باغی که از درختانش سنگ آویزان است!
در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی سیرجان باغی به نام «باغ سنگی درویش خان» وجود دارد. این باغ از 40 سال پیش با اصلاحات ارضی زمین کشاورزی فردی به نام درویش خان حالت طبیعی خود را از دست داد، زیرا درویش خان به نشانه اعتراض و در واقع به دلیل رنجی که از این حادثه متحمل شده بود، درختان از باغش خشکیده ها را در جای دیگر کاشت و از کوه های اطراف سنگ جمع کرد و به عنوان میوه از درختانش آویزان کرد.
باغ سنگی درویش خان یکی از عجایب ایران است
درویش خان به سنگ اکتفا نکرد و سر گوسفندانی را که توسط گرگ دریده بود به درخت آویزان کرد اما پس از اعتراض مردم از این کار دست کشید. لوله اگزوز خودروها، دنده های فرسوده، لاستیک های نخ پنچر شده، چاله های روغن، قوطی های حلبی، آینه های شکسته، شناورهای کولر، نی های شکسته قلیان و بسیاری ضایعات دیگر روی این درختان ظاهر شد. این امر باعث شد تا مردم پیرمرد را دیوانه بدانند و کر و لال بودن پیرمرد ادامه این شایعات را به دنبال داشت و باعث کنجکاوی و اشتیاق گردشگران برای کشف این ماجرا شد.
می گویند پس از مرگ درویش خان یکی از درختان سقوط کرد و مردانی از روستای مجاور تلاش زیادی کردند تا سنگ ها را دوباره آویزان کنند و درخت را استوار کنند. سوال اینجاست که این پیرمرد در سال های آخر عمرش چگونه توانسته درختان و سنگ ها را جابه جا کند؟ امروزه این باغ سنگی یکی از دیدنی های سیرجان محسوب می شود.
باغی مشابه در مکزیک وجود دارد، باغی به نام «جزیره عروسک ها» که توسط فردی به نام «دون جولیان سانتانا» ساخته شده است. سانتانا گوشه نشینی است که دنیا و خانواده اش را ترک کرد و 50 سال از عمر خود را صرف ساختن باغی شبح وار کرد. او چند عروسک قدیمی را از زباله دان های شهر جمع آوری می کرد و با تعویض میوه های باغ با عروسک ها و آویزان کردن آنها از درختان، تعدادی دیگر به دست می آورد. بازدیدکنندگان از دیدن عروسک های آویزان شده از درختان وحشت کردند.
جنگلی که از آن فریاد به گوش می رسد
در جنوب شهر مشهد جنگلی در کنار روستایی قرار دارد. شب ها در این منطقه صدای عجیب و ترسناکی از میان درختان به گوش می رسد که تا به حال دیده نشده است. مردم محلی می گویند به محض تاریک شدن هوا صدایی شبیه صدا یا فریاد از میان درختان این منطقه شنیده می شود. این منطقه در مسیر جادهای که از جنوب مشهد به سمت کوههای بینالود و بهویژه روستای دیدنی مغان و غار آن منتهی میشود، قرار دارد و به کوههای خلج معروف است.
برخی از ساکنان منطقه معتقدند که این صداهای ترسناک ناشی از ملخ هایی است که به منطقه هجوم آورده و شب ها به درختان پناه می برند و برخی دیگر عوامل ناشناخته از جمله آب و هوا را عامل این صداها می دانند. این منطقه در دره ای قرار دارد که رودخانه ای از میان آن می گذرد.
این رودخانه هر سال در یک فصل خشک می شود اما از سال 1390 یعنی از سالی که این صداها از جنگل به گوش می رسد هنوز آب در آن جاری است و این امر توجه مردم و در نتیجه ترس را به خود جلب کرده است. آنها از این پدیده شگفت زده شده اند. وحشتی که می تواند گردشگران کنجکاو را جذب کند.
دریاچه گنج
دریاچه ای زیبا، اسرارآمیز و خطرناک به نام «تخت سلیمان» در تکاب قرار دارد که یکی از اسرارآمیزترین و اسرارآمیزترین نقاط استان آذربایجان غربی به شمار می رود. به گفته مردم محلی این دریاچه با اصابت عصای «حضرت سلیمان» به زمین ایجاد شده و گنجینه ای ارزشمند و کهن در اعماق این دریاچه نهفته است. گنجی که در زمان های مختلف افراد شجاع و ماجراجو بسیاری را برای جست و جوی آن به دریاچه کشانده است. و دریاچه همه آنها را بلعیده و حتی اجسادشان به خشکی برنگشته است. افسانه ها و باورهای محلی جالب بسیاری در مورد این دریاچه وجود دارد. عده ای دیگر بر این عقیده اند که این دریاچه زادگاه «حضرت زرتشت» است.
آیا ایران «مثلث برمودا» دارد؟
«ریگ جن» شگفتانگیزترین، مرموزترین و ترسناکترین منطقه ایران است. این منطقه کویری که مملو از تپه های شنی است در جنوب سمنان واقع شده است. این منطقه در شرق دریاچه نمک، شمال چوپانان و انارک و غرب جندق، یعنی در کویر مرکزی ایران قرار دارد و به دلیل وسعت زیاد و کمبود چشمه یا چاه، در گذشته های دور کاروانیان راه نمی رفتند. از آنجا عبور می کند و تنها در سال های گذشته گروهی از محققان و گردشگران به این منطقه رفته اند.
«ریگ جن» با وسعتی در حدود 3800 کیلومتر مربع در حاشیه شمالی خود به کوه گوگرد و در حاشیه شرقی به جاده دامغان می رسد. بهترین راه دسترسی به آن قسمت شمال شرقی «پارک ملی کویر»، جاده سنگفرش ملک آباد است که البته در محدوده پارک است و زیر نظر سازمان حفاظت محیط زیست اداره می شود.
یکی دیگر از راه های ورود به جندق «ریگ جن» در قسمت شرقی پارک قرار دارد. چند سال پیش علی پارسا -کویرشناس مقیم آمریکا- به همراه میران زاده -رئیس وقت پارک ملی کویر- با هواپیما از “ریگ جن” بالا رفتند تا ثابت کنند این منطقه شبیه “برمودا” نیست. مثلث”.
محلی ها، چوپان ها و ساربان ها بر این باورند که اگر فردی به «ریگ جن» برسد، توسط ارواح و موجودات اخروی پنهان شده و به قلب «ریگ جن» فرستاده می شود! یکی از کاوشگران می گوید که حتی شترهای کویرنشینان با رسیدن به این منطقه می ایستند و حرکت نمی کنند.
«آلفونس گابریل» اتریشی به همراه یک کاشف سوئدی تصمیم به کاوش در این منطقه گرفتند اما هیچکدام نتوانستند از این قسمت از کویر عبور کنند و «گابریل» با عبور از منطقه مجبور به بازگشت به یزد شد و این وظیفه محول شد. به کاوشگران کنجکاو ایرانی در نهایت علی پارسا به همراه گروه خود توانست از طول این کویر عبور کند.
این منطقه فاقد گونه های گیاهی و جانوری است و تاکنون گزارشی از حیواناتی که ممکن است در اینجا زندگی کنند ارائه نشده است. شنزارهای وسیع این منطقه و باتلاق های آن هر انسانی را می ترساند. اگر کسی بدون وسایل لازم به این منطقه سفر کند در بیابان گل و لای می گیرد و به اصطلاح به مفقودان این بیابان می پیوندد!
تماشا و گشت و گذار در این منطقه می تواند مورد پسند گردشگرانی باشد که هدفشان از سفر چیزی غیر از تفریح و سرگرمی است.
دیوارهایی که اجساد کودکان در آن دفن شده بودند
هر ساله گردشگران زیادی به دیدن بقایای ارگ بم می روند، اما شما نمی توانید به دلیل عظمت و اهمیت ارگ ارگ بم از این قدیمی ترین بنای خشتی جهان دیدن کنید. چندی پیش خبر پیدا شدن جسد چند کودک در دیوارهای بلند ارگ بام توجه کارشناسان خارجی را به خود جلب کرد و گروهی از باستان شناسان ژاپنی تصمیم گرفتند به همراه تیمی از ارگ به خرابه های ارگ بم بروند. خبرنگاران و بررسی موضوع.
ماجرا از این قرار بود که رسماً برای اولین بار یک باستان شناس (نرگس احمدی) در گزارشی کوتاه به کشف اسکلت نوزادان در ارگ بم اشاره کرد (گزارش های سالانه و مقالات طرح نجات میراث فرهنگی بم، س 1، شماره 1، 2004). او از همان ماه های اول پس از زلزله برای بررسی میزان تخریب به ارگ رفته بود.
آن روزها رسانه ها با عناوینی چون «گره پازل در دستان مومیایی ها»، «بلاتکلیفی از کشف جسد در ارگ بم»، «کشف مومیایی کودکان در حصارهای ارگ» درباره این حادثه صحبت می کردند. بم» و… و خبری از سکوت مسئولان تا تکذیب خبر کشف اجساد جدید نوزادان منتشر شد.
علاقه مندان برای اطلاع از این حادثه می توانند به ارگ بم مراجعه کنند. این مناطق باعث ایجاد ترس در بازدیدکنندگان می شود. وجود چنین جاذبه هایی در کشورهای دیگر ممکن است برای گردشگران علاقه مند به «گردشگری سیاه» جذاب باشد و برای دیدن آنها هزینه کنند. در ایران علاقه مندان به حوزه «سیاهگردی» می توانند به این مناطق مراجعه کنند.
جن را صدا کن
حتما نام کال جنی را شنیده اید، دره ای شگفت انگیز در دل کویر گرم طبس. کال جنی منطقه وسیعی است که از دوره ساسانی در پی عبور آب و سیل ایجاد شده است. کال جانی به معنای دره جن ها به دلیل وجود دیوارها و تونل های مختلف در میان مردمان قدیم منطقه ای رعب آور و هولناک محسوب می شود و داستان های مختلفی برای توصیف آن نقل می شود. حتی برخی می گفتند نباید به تنهایی به این وادی سفر کرد زیرا نیازی به بازگشت نیست، اما این روزها کی به این حرف ها گوش می دهد؟
مسیر دسترسی به این دره اسرارآمیز: کول جنی در شمال غربی طبس و در نزدیکی ازمیغان قرار دارد و با دنبال کردن تابلوهای جاده بشروبا به طبس می توانید به آن برسید.
گفتگو در مورد این post