اکبر محمودی; بازار: وضعیت بازار طلا در هفته گذشته پس از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، تحولات سیاسی شدیدی را در پی داشت. تشدید تنش ها باعث شد تا طی یک هفته نرخ برخی ارزهای خارجی به اوج خود برسد و برخی بازارها به ویژه بازار طلا با افزایش قیمت مواجه شوند.
رشد هیجانی ارز و طلا در هفته ای که گذشت اگرچه واکنش برخی نمایندگان مجلس را در پی داشت اما برخی متقاضیان را به این فکر نینداخت که شاید در روزهای آینده قیمت ها مانند سال گذشته به یکباره کاهش یابد. to be قیمت هایی که به دلیل هیجان ناشی از رشد تقاضا در بازار دلار 50 هزار تومان بود، تنها در عرض دو هفته ناگهان با رشدی عجیب و شگفت انگیز به مرز 65 هزار تومان رسید.
همین رشد نرخ ارز باعث شد قیمت سکه بهار آزادی از مرز 45 میلیون تومان عبور کند و قیمتی باورنکردنی را ثبت کند.
اگرچه فعالان بازار طلا و سکه از این وضعیت ناراحت نبودند، اما معتقد بودند که این رشد هیجانی می تواند منجر به سقوط شود. اما خوشحال بودند که در روزهای ابتدایی سال و در روزهای رکود، روزهای پرنشاطی را از نظر مراجعه متقاضیان برای خرید سپری می کنند.
اگرچه در روزهای گذشته به دنبال شوک سیاسی قیمت ارز و سکه افزایش غیرمنطقی داشته است، اما بر اساس پیش بینی کارشناسان این روند ادامه نخواهد داشت و به زودی بازار سکه، ارز و طلا در شرایط آرامی قرار خواهد گرفت. چرا که سال گذشته تنش های سیاسی زیادی در کشور وجود داشت اما بانک مرکزی توانست با اقدامات موثر بازار را مدیریت کند و این تکانه ها را کاهش دهد.
زمانی که مسائل سیاسی و تنش های سیاسی رخ می دهد، بازار طلا و ارز نیز تحت تاثیر این مسائل قرار می گیرد. بنابراین اگر تنش های سیاسی به هر نحوی کاهش یابد، بازار ارز و طلا نیز آرام می شود
ابراهیم محمدولی رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «بازار» در پاسخ به این سوال که این روزها شاهد افزایش قیمت طلا و سکه هستیم آیا این افزایش قیمت است. آیا می توان تحلیل دقیقی از روزهای آینده این بازار و مصنوعات طلا داشت؟ وی گفت: به هر حال وقتی مسائل سیاسی و تنش های سیاسی پیش می آید، بازار طلا و ارز نیز تحت تاثیر این مسائل قرار می گیرد. بنابراین اگر تنش های سیاسی به هر نحوی کاهش یابد، بازار ارز و طلا نیز آرام می شود.
بازار طلا این روزها و در ابتدای سال همواره تا حدودی محتاطانه برای شروع به کار عمل می کند و آنچه باید گفت این است که بازار طلا هنوز 100 درصد فعالیت خود را آغاز نکرده است.
وی افزود: بازار طلا این روزها و در ابتدای سال همواره تا حدودی محتاطانه برای شروع به کار عمل می کند و آنچه باید گفت این است که بازار طلا هنوز 100 درصد فعالیت خود را آغاز نکرده است. شاید صددرصد شروع نشدن بازار طلا به این دلیل است که ماه مبارک رمضان است و باید منتظر روزهای آینده باشیم.
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در پاسخ به این سوال که این روزها خریداران طلا برای مصرف خود طلا می خرند یا بیشتر برای سرمایه گذاری است؟ وی تاکید کرد: به هر حال وقتی شاهد فضای متشنج در بازار طلا و ارز هستیم و قیمت ها مدام در حال تغییر و افزایش هستند، قطعا مصرف کنندگان کمتری وارد بازار می شوند و این سرمایه گذاران هستند که برای از دست ندادن ارزش اقدام می کنند. از پول آنها طلا و سکه می خرند.
این روزها متقاضیان کمتر به سمت خرید مصنوعات طلا می روند و همیشه روی خرید طلای آب شده و دست دوم تمرکز می کنند. البته خرید انواع مسقطی و طلای دست دوم به این دلیل است که قصد سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول خود را دارند.
وی ادامه داد: این روزها متقاضیان کمتر به سمت خرید مصنوعات طلا می روند و همواره روی خرید طلای آب شده و دست دوم تمرکز می کنند. البته خرید انواع مسقطی و طلای دست دوم به این دلیل است که قصد سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول خود را دارند.
محمدولی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، وضعیت واحدهای تولیدی در حوزه طلا و جواهر این روزها چگونه است؟ وی بیان کرد: دغدغه رهبری به خوبی روی بحث تولید متمرکز است، اما باید گفت که متاسفانه به این شکل رعایت نمی شود که سازمان ها و مسئولان دولتی به موضوع تولید توجه کنند.
تاکنون برنامه عملیاتی برای ارتقای شرکت های تولیدی دیده نشده است و امیدواریم امسال این اتفاق بیفتد
وی با تاکید بر اینکه باید به شرکت های تولیدی متوسط و کوچک نگاه ویژه ای شود ادامه داد: متاسفانه شرکت های تولیدی در دریافت تسهیلات بانکی با مشکل جدی مواجه هستند و در صورت دریافت تسهیلات باید با سود بالا بازپرداخت کنند. . به هر حال تاکنون هیچ برنامه عملیاتی برای رونق شرکت های تولیدی دیده نشده است و امیدواریم امسال این اتفاق بیفتد.
در خصوص واحدهای تولیدی در سال 1402 نسبت به سال 1401 تحلیل کنیم که در این سال ظرفیت واحدهای تولیدی به 50 درصد رسیده است.
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا این روزها در صنعت طلا واحدهای تولیدی تعطیل داریم؟ وی گفت: اگر بخواهیم به عقب برگردیم باید واحدهای تولیدی را در سال 1402 نسبت به سال 1401 به گونه ای تحلیل کنیم که امسال ظرفیت واحدهای تولیدی به 50 درصد رسیده است.
وی افزود: اگرچه در ابتدای سال جاری شاهد هجوم برخی متقاضیان خرید سکه و طلای دست دوم بودیم، اما باید پذیرفت که این رشد هیجانی و خریدهای هیجانی نمی تواند برای بازار طلا خبرجو باشد. زیرا همچنان شاهد کاهش تولید مصنوعات طلا در بازار طلا هستیم.
تولید مصنوعات طلا به شدت افزایش یافته و با این قیمت هایی که شاهد آن هستیم، بازار طلا بیش از گذشته دچار رکود می شود.
محمدولی تصریح کرد: این روزها واحدهای تولیدی برای تولید مصنوعات طلا مواد اولیه را با قیمت بالا خریداری می کنند. اما باید تاکید کنم که تولید مصنوعات طلا به شدت افزایش یافته و با این قیمت هایی که شاهد آن هستیم، بازار طلا بیش از گذشته دچار رکود می شود و اکثر واحدهای تولیدی نیز تعطیل خواهند شد.
دو سال پیش 900 واحد تولید طلا در کل کشور تعطیل شد
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در پاسخ به این سوال که آیا آماری از تعطیلی واحدهای تولید طلا وجود دارد؟ وی گفت: 2 سال پیش 900 واحد تولیدی در کل کشور تعطیل شد زیرا کار خاصی وجود ندارد.
گفتگو در مورد این post