فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به اینکه بازار مسکن در پایان سال همچنان در رکود تورمی به سر می برد، گفت: در سال 1402 نقش بازار مسکن در کنار گرانی رکورددار بود که رکود تورمی در پایان سال بود. تا پایان سال ادامه داشت. حفظ کرده است.
دبیر مرکز ملی انبوه سازان در ادامه تاکید کرد: تداوم تورم در سال آینده (1403) نقش خود را به عنوان بازیگر اصلی در حوزه اقتصاد کلان نشان خواهد داد. تورم و رکورد شرایط سختی را برای فعالان صنعت مسکن ایجاد کرده است و بر اساس آمارهای موجود، بازار مسکن وضعیت خوبی ندارد. همانطور که در 10 سال گذشته تولید مسکن حدود 350 تا 400 هزار واحد در سال بوده است و اتفاق جدیدی در این بازار رخ نداده است. مشکلات مسکن یک مشکل اساسی است.
این مسئول خاطرنشان کرد: نگاه غیر کارشناسی و تخصصی به حوزه ساخت و ساز مسکن طی 10 سال گذشته شرایط تولید و عرضه مسکن را سخت کرده است و تولیدکننده حوزه مسکن به شرایط حاکم بر بازار دامن می زند. مدیران دولتی و خصوصی اذعان دارند که مسکن بخش مولد و محرک اقتصاد است، اما دیدگاههای آنها در اجرا متفاوت است. تولید 99 درصد از تولید مسکن در کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود، اما بخش خصوصی مورد غفلت مسئولان قرار گرفته است و پیش بینی می شود در سال آینده موانع به طور جدی برطرف شود.
وی گفت: همیشه معتقد بودم شهرداری ها موتور محرکه افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور هستند و شرایطی که در دو ماه منتهی به پایان سال پیش آمد هیچ شهرداری بر اساس قوانین مصوب حرکت نکرد و کاهش داد. درآمد آن از صنعت ساختمان
پورحاجت تصریح کرد: عوارض صدور پروانه ساختمانی افزایش یافته است. پروانه های ساختمانی از سوی شوراهای شهر و شهرداری ها صادر شده است و در ابتدای هر سال شهرداری ها عامل تورم در حوزه مسکن محسوب می شوند و باید قوانین جدی تری برای حل این موضوع صادر شود. بر اساس رصد بازار مسکن و افزایش عوارض صدور پروانه ساختمانی، شکل افراطی به خود گرفته و سال آینده (1403) سال سختی برای سازندگان مسکن خواهد بود.
گفتگو در مورد این post