن استفاده از کلمه رمزارز به جای کلمه اشتباه ارز دیجیتال است.
2. نکته دوم، اشاره بانک مرکزی به بررسی شش ماهه تحولات این حوزه و اعمال تغییرات در این قوانین در صورت لزوم است.
3. چهار ارز دیجیتال و توکن ذکر شده در نسخه بانک مرکزی: بیت کوین، اتریوم، XRP، تتر
4. قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم امروز در لحظه نگارش این متن به ترتیب برابر با 10721 دلار و 219 دلار است. همچنین قیمت ریپل (XRP) معادل 31 سنت است.
5. بانک مرکزی توکن را به عنوان یک ارز دیجیتال جدید و صرفاً نتیجه یک ICO می داند.
6. بانک مرکزی اگرچه صرافی های ارز دیجیتال را تعریف کرده است، اما از تعریف قوانین اعطای مجوز به صرافی ها خودداری کرده و آن را به بعد موکول کرده است.
7. بانک مرکزی به دلیل لقب «صنعت معدن» از ارائه قوانین حوزه معدن خودداری کرده و آن را به سایر سازمان ها واگذار کرده است.
8. بانک مرکزی ارائه ضوابط توکن های دارای پشتوانه غیر از فلزات گرانبها، ارز و ریال را به بورس ایران واگذار کرده است.
9. بانک مرکزی فقط ارزهای رمزنگاری شده منطقه ای و ارزهای رمزنگاری شده با پشتوانه ریالی (که انتشار و ایجاد آن در اختیار بانک مرکزی است) را برای پرداخت در داخل کشور مجاز دانسته است.
در پست های بعدی به موضوعات دیگر خواهیم پرداخت.
جنبش رمزارزها و تحولات اقتصادی جهانی برای اولین بار در مجله خبرجو نوشته شده است. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post