ماده (6) و بند (الف) آن به شرح زیر اصلاح و یک بند به عنوان بند (ب) به این ماده اضافه میشود:
ماده 6- در ماده (10) قانون پایانه های فروشگاه ها و سامانه مودیان و تبصره آن، عبارت «اشخاص موضوع» به عبارت «اشخاص تجاری» اصلاح می شود.
همچنین در ماده مذکور عبارت «حساب های بانکی» به «حساب های شما به عنوان حساب تجاری » اصلاحیه و متن زیر به پایان این ماده اضافه می شود:
سازمان موظف است اطلاعات خود را همزمان با اعلام حسابهای تجاری به سازمان به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارسال نماید. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است حساب های مذکور را برای اشخاص موضوع ماده (11) این قانون ارسال و اشخاص مذکور نیز مکلف به ثبت تجاری بودن این حساب ها هستند.
الف- کلیه حسابهای متعلق به اشخاص غیرتجاری بطور پیش فرض «حسابهای غیرتجاری» محسوب می شوند مگر اینکه به عنوان حساب تجاری به سازمان معرفی شوند.
ب- کلیه حسابهای متعلق به اشخاص حقوقی «حسابهای تجاری» محسوب می شود. معرفی حساب تجاری برای بیش از یک شماره اقتصادی مجاز نمی باشد. این حکم شامل حساب های تجاری مشترک نمی شود.
عنوان بند (ب) ماده (6) به بند (ج) اصلاح و دو بند به عنوان بندهای (ت) و (ج) به این ماده اضافه می شود:
ج- کلیه وجوهی که به حسابهای تجاری واریز می شود وجوه مربوط به فعالیت صاحب حساب محسوب می شود.
همچنین وجوهی که به حسابهای تجاری متصل به درگاههای پرداخت الکترونیکی یا دستگاههای کارتخوان بانکی متعلق به تجار عرضهکننده کالا و خدمات واریز میشود، فروش محسوب میشود.
ت- در صورتی که دفعات واریز و مجموع مبالغ واریز شده در دوره یا بازههای زمانی معین به حسابهای غیرتجاری متعلق به هر شخص غیرتجاری که فاکتور الکترونیکی مربوطه نداشته باشد، از حد نصاب تعیین شده بیشتر باشد. وجوه واریز شده، درآمد موضوع ماده (93) قانون مالیات مستقیم برای صاحب حساب منظور می شود و مشمول جریمه ماده (22) این قانون می باشد.
محدوده زمانی و سهمیه های فوق توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می شود. این حکم مانع رسیدگی به اعتراض اشخاص فوق مبنی بر عدم درآمد معاملات با ارائه مستندات نمی باشد.
سازمان موظف است سهمیه های مذکور را به نحوی تعیین کند که حداکثر پنج دهم کلیه افراد غیرتجاری که بیشترین میزان و دفعات واریز به حساب را دارند مشمول حکم این بند باشند.
د- حسابهای متعلق به اشخاص غیرتجاری که به منظور فعالیتهای غیرانتفاعی یا بر اساس حکم قوانین دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، اشخاص مذکور موظفند حسب فعالیت خود از قبیل حسابهای مربوط به مراجع ذیربط اعلام نمایند. به دریافت وجوه شرعی و حساب های متعلق به حقوق بگیران. حسابهای اشخاص تجاری جزء حسابهای تجاری محسوب می شود و اشخاص مذکور موظفند این حسابها را به سازمان اعلام نمایند. بند (ج) این ماده مشمول این حسابها نمی باشد.
عنوان بند (ت) ماده (6) به بند (ج) تغییر و به شرح زیر اصلاح میشود:
ج- به منظور ایجاد تطابق بین اطلاعات سبد غیرتجاری، پس از ایجاد بستر اجرای موضوع ماده (16) این قانون، کلیه اشخاص غیرتجاری موظفند:
1- در مواردی که صورتحساب الکترونیکی قبل از انجام معامله صادر می شود، شماره منحصر به فرد آن به عنوان «در خصوص معامله» در هنگام واریز درج شود.
2- در مواردی که صورتحساب الکترونیکی پس از انجام معامله صادر می شود، شناسه منحصر به فرد معامله یا تراکنش های مربوطه در صورتحساب الکترونیکی مذکور درج شود.
سازمان موظف است هر شش ماه یکبار گزارش پیشرفت اجرای این ماده را به کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی ارائه کند. آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این ماده توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر نهادهای ذیربط تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. .
گفتگو در مورد این post