به گزارش اقتصاد 100 به دلیل مشکلات فراوان آه تو که در حوزه تجارت خارجی کشور به وجود آمده است که از جمله آنها می توان به رسوب کالا در گمرکات و بنادر کشور اشاره کرد، کارشناسان اقتصادی تاکید می کنند که به منظور کاهش چالش ها و مشکلات حوزه تجارت خارجی کشور. که از آن به عنوان تحریم های داخلی یاد می شود، شورای عالی تجارت خارجی با عضویت معاون اول رئیس جمهور، سکوتبانک مرکزی، وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی، گمرک، اتاق بازرگانی و تعاون، ایجاد و تغییر هر گونه مقررات و ایجاد محدودیت، ممنوعیت و افزایش یا کاهش حاشیه سود و عوارض صادراتی و غیره که مرتبط هستند. در مورد تجارت خارجی (صادرات و واردات)) صرفاً در تصمیم این شورا موضوعیت دارد گرفتن و ابلاغ و اختیار سازمان های و نهادهای تصمیم گیر و تنظیم کننده مستقیماً محروم شوند.
تشکیل این شورا مستلزم تایید دولت است، بنابراین لازم است که دولت رسا این شورا را تشکیل دهیم زیرا وقتی بدانیم که تنها در مدت 8 سال یعنی در فاصله سال های 1395 تا 1401، 2077 بخشنامه در حوزه تجارت خارجی صادر شده است، به مضرات نهادهای تصمیم گیری متعدد در حوزه تجارت پی خواهیم برد. که اگر بخشنامه های 11 ماهه سال 1402 را در نظر بگیریم، محاسبه کنیم که این تعداد به 2196 بخشنامه می رسد که فقط از طریق گمرک ایران صادر شده است. (جزئیات بیشتر)
نکته مهم این است که در حال حاضر بسیاری از مشکلات تجار مشکلات فرابخشی و مشکلات مربوط به صنعت، معدن و وزارت است. سکوت بنابراین برای حل مشکلات نیست، باید شورای عالی تجارت با اختیارات قانونی ایجاد شود تا بتواند تمام مشکلات تجار را که خارج از اختیارات وزارتخانه است حل کند. سکوت پیگیری.
60 نهاد تصمیم گیری در حوزه کسب و کار
در حال حاضر گمرک ایران دارای بیش از 30 قانون و مقررات مرتبط با حقوق گمرکی، بیش از 40 کنوانسیون و موافقت نامه گمرکی بین المللی و بیش از 45 وزارتخانه و نهاد دولتی یا وابسته به دولت است که از طریق نظارت و اعمال کنترل و صدور مجوز یا همکاری مستقیم می باشد. مرتبط و تعامل با گمرکات (صادرات، واردات، ترانزیت).
همچنین بیش از 60 نهاد، شورا، کمیسیون، کارگروه، وزارتخانه و سازمان در وضع قوانین و مقررات ورود، صادرات و ترانزیت مشارکت دارند.
این شرایطی است که مقررات زدایی و رفع موانع بهترین پشتوانه برای تولید و تجارت خواهد بود، از این رو وجود بیش از 60 نهاد و سازمان تصمیمگیر و تصمیمگیر مؤثر در فرآیند تجارت خارجی که باعث تأثیرگذاری بر گمرک میشود. تشریفات و تاخیرها و رسوب گذاری کالاها. آنها بسیار شگفت انگیز و چشمگیر هستند.
فهرست زیر شامل اسامی موسسات و سازمان های مرتبط با امور بازرگانی و گمرکی می باشد. اگرچه ظاهراً نقش گمرک از نظر ارتباطی پررنگتر میشود، اما برخلاف تصور نقش گمرک در فرآیند تجارت خارجی و واردات و صادرات و ترانزیت کالا، کم رنگ شده و بسیاری از این سازمانها صادر نمیکنند. مجوز ورود و ترخیص تا زمان ترخیص کالا از گمرک. زیرا بر اساس ماده 38 قانون امور گمرکی خروج کالا از اماکن گمرکی مستلزم انجام تشریفات گمرکی است. همچنین بر اساس ماده 71 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی، ورود قطعی کالا مستلزم اخذ کلیه مجوزهای لازم طبق قوانین و مقررات مربوط و پرداخت حقوق ورودی است.
گفتگو در مورد این post