به گزارش اقتصاد 100، سامانه املاک و مسکن که از فروردین 1400 راه اندازی شد نقش بسیار موثری در بهبود بازار مسکن و شناسایی خانه های خالی دارد و طبق قانون تمامی سرپرستان خانوار باید در املاک ثبت نام کنند. به طوری که سرپرستان خانوار در شهرها و روستاهای مالک باید اطلاعات مسکن تحت مالکیت خود (اعم از مالکیت رسمی، مالکیت نمایندگی، مالکیت تعاونی شهری و مالکیت تعاونی روستایی) را در سامانه املاک و مسکن کشور ثبت کنند. تعیین نوع بهره برداری از اموال و در ادامه تاکید می شود کلیه مستاجرین باید اطلاعات ملک محل سکونت و اطلاعات مالک آن ملک را نیز در این سامانه ثبت نمایند.
ثبت نام مستاجران برای دریافت وام سپرده مسکن در سامانه املاک وسکن الزامی است
مستاجران می توانند به راحتی به سامانه ثبت املاک راه اندازی شده توسط وزارت راه و شهرسازی متصل شده و اطلاعات ملک را ثبت کنند.
مستاجرین توجه داشته باشند که عدم ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و مسکن کشور amlak.mrud.ir موجب جریمه مالیاتی مالکان و در صورت عدم ثبت ملک در این سامانه جریمه مستاجرین خواهد بود. قطع یارانه آنهاست. همچنین مستاجرینی که در مدت مقرر محل سکونت خود را در سامانه املاک و مسکن ثبت نکنند، در آینده از دریافت خدمات دولتی مانند گواهی، انشعابات، افتتاح حساب بانکی و بسیاری دیگر از خدمات دولتی محروم خواهند شد.
کلیه مستاجرینی که قرارداد اجاره ملک دارند باید اطلاعات سکونت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند و مستاجرین می توانند در مهلت مقرر برای ثبت وام مسکن و ودیعه مسکن از طریق این سامانه نسبت به دریافت وام اجاره مسکن اقدام کنند. همچنین مشاوران املاک توجه داشته باشند که برای ثبت قرارداد معاملات ملکی نیاز به دریافت کد رهگیری املاک از سامانه استعلام دارند.
ثبت آگهی املاک در بسترهای اینترنتی مشمول سامانه املاک وسکان بود
بر اساس این گزارش، اگرچه برنامه ریزی در حوزه بازار مسکن و دریافت آخرین اطلاعات مسکن خانوارها معمولا از طریق سامانه املاک وسکن انجام می شود، اما همچنان شاهد عدم اتصال دستگاه های بسیاری به این سامانه هستیم و با توجه به اینکه قبوض آب و برق و همچنین فعالیت های بانکی باید از طریق سامانه املاک وسکان انجام شود اما متاسفانه در این زمینه همچنان شاهد کوتاهی برخی نهادها هستیم و وزارت نیرو همچنان همکاری لازم را برای اتصال انجام نمی دهد. به سیستم املاک واکان.
در این زمینه طبق آخرین تصمیمات وزارت راه و شهرسازی در شورای عالی مسکن، مقرر شد وضعیت بازار اجاره بها بهبود یابد و از ایجاد دلال و سودجویی و قیمت گذاری در مسکن جلوگیری شود. بازار اجاره، تمامی بسترهای اینترنتی اعم از دیوار، ترومپت و سایر بسترهایی که اقدام می کنند با بارگذاری اطلاعات ملک در سایت و اپلیکیشن های خود به سامانه املاک واسکان متصل می شوند و کد ملی و کد پستی شخصی که آگهی او در سایت بارگذاری شده است. پلتفرم اینترنتی از طریق این سامانه املاک واسکان احراز هویت می شود.
ثبت آگهی های ملکی جعلی در بستر دیوار و سیپور
ابوالفضل نوروزی در این خصوص با اشاره به انتشار آگهی های ملکی در سکوی دیوار و شیپور گفت: گاهی دلالان و سوداگران از این بستر استفاده می کنند و املاکی را که اصلا وجود ندارد در این سکوها تبلیغ می کنند.
وی با بیان اینکه این کار به صورت گسترده و با هماهنگی دلالان برای قیمت گذاری انجام می شود، افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی مسکن برای درج آگهی باید هویت مالک و کد پستی ملک احراز شود. در بسترهای اینترنتی
نوروزی با تاکید بر اینکه املاکی که قرار است آگهی شوند باید در سامانه املاک و اسکان باشند، تاکید کرد: اگر این پلتفرم ها تا هفته آینده این قسمت وب سرویس را تکمیل نکنند، با مجوز حراست قسمت املاک آنها مسدود خواهد شد. شورا و دستگاه های امنیتی
در همین حال مدیر عامل یکی از بسترهای اینترنتی وی در پاسخ به هشدار وزارت راه و شهرسازی مبنی بر مسدود شدن قسمت املاک این سایت، گفت: از 27 مهر ماه 1402 یعنی هفت ماه پیش به تعهدات خود عمل کرده ایم و هر کاربر می تواند درگاه اتصال به سامانه املاک و مسکن را در سایت مشاهده کنید. اما دوستان وزارت مدتی است که روی محل دکمه ورود به این سامانه توقف کرده اند.
به گفته مدیر این بستر اینترنتی، این سامانه دارای مشکلات فنی فراوانی از جمله امکان استفاده از کد پستی املاک غیرمرتبط، تاخیر در پاسخگویی و نرخ پایین تایید درخواست ها است. علیرغم نامه رسمی ما به کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال برای رفع این مشکلات، هیچ اقدامی برای رفع آنها انجام نشده است.
سازمان ثبت اسناد و املاک هنوز به سامانه املاک وسکان متصل نشده است
در همین راستا فرشید ایلاتی کارشناس سیاست مسکن در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه در سال 1393 که موضوع مالیات های مستقیم مطرح شد، بر اساس تبصره 7 ماده 169، نظام املاک و مسکن کشوری خاطرنشان کرد: با نظارت وزارت راه و شهرسازی و با همکاری سازمان ثبت و اسناد کشور در کنار سایر سازمان ها سامانه املاک و اسناد تشکیل شد. با اینکه 9 سال از ابلاغ این قانون می گذرد، این سیستم هنوز تکمیل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل وجود برخی چالش ها از جمله عدم همکاری تعدادی از سازمان ها به ویژه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هنوز سامانه املاک و مسکن تکمیل نشده است، گفت: یکی دیگر از موانع مهم در عدم اجرای قانون ابلاغی 169، تبصره 7، وجود اموال سفته است. در کشور بوده است.
ایلاتی تصریح کرد: دولت به دلیل دستی بودن قراردادهای سفته اطلاعات زیادی ندارد. البته شرکت های خدماتی مانند توانیر، سازمان آب و فاضلاب و گاز اطلاعات خوبی دارند، اما اطلاعات آنها کاستی هایی هم دارد. به عبارت دیگر شرکت های مذکور موظف به ارائه خدمات به خانه های قراردادی نیز می باشند.
این کارشناس مسکن اظهار داشت: این نوع اطلاعات، اطلاعات اولیه است و لازم است دولت یک بار برای همیشه موضوع مالکیت و سکونت را روشن کند. در شرایط عادی نیازی به سرشماری در دوره های مختلف نیست.
ایلاتی گفت: با تشکیل سامانه املاک و مسکن سرشماری اینترنتی در کشور وجود دارد. به عبارت دیگر، افراد می توانند به راحتی و در هر زمان اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد وضعیت سکونت منطقه ای یا بلوک جمعیتی، وضعیت سنی، مشخصات فعالیت افراد و سایر اطلاعات در اختیار مردم قرار دهند. توجه به این نکته ضروری است که استقرار این سامانه به اندازه ساخت مسکن اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه چرا نهادهای مختلف برای تکمیل سامانه املاک و مسکن همکاری نمی کنند، تصریح کرد: بسیاری از نهادهای حاکمیتی خود را صاحب اطلاعاتی می دانند که دارند. دلیل عدم همکاری این دستگاه ها برای تکمیل سامانه مذکور هزینه ای است که برای تولید این داده ها پرداخت شده است. از طرفی وجود داده های اطلاعاتی برای هر سازمان و دستگاهی قدرت ایجاد می کند. با انتقال این اطلاعات با دستگاه های دیگر، توان دستگاه های دولتی نیز کاهش یافته و توزیع برق انجام می شود.
لازم به ذکر است پس از انجام مراحل ثبت نام در سامانه املاک و مستغلات، محل سکونت افرادی که ملک استیجاری هستند در سامانه املاک و اسکان ثبت می شود و مالیات دیگری به آن خانه تعلق نمی گیرد.
حال با توجه به اتمام مهلت قانونی که وزارت راه و شهرسازی برای احراز هویت افراد منتشر کننده آگهی در اختیار پلتفرم های اینترنتی قرار داده است، باید منتظر ماند و دید آیا بسترهای اینترنتی به سامانه متصل خواهند شد و آیا به این ترتیب انتشار تبلیغات جعلی از این بسترهای اینترنتی حذف خواهد شد. می شود یا نه؟
گفتگو در مورد این post