علی خدایی با هدف ایجاد بحران در گروه کارگری برکنار شد!
اکبر شوکت (رئیس کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی کشور و دبیر اجرایی خانه کارگر قم) با بیان اینکه در حضور فردی مانند علی خدایی، محور اتحاد بین گروه کارگری بود، گفت: آقای خدایی خودش فردی پیگیر و صاحب اختیار است. آنها بر مواضع خود در شورای عالی کار ثابت قدم هستند و کانون اتفاق نظر گروه کارگری در شورای عالی کار و کمیته مزد بودند و با اخراج هدفمند آنها مشکلاتی برای ادامه کار کارگری به وجود آمد. گروه در شورای عالی کار دولت هم از قدرت آقای خدایی – که مظهر تمامیت جنبش کارگری بود – می ترسید و سعی می کرد او را برکنار کند.
وی افزود: اتفاقاتی که در شورای عالی کار می افتد باید زیر نظر گروه کارگری باشد و اگر بخواهیم از جلسات شورای عالی کار در تعیین حداقل دستمزد نتیجه خوبی بگیریم، گروه کارگری باید وحدت خود را حفظ کند. و از اختلافات جزئی بپرهیزید، مخصوصاً در شرایطی که از حضور آقای علی خدایی محروم هستیم – ایشان از آن اجتناب کنند.
شوکت با تاکید بر اینکه سیاست معاونت فعلی روابط کار ایجاد انشعاب در مجموعه کارگری است، گفت: یکی از دلایل عدم دعوت علی خدایی به شورای عالی کار دقیقاً وحدت شکست درون جامعه کارگری است. بنابراین در این شرایط حفظ وحدت عمل و پذیرش اختلاف نظر باید یکی از راهبردهای اصلی کارگران در مجامع باشد.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با تاکید بر روند تعیین سبد معیشت کارگری و دستمزد در شورای عالی کار گفت: یکی از موضوعاتی که مطرح می شود بحث جامعه کارفرمایی و گروه کارفرمایی است. از آنجایی که دولت با تحلیلی اشتباه از نسبت تورم و دستمزد و نوعی علاقه به عدم افزایش حقوق کارگران، بر چرخ عدم افزایش دستمزد تا حد تورم افتاده است، در شورای عالی کار گروه کارگری باید بیشتر از همه به گروه کارفرما بپردازد. .
وی ادامه داد: می دانیم که دولت بالاخره با این واقعیت کنار آمده است که برای جبران کسری بودجه و عدم افزایش حقوق و دستمزد نیروهای خود، با افزایش قانونی و عادلانه کارگران موافقت نخواهد کرد. دستمزد در پایان سال. در چنین شرایطی جامعه کارفرما حداقل به عنوان نیرویی که حیات اقتصادی خود را مدیون کار کارگران است باید عاقلانه رفتار کند و در قبال دستمزد کارگران موضعی اتخاذ کند که مخالف روند مستمر تولید و اقتصادی نباشد. رشد کشور
دبیر اجرایی خانه کارگر قم تصریح کرد: کارفرمایان به عنوان گروهی که می دانند حقوقی که به کارگران می دهند حتی کفاف یک سوم عمرشان را نمی دهد باید هوشمندانه عمل کنند و در شرایطی که تورم آنها را ثروتمند و کارگران را فقیرتر می کند. روز، بیشتر در کنار دولت بودن، در کنار کارگران بودن. کار کارگران هر روز بر ثروت کارفرما می افزاید و انتظار می رود گروه کارفرما در جلسات تعیین دستمزد ارقام غیر منطقی مطرح نکند. گروه کارگری باید بیشتر به گروه کارفرمایی بپردازد تا شورای عالی کار را با نظرات خود همراهی کند.
شوکت تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر گروه کارفرما، دولت و وزارت بهداشت در یک راستا هستند و نتیجه این مشکل خالی شدن کارخانه ها و واحدهای تولید کالا و خدمات است و در این شرایط کارفرمایان بیش از دولت هستند. در نتیجه کاهش ارزش و قدرت. خرید دستمزد آسیب خواهد دید.
رئیس انجمن های صنفی کارگران ساختمانی اضافه کرد: البته خود دولت نیز به طور غیرمستقیم از عدم افزایش دستمزد براساس ماده 41 قانون کار و تعدیل دستمزد و تورم متضرر می شود. در صورت عدم پذیرش دستمزد متناسب با تورم و به اندازه حداقل سبد معیشتی (در قانون کار) باید تبعات کاهش ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد و همچنین افزایش هزینه ها را بپذیرد. از امداد و حمایت
وی افزود: عدم افزایش صحیح دستمزدها به طور مستقیم منجر به رشد هزینه های دولت به دلیل افزایش آسیب های اجتماعی، فقر، اعتیاد، افزایش جمعیت افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد و رشد جرایم می شود؛ در حالی که این افزایش هزینه ها به دلیل افزایش آسیب های اجتماعی، فقر، اعتیاد، افزایش هزینه ها و افزایش هزینه ها است. قاعدتاً در آینده دولت باید صدها میلیارد تومان برای مراکز نگهداری بهزیستی، ایجاد گرمخانه برای معتادان و بی خانمان ها، بیمه بیکاری و ایجاد اشتغال و مهار آسیب های اجتماعی از جیب خود بپردازد. در صورت بروز چنین مشکلاتی دولت و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول این وضعیت بوده و باید پاسخگو باشند.
دبیر اجرایی خانه کارگر استان قم در پایان افزود: امیدواریم مجموعه کارگری در این شرایط به وحدت و یکپارچگی کافی دست یابد و بتواند تلاش دولت برای جلوگیری از وحدت و یکپارچگی نمایندگان کارگری را خنثی کند. اگر خدای ناکرده در جهت انشعاب حرکت کند، روند تحولات بر خلاف مصلحت جامعه کارگری پیش می رود و در این شرایط باید با احتیاط و مصلحت رفتار کرد.
وزیر کار باید در کنار کارگران باشد یا حداقل بی طرف باشد!
نصرالله دریابیگی (نایب رئیس اتحادیه عالی کارگران بازنشسته و دبیر اجرایی خانه کار مازندران) نیز در خصوص روند اخیر در جلسات کمیته دستمزد و شورای عالی کار، با اشاره به اهمیت تعیین حداقل دستمزد کارگران اظهار داشت: کل کشور: آنچه ما فعالان کارگری هستیم ابتدا از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می خواهیم که قانون مزد را اجرا کند.
وی افزود: اجرای قانون کار در آینده قطعاً عدالت، رفاه و امنیت و آسایش را برای کل جامعه به ارمغان می آورد و به هیچ قیمتی در دفاع از کارگران قانون یک طرفه نیست. ما باید اینگونه و با دید کلی به قانون کار نگاه کنیم و اگر از چنین زاویه ای نسبت به اجرای قانون کار در بحث ماده 41 آن اقدام کنیم، رفتارمان با آن متفاوت می شود.
دریابیگی تصریح کرد: آقای مرتضوی باید به این دیدگاه علمی برسند که افزایش دستمزد در این شرایط به معنای افزایش تورم نیست، بلکه افزایش قدرت خرید، رونق اقتصادی از طریق افزایش قدرت خرید و کاهش فاصله اقشار غنی و فقیر است! امروز خط فقر ما 24 میلیون تومان است و در چنین شرایطی تکلیف شورای عالی کار قانوناً مشخص است. اکنون در شرایطی هستیم که خانواده های کارگری تک نفره نیز در تامین مسکن خود با مشکل جدی مواجه هستند و در این شرایط حساس و حساس تصمیم گیری صحیح و اصلاح روندی که از سال گذشته آغاز شده بسیار ضروری است. افزایش 27 درصدی دستمزد
این فعال کارگری تاکید کرد: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و منابع سازمان تامین اجتماعی نیز با افزایش حداقل دستمزد به طور غیرمستقیم افزایش می یابد و اگر نگران آینده صندوق تامین اجتماعی باشیم و منابع آن برایمان مهم باشد. ، باید به فکر افزایش دستمزدها متناسب با قیمت باشیم. کالاهای مصرفی باشد. به خصوص که امروز 75 درصد بازنشستگان ما حداقل حقوق بگیر هستند و با سختی زندگی می کنند. شرایط سخت معیشتی بازنشستگان ما به دلیل عدم ترمیم حقوق کارگران و در نتیجه کاهش درآمد مستمری بگیران به حدی رسیده است که در ماجرای اخیر کسر نادرست یک میلیون تومان از حقوق ماهیانه برخی بازنشستگان ، موجی از اعتراضات جامعه بازنشستگان را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه دولت علاوه بر افزایش دستمزدها باید برای بازنشستگان و کارگران نیازمند نیز تدابیر تکمیلی از جمله تامین کالاهای اضافی به منظور تامین مایحتاج اولیه را در نظر بگیرد، گفت: دولت در حادثه تلخ افزایش افزایش یافت. دستمزد 27 درصدی در سال گذشته، نتایج او نیز تلخی آن تصمیم را چشید و شاهد رشد مشاغل کاذب، خروج نیروی کار ماهر از واحدها، رشد بخش غیرمولد و بحرانهای اجتماعی بود و در ایستگاه آخر، تاثیر کاهش قدرت خرید مردم را در نوع مشارکت انتخاباتی آنها در انتخابات مجلس به طور دقیق می توان مشاهده کرد.
دریابیگی با تاکید بر اینکه «وزیر کار ناگزیر باید در کنار کارگران بایستد»، گفت: خود کارفرمایان وزرای اقتصادی، وکلا، رسانه ها و نمایندگان مقتدر آنها در دولت و مجلس و سایر نهادها دارند و در این بین درست است که حداقل خود وزیر کارگری باید در کنار کارگران باشد یا حداقل بی طرفی خود را حفظ کند و با کوبیدن بر طبل دستمزد و نرخ تورم کارگران را مقصر گرانی ناشی از خود دولت نکند.
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با اشاره به مشکلات درون شورای عالی کار و بحث برخی اختلافات در گروه ها گفت: متاسفانه امروز تشکل های کارگری ما بیش از گذشته در معرض دخالت دولت قرار گرفته اند. و این مداخلات منشا بسیاری از مشکلات درون سازمانی ماست که در برخورد با آقای شوکت در اتحادیه های صنفی، اخراج آقای شادبخش از کانون بازنشستگان و اخراج آقای شادبخش با نمونه های کوچکی از این دخالت ها مواجه هستیم. آقای خدایی از شورای عالی کار، در چنین شرایطی توصیه ما به مجموعه کارگری این است که با وجود اختلافات، وحدت و اتحاد را حفظ کنند و در شورای عالی کار روی یک هدف مشترک تمرکز کنند.
وی در پایان تاکید کرد: شخصا در خصوص برکناری علی خدایی از شورای عالی کار نامه ای به وزیر تعاون نوشتم و بر لزوم حفظ بی طرفی دولت و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در شورای عالی کار تاکید کردم. حوزه روابط کار و تشکل ها. اما در حال حاضر شاهد روند نادرستی در شورای عالی کار هستیم و تاخیر در تصویب حداقل سبد معیشتی جلوه ای از نتایج این روند نادرست است.
گفتگو در مورد این post