مهدی باقری عضو کمیسیون ویژه تحقیق و تفحص لایحه عفاف و حجاب وی در خصوص جرم انگاری لایحه عفاف و حجاب گفت: مسیری که ما در جرم انگاری و نقض لایحه عفاف و حجاب داریم مربوط به عموم مردم یا آن دسته از افراد است که عمدا و آگاهانه سعی در برهم زدن آرامش روحی و روانی دارند. وقتی جرم را تعریف می کنیم، منظور مجرم است و مجرم به معنای فردی نیست که سهوا یا غیرعمد مرتکب جرم شده است، بلکه فردی است که عمداً فرهنگ بد و غلط بی حجابی را ترویج می کند. برهنگی و پوشش بد. این در مورد عموم مردم اصلا صدق نمی کند.»
وی افزود: مردم باید بدانند که با رویکرد قانون مذکور از ابتدا با ملایمت برخورد می شد و در نتیجه افرادی که برای منافع مالی خود اقدام به واردات یا تولید اقلام یا کالا می کردند که نتیجه آن ترویج بی اخلاقی در جامعه است. به طور طبیعی باید با جامعه برخورد کرد حالا با رعایت اصول باید در برخورد با حجاب به سمت مجازات های حبس و بازدارنده برویم یا از روش های دیگر استفاده کنیم؟تاکید ما در کمیسیون بررسی لایحه عفاف و حجاب بر این اساس بود. در مورد استفاده از روشهای دیگر که یکی از آنها جریمههای پولی است، این تصور را به وجود میآورد که ما قصد داریم تعداد زیادی از افراد را مانند جرایم رانندگی جریمه کنیم، که این درست نیست.»
این نماینده در مهرماه 1402 درباره جرم انگاری در این لایحه به ایلنا گفت: ما جرم انگاری را برای مردم انجام نداده ایم، بلکه برای افرادی که قانون شکن هستند، این را برای افرادی قرار داده ایم که روزی قمه و قمه می زنند، دزدی می کنند و می شکنند. قانون و از بین بردن حقوق مردم.
وی گفت: معمولاً این طیف از مردم که اطرافیانشان هم با چنین فرهنگی زندگی می کنند، روزی در دام قانون می افتند و به زندان می افتند، ما طرف آنها هستیم، نباید این جرم انگاری ها را در نظر بگیریم که می کنیم. برای مردم عادی نوشته اند، برای دختران نوجوان ما فقط آمده ایم، بحث فرهنگی را وارد کرده ایم و یک جور قانون نوشته ایم که وقتی ببیند با یک مجرم حرفه ای چگونه برخورد می شود، سراغ آن جنایت نمی رود.
گفتگو در مورد این post