اولین ابررایانه ای که به طور کامل در چین ساخته شد، به صورت آنلاین عرضه شد. شرکت مخابرات چین مسئولیت تولید این دستگاه را بر عهده داشته است.
به گزارش TechNock، China Telecom ادعا می کند که اولین ابررایانه چینی را ساخته است که کاملاً با قطعات و فناوری چینی ساخته شده است. بر اساس گزارش ها، ابر رایانه مرکز محاسبات هوش مرکزی واقع در ووهان برای هوش مصنوعی ساخته شده است.
اگرچه چین قبلاً ابررایانه هایی با سخت افزار و نرم افزار داخلی ساخته است، اما استفاده کامل از قطعات داخلی برای این ابر رایانه نقطه عطفی جدید برای صنعت فناوری این کشور است.
جزئیات دقیقی از مرکز محاسبات هوشمند مرکزی وجود ندارد. تاکنون مشخص شده است که این ابرکامپیوتر کاملاً چینی می تواند مدل های زبان بزرگ را با تریلیون ها پارامتر آموزش دهد و از سیستم خنک کننده مایع استفاده می کند. با این حال، نحوه عملکرد این ابر رایانه مشخص نیست.
در گزارش IThome، قدرت این ابررایانه پنج اگزافلاپس ذکر شده است. اما به نظر می رسد که این نشریه در مورد قدرت محاسباتی کلی ابر رایانه های China Telecom صحبت می کند، نه فقط این ابر رایانه خاص.
تمژاردور او مینویسد که احتمالاً نمیتوان انتظار داشت که معیارهای رسمی عملکرد ابررایانه فوقالذکر به زودی منتشر شود. زیرا چین از ارائه ابررایانه های خود به سازمان TOP500 اجتناب می کند. سازمان مذکور 500 ابرکامپیوتر سریع در جهان را رصد کرده است. به نظر می رسد این واکنش به دلیل ترس از جلب توجه بیش از حد و اجتناب از تحریم های بیشتر از سوی ایالات متحده آمریکا باشد.
به دلیل عدم وجود جزئیات، حدس زدن اینکه چه قطعاتی در این ابررایانه استفاده شده است، سخت است. از نظر پردازنده ممکن است از پردازنده های سرور KaiSheng KH-40000 شرکت Zhaoxin که در حال حاضر در سرورهای داخلی موجود است استفاده شود. با این حال، گزینه های دیگری نیز وجود دارد؛ مانند پردازنده 32 هسته ای 3D5000 Loongson و پردازنده 64 هسته ای Feiteng Tengyun S2500 Phytium. این سه تراشه تفاوت های زیادی در معماری خود دارند. از آنجا که Zhaoxin مانند AMD و Intel از معماری x86 استفاده می کند، Loongson از نسخه MIPS و Phytium از معماری Arm استفاده می کند.
به طور مشابه، گزینه های زیادی برای کارت های گرافیک ساخت چین وجود دارد، از جمله Moore Threads و Loongson و Biren. در میان این سه شرکت، Moore Threads آخرین کارت گرافیک خود را با نام MTT S4000 معرفی کرده است که در مرکز محاسبات هوشمند KUAE مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
کارت گرافیک LG200 Loongson حدود دو هفته قبل از S4000 عرضه شد. اگرچه عملکرد ادعا شده آن ممکن است باعث کندی عملکرد ابررایانه شود. کارت گرافیک BR100 بیرن می تواند قهرمان سنگین وزن باشد. اما مشخص نیست که پس از توقف تولید TSMC به دلیل تحریم های آمریکا، در جای دیگری دوباره تولید شد یا خیر.
صرف نظر از سخت افزار واقعی داخل ابررایانه جدید China Telecom، مهمترین بخش این است که ظاهراً این ابر رایانه کاملاً با سخت افزار چینی ساخته شده است. اتکای کامل به فناوری چینی احتمالاً به این معنی است که مرکز محاسبات اطلاعات مرکزی در برخی یا بسیاری از زمینه ها ضعیف است.
با این وجود، استقلال فناوری یک هدف اساسی برای چین است. حتی اگر به معنای جایگزینی سخت افزارهای پیشرفته غربی با قطعات ضعیف تر، اما تولید داخلی باشد. اگر چین بتواند در همه زمینه ها به توانایی های خود تکیه کند، تحریم های ایالات متحده آمریکا تاثیر چندانی نخواهد داشت.
اولین ابر رایانه ساخت چین آنلاین شد. اولین پست در Tekknock – اخبار دنیای فناوری منتشر شد. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post