کارگران بر این باورند که بیمه حداقل چیزی است که کارفرما باید ارائه دهد، اما تامین اجتماعی می گوید کنگره قانون جدیدی را تصویب کرده است بیمه تامین اجتماعی همچنین برای بیمه کارگران ساختمانی تعطیل است.
از سوی دیگر برخی اقشار مختلف مردم مانند رانندگان تاکسی نیز چنین مشکلاتی دارند و گروه های زیادی به ویژه در بستر مجازی مطالبات مربوط به تامین اجتماعی را در حوزه کارگری و تاکسیرانی و … بیان می کنند. که روز به روز در حال افزایش است و صدای راننده و طبقه کارگر را بلند کرده است.
کارگران برای دریافت کارت مهارت که پیش نیاز بیمه است باید امتحان بدهند
در خصوص بیمه تاکسی و همچنین کارگران ساختمانی و تامین حق بیمه آنها با کمال نیک اقبال مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان گفت وگویی داشتیم. وی درباره تامین منابع بیمه کارگران ساختمانی و مشکلات آن توضیح می دهد.
بیایید ابتدا در مورد رانندگی تاکسی صحبت کنیم. مشکل بیمه کجاست؟
در موضوع بیمه تاکسی نیز سازمان هدفمندی یارانه ها باید با توجه به سهمیه اعلام شده به تامین اجتماعی نسبت به تعیین سهم دولت از حق بیمه دولت اقدام عملی کند که متاسفانه تا به امروز این اتفاق نیفتاده است، بنابراین تامین اجتماعی به طور کامل انجام شده است. در دسته بیمه تاکسی ها نمی توانند فعالیت کنند مگر اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها مبلغی را برای سهم دولت اختصاص دهد.
این اتفاق باید در سطح ملی بیفتد و ربطی به استان سمنان ندارد بنابراین منتظریم سهم دولت از بیمه تاکسیرانان مشخص شود و سازمان هدفمندی یارانه ها اعلام کند تا بتوانیم برای رانندگان تاکسی بیمه ایجاد کنیم. .
برای کارگران هم همینطور است؟
در زمینه بیمه کارگران ساختمانی ماجرا کمی متفاوت است. نحوه بهره مندی کارگران ساختمانی از قانون بیمه اجتماعی، کار و ساختمان به این صورت است که کارگران در 16 گروه فعالیت طبقه بندی می شوند و برای مشمول شدن در حق بیمه، کارگران باید کارت مهارت داشته باشند که این قانون جدید است. .
برای دریافت کارت مهارت که پیش نیاز بیمه است، کارگران باید در آزمونی بگذرانند تا میزان مهارت آنها مشخص شود. سپس کارگران برای این منظور در سایتی ثبت نام می کنند اما تخصیص منابع برای بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی بر اساس ماده 5 اصلاحیه قانون بیمه کارگران ساختمانی در صورت تامین منابع از محل بیمه ساختمانی امکان پذیر است. حق بیمه
یعنی چقدر واضح تر می توانید بگویید
به عبارت دیگر بیمه ساختمان باید ارائه دهنده بیمه کارگران باشد، مثلاً دو کارگر در یک ساختمان بیمه می شوند، اگر بیمه ساختمان منابع لازم را تامین کند می توان نفر سوم را نیز تحت پوشش قرار داد.
یعنی مالکان باید واریز کنند
آره؛ این حق بیمه باید توسط مالکان ساختمان به تامین اجتماعی پرداخت شود تا تامین اجتماعی بتواند کارگران را از این منابع بیمه کند. از سوی دیگر باید گفت تامین اجتماعی با کمبود شدید منابع مواجه است و این به دلیل قانونی است که در دوم آبان ماه سال گذشته در مجلس تصویب شد که نوع محاسبه کارفرما را تغییر داد. حق بیمه در واقع حق بیمه کارفرما 4 درصد در روز به 25 درصد عوارض تغییر کرده است.
کلیه اقدامات سازمان تامین اجتماعی باید مطابق مصوبات مجلس باشد
از آنجایی که همه اقدامات سازمان تامین اجتماعی باید بر اساس مصوبات مجلس باشد، ما نیز ملزم به رعایت بیمه کارگران هستیم، هرچند مصوبه مجلس باعث کمبود منابع ما شد، بنابراین در این لحظه متاسفانه بیمه کارگران با مشکل مواجه شده ایم.
پیگیری نکردی؟
چرا؛ این موضوع را در جلسه با نمایندگان استان در مجلس اعلام کرده ایم و نمایندگان نیز قول پیگیری تغییر وضعیت را داده اند و امیدواریم شرایط تغییر کند و بتوانیم به بیمه کارگران کمک کنیم.
گفتگو در مورد این post