به گزارش اختاز 100 صحنه های دلخراشی در بیمارستان «العوده» در مناطق شمالی غزه جریان دارد. مادرانی که به دلیل سوءتغذیه شدید قادر به شیر دادن به فرزندان خود نیستند، برای تغذیه نوزاد خود به دنبال شیرخشک هستند. این تصاویر نشان می دهد غزه در آستانه قحطی قرار دارد و اظهارات رژیم صهیونیستی در مورد تسهیل ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را زیر سوال می برد.
به نوشته روزنامه گاردین، عمق بحران غذایی غزه را می توان در العوده دید. کادر درمانی این بیمارستان مانند سایر بیماران از سوء تغذیه رنج می برند. دکتر محمد صالحا، رئیس این بیمارستان و جراح ارتوپد در گفت و گو با گاردین می گوید که شخصاً از عوارض سوء تغذیه رنج می برد. وی که تحت درمان با انواع داروها و ویتامین ها قرار گرفته است، گفت: اینجا همه بیش از یک چهارم وزن خود را به دلیل سوء تغذیه کاهش داده اند. غذا وجود ندارد.» وی همچنین به افزایش عفونت ها و بیماری هایی مانند قانقاریا اشاره کرد که منجر به افزایش قطع عضو شده است.
این روزنامه انگلیسی گزارش داد که بحران غذایی در این منطقه نگرانی فزاینده ای برای گروه های امدادی است که تلاش می کنند به حدود 300000 نفر در شمال غزه کمک کنند. نهاد مرجع جهانی در زمینه امنیت غذایی اعلام خطر کرده و هشدار داده است که غزه یا در حال حاضر در قحطی است یا نهایتاً تا ماه جولای آسیب خواهد دید. رژیم صهیونیستی هفته گذشته به مؤسسه خیریه «آشپزخانه مرکزی جهان» که نقش مهمی در تهیه غذای گرم برای حدود 500 هزار نفر داشت، حمله کرد. این سازمان هفت تن از اعضای خود را در این حمله از دست داد و اعلام کرد که فعالیت خود را در غزه متوقف خواهد کرد. اقدامی که وضعیت نامطلوب موجود را بدتر کرده است.
«عبیر عطفا» سخنگوی منطقه غرب آسیا در برنامه جهانی غذای سازمان ملل با بیان اینکه این گونه سازمان ها در تلاش هستند تا نیازهای غذایی ضروری بیش از یک میلیون نفر در ماه را تامین کنند، بر لزوم تامین امنیت این منطقه تاکید کرد. محیط کار نیروهای بشردوستانه .
به گزارش گاردین، در پی مکالمه اخیر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، مقامات اسرائیلی از برنامه هایی برای بازگشایی موقت گذرگاه مرزی خبر دادند که این امر ارسال کمک های بشردوستانه را تسهیل می کند. با این حال، فرآیندهای نظارتی پیچیده – و اغلب غیرقابل پیش بینی – رژیم صهیونیستی در گذرگاه ها بدون شک چالش هایی را ایجاد خواهد کرد.
ارسال کمک های بشردوستانه به غزه با موانع زیادی روبرو بوده است. از مسائل مربوط به ترخیص کالا تا نگرانی های امنیتی رژیم صهیونیستی. این موانع تلاشهای سازمانهایی مانند برنامه جهانی غذا را پیچیده میکند که هدف آن ارسال روزانه 30 کامیون مواد غذایی به شمال غزه است. اما با وجود این چالش ها، پیشرفت هایی حاصل شده و از ژانویه تا امروز، حدود 110 کامیون حاوی کمک های بشردوستانه وارد غزه شده است.
علاوه بر این، یکی از بزرگترین سازمان های بین المللی کمک به فقرا و گرسنگان، آکسفام، اخیراً در گزارشی جزئیات بیشتری از وخامت وضعیت تغذیه در غزه منتشر کرده است. طبق گزارش آکسفام، مردم شمال غزه به طور متوسط تنها با 245 کالری در روز زنده می مانند. مقداری که حتی کمتر از یک قوطی لوبیا است. «اسکات پل» یکی از مقامات ارشد آکسفام نیز بر پیچیدگیهای مقابله با وضعیت انسانی در قحطی تاکید کرد و گفت: در این شرایط ممکن است روشهای مرسوم کمکرسانی نه تنها برای گرسنگان، بلکه کافی نباشد. شاید برای کسانی که به شدت دچار سوء تغذیه هستند. مضر باشد
به گزارش گاردین، بحران غذایی در شمال غزه در حال بدتر شدن است و بسیاری آن را «جهنم روی زمین» توصیف می کنند. این بحران مستلزم اقدام هماهنگ و فوری در سطح بین المللی برای جلوگیری از قحطی و رساندن کمک های غذایی و پزشکی ضروری به افراد نیازمند است.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post