به گزارش گروه علم و فناوری ، محققان دانشگاه آلاباما با همکاری محققان موسسه تحقیقاتی سنت پل و سایبربن، ماده ای در مقیاس میکرومتر ساخته شده از پروتئین ساخته اند که می تواند نانوذرات را در محل سلول های سرطانی آزاد کرده و از بین ببرد. تومور این ریزماده بر روی مدل های جوندگان مبتلا به سرطان روده بزرگ آزمایش شده است و نتایج امیدوارکننده بوده است.
تیمی به رهبری آنتونیو ویلاورده از موسسه بیوتکنولوژی و زیست پزشکی، گروه ژنتیک و میکروبیولوژی در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، با کمک خودآرایی، پروتئین ها را به ساختارهایی در مقیاس کوچک تبدیل کردند که قادر به حمل پپتیدها برای مدت طولانی هستند. . این فناوری ثبت شده برای تولید گرانول های زیستی استفاده می شود. عملکرد این گرانول ها مشابه سیستم غدد درون ریز انسان است. از نظر آرایش مولکولی، این ساختار متشکل از برهمکنش یونی فلز روی (Zn) با یک دامنه غنی از هیستیدین است. هیستیدین یک آمینو اسید مهم در بدن انسان است.
این میکروماده جدید ایجاد شده توسط دانشمندان از زنجیره های پلی پپتیدی تشکیل شده است که به عنوان نانوذرات زیست فعال و کاربردی در دسترس هستند و می توانند محتویات خود را برای از بین بردن سلول های سرطانی آزاد کنند.
این گروه تحقیقاتی عملکرد این ساختار مولکولی را تجزیه و تحلیل کرده و دینامیک ترشح آن را هم در شرایط in vitro و هم in vivo مورد مطالعه قرار دادند. در مدل حیوانی مبتلا به سرطان کولورکتال CXCR4+، این سیستم تجمع پروتئین بالایی را در بافت تومور نشان داد که به صورت زیر جلدی تجویز شد.
آنتونیو ویلاور، استاد گروه ژنتیک و میکروبیولوژی در دانشگاه آلاباما می گوید: توجه به این نکته مهم است که این تجمع کارآمدتر از زمانی است که پروتئین به خون تزریق می شود. این فناوری روشی جدید برای اطمینان از سطح بالای دارو در محل مورد نظر و اثربخشی بالینی بهتر است، بنابراین از تجویز مکرر داخل وریدی و در نتیجه به حداقل رساندن عوارض جانبی دارو جلوگیری می کند.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post