اختلالات و قطعی اینترنت توسط دولت ها سالانه میلیاردها دلار برای اقتصاد جهان هزینه دارد و اینترنت ایران سال هاست که با فیلترینگ و قطعی های عمدی دست و پنجه نرم می کند.
گزارش کردن تکناک به نقل از وب سایت دنیای اختاز در بخشی از گزارش این روزنامه که به پیامدهای قطعی اینترنت و فیلترینگ در جهان و به طور خاص در ایران می پردازد، آمده است:
آخرین بررسی ها نشان می دهد که ایران تا اواسط امسال 309 ساعت قطعی اینترنت داشته که بیش از 34 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است.
ناآرامی های شهریور ماه گذشته محدودیت ها و قطعی اینترنت در ایران را تشدید کرد. در حالی که تا شهریور سال گذشته کاربران از VPN برای دسترسی به فیسبوک، توییتر، یوتیوب، تلگرام و کلاب هاوس استفاده می کردند، اما از آن زمان به بعد اینستاگرام، واتس اپ، گوگل پلی و بسیاری دیگر از سرویس های گوگل به این لیست اضافه شدند. در عمل، کاربران مجبورند برای دسترسی به اکثر شبکه های اجتماعی و پیام رسان های محبوب به ابزارهای ضد فیلتر متوسل شوند.
با این عبارات، VPN به پربازدیدترین کلمه کلیدی کاربران ایرانی در جستجوهای اینترنتی تبدیل شده است و حتی آنها حاضرند برای خرید این ابزارها هزینه های گزافی بپردازند تا بتوانند به اینترنت رایگان دسترسی داشته باشند.
بررسی های وب سایت top10vpn این نشان می دهد که در بازه زمانی 22 سپتامبر تا 31 اکتبر سال گذشته، تقاضا برای دسترسی به خدمات VPN در اوج خود بوده است.
این تقاضا که در ابتدای اعتراضات نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۲۱۶۴ درصد افزایش داشت، در ماه پس از آن رشد سالانه ۳۰۸۲ درصدی را تجربه کرد.
این آمار نشان میدهد که از آن زمان تاکنون، متوسط تقاضای روزانه برای استفاده از خدمات VPN در ایران همچنان بالا بوده و نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۹۵۱ درصد رشد داشته است.
افزایش 10 برابری تقاضا برای استفاده از VPN در ایران، اولین بار در تکنوک – اخبار دنیای فناوری. ظاهر شد.
گفتگو در مورد این post