به گزارش گروه دانش و فناوری ، ریاضیات هنر محاسبه اعداد است و همچنین به بررسی موضوعاتی مانند کمیت، ساختار (جبر)، فضا (هندسه) و تغییرات (تحلیل ریاضی) می پردازد. ریاضیدانان به دنبال الگوهایی هستند که بتوان از آنها برای تدوین حدس های جدید استفاده کرد. آنها درستی یا نادرستی حدس ها را با برهان های ریاضی نشان می دهند.
یکی از قدیمی ترین متون ریاضی کشف شده در جهان، تکه ای از پاپیروس است که قدمت آن به 1650 سال قبل از میلاد می رسد و اطلاعات ارزشمندی در مورد ریاضیات مصر باستان در اختیار ما قرار می دهد. بر روی این پاپیروس، اولین نمادهایی که توسط انسان برای نمایش عملیات ریاضی استفاده شده است، دیده می شود. مثلاً در آن زمان علامت مثبت به صورت یک جفت پا نشان داده می شد که جهت حرکت آن به سمت عددی بود که باید با عدد قبلی بسته شود.
با آغاز قرن ششم قبل از میلاد، ریاضی دانان یونانی با فیثاغورثی ها مطالعه سیستماتیک ریاضیات را با هدف شناخت بیشتر خود ریاضیات که آغاز ریاضیات یونانی بود و در دوران طلایی اسلام آغاز کردند. ریاضیات که در قرن نهم و دهم پس از میلاد شکل گرفت، یک نوآوری مهم بود. او متوجه شد که بر اساس ریاضیات یونانیان است.
مهم ترین دستاوردهای ریاضیات اسلامی، توسعه «جبر» و پیشرفت در مثلثات کروی و افزودن اعداد اعشاری به سیستم عددی عربی بود.
در اوایل دوران مدرن، توسعه حساب دیفرانسیل و انتگرال توسط نیوتن و لایب نیتس در قرن هفدهم انقلابی در ریاضیات ایجاد کرد. لئونارد اویلر مهمترین ریاضیدان قرن 18 بود که چندین قضیه و اکتشاف را به ریاضیات اضافه کرد.
مهمترین ریاضیدان قرن نوزدهم ریاضیدان آلمانی کارل فردریش گاوس بود که خدمات زیادی به شاخه های مختلف ریاضیات مانند جبر، تجزیه و تحلیل، هندسه دیفرانسیل، نظریه ماتریس، نظریه اعداد و آمار ارائه کرد. در اوایل قرن بیستم، کورت گودل با انتشار قضایای ناقص بودن خود انقلابی در ریاضیات ایجاد کرد. این قضایا نشان داد که هر سیستمی از اصول سازگاری حاوی گزاره های غیرقابل اثبات است.
از آن زمان، ریاضیات به طور گسترده توسعه یافته است، و تعاملات پربار بین ریاضیات و علوم به نفع هر دو ایجاد شده است. پیشرفت علوم ریاضی آنقدر به زندگی ما وابسته است که ردپای آن از آشپزی، هنر و باغبانی گرفته تا بانکداری و ساختمان سازی، مدیریت زمان و تفکر انتقادی به چشم می خورد.
این بهانه ای شد تا 14 مارس برابر با 24 مارس در تقویم ها به عنوان روز جهانی ریاضیات (Pi) نامگذاری شود. در چهلمین کنفرانس عمومی یونسکو، 14 مارس هر سال به عنوان روز جهانی ریاضیات در نوامبر 2019 اعلام شد. آگاهی جهانی بیشتر از علوم ریاضی برای مقابله با چالشها در زمینههایی مانند هوش مصنوعی، تغییرات آب و هوا، انرژی و توسعه پایدار حیاتی است. و بهبود کیفیت زندگی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه.
هدف روز جهانی ریاضی برجسته کردن نقش اساسی ریاضیات در دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) است و این روز ما را دعوت می کند تا آن را از طریق فعالیت ها و جشن های مختلف در سراسر جهان جشن بگیریم.
دوستداران ریاضی در کشورهایی که تاریخ را به صورت (روز/ماه) می نویسند احتمالاً از دیدن اعداد “14” و “3” در کنار یکدیگر خوشحال خواهند شد. زیرا 3.14 یکی از شناخته شده ترین اعدادی است که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت و دوستداران ریاضی هر سال در 14 مارس “پی” و “روز جهانی ریاضیات” را جشن می گیرند. “پی” نسبت محیط دایره به آن است. قطر که برابر با 3.14 است. «پی» یکی از معروف ترین نمادهای ریاضی است و کاربردهای مهمی در فیزیک، مهندسی و آمار دارد.
ریاضیات رشتهای از دانش بشری است که برای حل مسائل به اعداد، الگوریتمها، محاسبات و مدلسازی میپردازد و کاربرد آن به کشف الگوهای حاکم بر طبیعت و تحلیل بهتر امور جامعه منجر میشود. ابزارهای فکری که در ذات علوم ریاضی نهفته است، عوامل بسیار مؤثری برای تجزیه و تحلیل اطلاعات تجربی هستند که نتیجه آن افزایش دانش بشری است. پیشرفت و توسعه پایدار کشورها مبتنی بر فناوری های نوین، صنایع دانش بنیان و رشد اقتصادی ریشه در علوم ریاضی دارد.
امروزه این علوم تقریباً توانسته اند وارد تمام بخش های زندگی شده و به قوت فناوری های جدید مانند داده کاوی، ارتباطات الکترونیکی امن، هوش مصنوعی و پیش بینی عددی آب و هوا دست یابند.
یادگیری و تدریس صحیح علوم ریاضی در سطوح آموزش رسمی عمومی و حتی غیررسمی برای همگان یک ضرورت است. زیرا این آموزش منجر به ایجاد ساختار تفکر منطقی برای حل بهینه مسائل، درک صحیح زندگی برای پرهیز از ناهنجاری ها و شناخت ماهیت طبیعت برای بهره مندی هوشمندانه از آن می شود. افراد جامعه با داشتن تفکر منطقی به درک بهتری از پدیده ها دست می یابند و با استفاده از روابط آماری نهفته در داده ها و اطلاعات دریافتی می توانند زندگی بهتری را برای خود و اطرافیان خود برنامه ریزی کنند. این امر در پرتو تفکر و تفکر خلاق که لازمه هر شهروند موفقی است و با حل مسائل و تمرین از طریق کار صحیح با ریاضیات به دست می آید امکان پذیر است.
با تمرین حل مسائل ریاضی که در گذشته دانش آموزان را به انجام آن تشویق می کردند، از یک سو مهارت صبر و حوصله در نتیجه گیری به دست می آید و از سوی دیگر پشتکار افراد در درک داده ها و تحلیل مسائل زندگی روزمره می باشد. تقویت شده است که خود تأثیر غیرقابل انکاری بر سلامتی دارد. و روابط اجتماعی را بهبود می بخشد.
بنابراین تربیت ریاضیدان یکی از ضروریات کشورها تلقی می شود، زیرا ریاضیدانان می توانند خوب فکر کنند و با استفاده از قدرت تجریدی که در مواجهه با مسائل و مفاهیم ریاضی کسب می کنند، به مهارت درک و الگوبرداری از مسائل پیچیده اجتماعی و انسانی می رسند. .
اما اکنون روند آموزش در کشور بسیار آشفته است و به آموزش ریاضی توجهی نمی شود. دانش آموزان به جای یادگیری مهارت های حل مسئله به سمت آموزش های بسیار سطحی سوق داده می شوند تا غول کنکور را ببرند و در دانشگاه ها از نظر تحصیلی با وضعیت چندان بهتری مواجه نیستیم. اگرچه در سند نقشه جامع علمی کشور به عنوان مهمترین مرجع برنامه ریزی آموزشی و علمی، شاخه های ریاضی در فهرست اولویت های علم و فناوری کشور ذکر شده است، اما حرکت هدفمندی برای اجرای برنامه های مبتنی بر اینها وجود ندارد. اولویت های.
بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، بیکاری گسترده و نبود شغل مناسب برای فارغ التحصیلان رشته های علوم پایه، گرانی این رشته ها، عدم تمایل داوطلبان کنکور به تحصیل در این رشته ها به ویژه در سال های اخیر، بهره وری پایین این رشته ها، نیاز به تجهیزات، آزمایشگاه ها و بسیاری از امکانات. از جمله دلایلی است که باعث کاهش تقاضا برای تحصیل در این رشته شده است.
آمار تکان دهنده ای از وضعیت دروس عمومی و علوم پایه در کشور ارائه می شود. با اشاره به نتایج آزمون تیمز که هر چهار سال یک بار میزان پیشرفت دانش آموزان در یادگیری علوم و ریاضیات در پایه های چهارم و هشتم را می سنجد، وضعیت ایران مناسب نیست. بر اساس این آمار در سال 1398 دانش آموزان ایرانی در آزمون ریاضی و علوم پایه چهارم 443 و 441 امتیاز کسب کردند. هر دو امتیاز زیر نقطه مرکزی مقیاس تیمز یعنی 500 بود.
با استناد به گزارش مرکز تحقیقات، ایران بر اساس نتایج آزمون «TIMS» در بین 58 کشور جهان به ترتیب رتبه 50 و 48 را در پیشرفت دروس ریاضی و علوم کسب کرده است. همچنین بر اساس نتایج همین آزمون، دانشآموزان ایرانی در آزمون ریاضی و علوم پایه پایه هشتم، امتیازهای 446 و 499 را کسب کردند که کمتر از نقطه مرکزی مقیاس تیمز بود. ایران در پایه هشتم در بین 39 کشور در ریاضیات و علوم به ترتیب رتبه 29 و 32 را کسب کرده است.
می توان از این روز جهانی بهره برد و با اختصاص اعتبارات مناسب به رشته مهم ریاضی به عنوان یکی از علوم پایه، نخبگانی چون مریم میرزاخانی را به آینده کشور تحویل داد تا زمینه های تحول بنیادین در سایر علوم ارائه شده است.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post