به گزارش اقتصاد 100، امین مقدم نتیجه سیاست های ارزی دولت در مناطق آزاد و تخصیص ارز دولتی به این مناطق را واردات پارچه توسط صرافی ها دانست و گفت: چرا باید ارز دولتی به آزادگان اختصاص یابد. مناطق؟
وی با بیان اینکه مناطق آزاد به معضلی برای تولیدکنندگان نساجی و پوشاک تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر 91 منطقه آزاد و تجاری در کشور تعیین شده و به کانالی برای واردات حدود 750 میلیون دلار پارچه تبدیل شده است. این پارچه ها به کشور وارد شده و با نرخ آزاد به فروش می رسد.
امین مقدم افزود: این پارچه های خاستگاه مناطق آزاد به لباس تبدیل شده و با سرعت بیشتری به دست مردم می رسد. به این ترتیب وقتی تولید داخلی گران می شود، قاچاق پوشاک که طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به 2.5 میلیارد دلار رسیده است، توجیه می شود.
وی با بیان اینکه فلسفه تشکیل و توسعه مناطق آزاد و تجاری گم شده است، ادامه داد: قرار بود مناطق آزاد و تجاری صادرات محور شوند نه اینکه این مناطق دریچه ای برای واردات محصولات به کشور شوند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، مقدم با تاکید بر اینکه کنترلی بر عملکرد این حوزه ها وجود ندارد، افزود: بر اساس رصد انجام شده توسط اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، در بوشهر به جای فعالان این حوزه، پارچه وارد می کنند، صرافی ها به این موضوع رسیدگی می کنند. در واقع به دلیل تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد، واردات پارچه نیز برای مبادلات توجیه شده است.
این عضو هیئت اتاق تهران ادامه داد: مشکل این است که چرا باید ارز دولتی به مناطق آزاد اختصاص یابد؟ مهمتر اینکه چه کسی این ارز را دریافت می کند؟ آیا این افراد تولید کننده هستند یا واسطه و دلال؟ خواسته ما از وزارت امنیت رسیدگی فوری به این موضوع است.
گفتگو در مورد این post