شاید کنجکاو باشید بدانید اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند چیست و چگونه کار می کند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
به گزارش تکناک، سال گذشته، در 6 سپتامبر، هوآوی، برای اولین بار اتصال ماهوارهای را روی یک گوشی هوشمند معمولی معرفی کرد. یک روز بعد، در 7 سپتامبر، شرکت اپل نیز این فناوری جدید را با سری آیفون 14 معرفی کرد.
اتصال ماهوارهای به تلفن اجازه اتصال به ماهوارهای با مدار پایین را میدهد و درنتیجه حتی هنگام عدم وجود آنتن دهی تلفن همراه، امکان ارسال یک پیام SOS را فراهم میکند.
ویژگی ارتباط ماهواره ای نجات دهنده به زودی در گوشی های بیشتری عرضه می شود. گوگل آن را با اندروید 14 سازگار کرده است و شایعاتی وجود دارد که اوپو، ویوو و شیائومی آن را از طریق کوالکام به دستگاه های خود می آورند. به وضوح ارتباطات ماهواره ای در تلفن ها می تواند گزینه متحولکننده بزرگ بعدی باشد، بنابراین دانستن نحوه عملکرد آن اهمیت دارد.
اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند مدرن
حتما در تلفن های ماهواره ای قدیمی آنتن های بلند آنها را دیدهاید. برخلاف تلفن همراه معمولی، یک تلفن ماهوارهای به جای اتصال به دیگر تلفنها یا شبکههای تلفن، از طریق یک پیوند رادیویی با ماهواره هایی که به دور زمین می چرخند متصل می شود. این به آنها امکان می دهد حتی در دورافتاده ترین مکان ها نیز خبرجو واقع شوند.
حمل تلفن ماهوارهای در جیب برای اکثر افراد ممکن نیست، بنابراین تولیدکنندگان این فناوری را در گوشیهای هوشمند مدرن و بدون آنتن قابل مشاهده تعبیه کردهاند. با این حال، فناوری فعلی فقط امکان ارسال پیام های متنی از طریق ماهواره را فراهم میکند و امکان برقراری تماس وجود نخواهد داشت. همچنین، الزامات سخت افزاری خاصی برای ادغام این ویژگی در گوشی های هوشمند وجود دارد. طبق اشارات میشال رحمان، این ویژگی به سخت افزار مودم در دستگاه مورد استفاده بستگی دارد.
به عنوان مثال، در سفر به یک مکان دورافتاده و خارج از دسترس آنتندهی خطوط تلفن، در شرایط اضطراری میتوان با اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند با خدمات اضطراری تماس گرفت. پیش از این موارد متعددی مبنی بر نجات افراد توسط فناوری SOS ماهوارهای شنیدهایم. آخرین مورد گزارش شده در مورد خانوادهای بود که از این ویژگی برای فرار از آتشسوزیهای هاوایی استفاده کردند.
اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند چگونه کار می کند؟
برای پشتیبانی از اتصال ماهوارهای، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند باید سختافزار و نرمافزار را بهشدت ادغام کنند. مدلهای آیفون 14 و 14 پرو اپل دارای قطعات سختافزاری عمیقاً یکپارچه با این نرمافزار است و به تلفنها اجازه اتصال مستقیم به ماهواره را میدهد.
اپل با گلوبال استار، یک شرکت ارتباطات ماهواره ای ادارهکننده مجموعهای متشکل از 48 ماهواره در مدار پایین، شریک شدهاست. برای ارسال پیام های اضطراری از طریق ماهواره، اپل یک الگوریتم فشرده سازی منحصر به فرد که پیام های متنی را تا یک سوم اندازه اصلی آنها کوچک می کند، ایجاد کرده است. پیام اضطراری توسط یکی از ماهواره های گلوبال استار در مدار پایین زمین دریافت می شود و با سرعت تقریباً 16000 مایل در ساعت حرکت می کند. سپس ماهواره پیام را به ایستگاه های زمینی در نقاط کلیدی در سرتاسر جهان، ارسال می کند.
تلفن های هوشمند هواوی میت 50 و میت 50 پرو به لطف شبکه جهانی ماهواره ای BeiDou چین می توانند متن های کوتاه ارسال کنند و از مسیریابی استفاده کنند. با این حال، توصیف هواوی از این سیستم نشان دهنده امکان ارسال پیامک با تلفن های میت 50 فقط از طریق ماهواره و نه دریافت آنهاست.
این امکان وجود دارد که تلفن های آینده این فناوری را به روشی متفاوت پیاده سازی کنند. و حتی ممکن است اتصال صوتی و انتقال داده را به ارمغان بیاورند.
آینده اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند
بسیاری از برندهای اندرویدی می توانند این ویژگی را با گوشی های پرچمدار آینده خود معرفی کنند. کوالکام در کنگره جهانی موبایل (MWC) اعلام کرد که سازندگان گوشی از جمله شیائومی، اوپو، ویوو، موتورولا، Nothing و آنر آماده ارائه قابلیت های ارتباط ماهواره ای در گوشی های خود هستند. با این حال، هنوز جزئیات خاصی در دسترس نیست.
کوالکام از فناوری Snapdragon Satellite خود با مشارکت شرکت خدمات ماهواره ای Iridium در نمایشگاه Consumer Electronics (CES) در ژانویه رونمایی کرد. این روند به گوشیهای هوشمند اندرویدی امکان ارسال پیامهای متنی دوطرفه در مواقع اضطراری با استفاده از ماهوارهها با دسترسی به برنامههای پیامرسان دیگر مشابه آنچه در آیفونها وجود دارد را میدهد.
علاوه بر این، گزارش اخیر میشل رحمان نشان میدهد که گوگل قصد ارائه اتصال ماهوارهای در برنامه Messages خود را دارد. به نظر می رسد این غول جستجو در حال افزودن عناصر رابط کاربری (UI) مورد نیاز برای شروع پیام های SOS اضطراری از طریق ماهواره در برنامه پیام های خود است. این مسأله با توجه به اعلام قبلی گوگل مبنی بر پشتیبانی از اتصال ماهواره ای در اندروید 14 عجیب نیست.
T-Mobile همچنین شراکت خود را با SpaceX برای ارائه اتصال ماهواره ای بر روی گوشی های هوشمند از طریق ماهواره های استارلینک اعلام کرد. مدیاتک نیز در فوریه 2023 به این روند ملحق شد و دو چیپست را با امکان برقراری ارتباط ماهواره ای دو طرفه در تلفن های هوشمند به نمایش گذاشت. همچنین شایعات بسیاری در مورد اتصال ماهواره ای در پرچمداران آینده سامسونگ از سال گذشته در جریان است.
اتصال ماهواره ای در تلفن ها گزینه متحول کننده بعدی است
بدون شک ارتباطات ماهواره ای روی گوشی های هوشمند پتانسیل تاثیر بسیار بر زندگی ما دارد. وعده اتصال مستمر و گسترده می تواند بازی را، به خصوص در موقعیت های خطرناک زندگی تغییر دهد. به وضوح این امر باعث میشود ارتباط ماهوارهای در گوشیهای هوشمند نه تنها یک گزینه تجملاتی باشد، بلکه به عنوان یک نجات دهنده عمل کند.
نوشته اتصال ماهواره ای در گوشی های هوشمند چیست ؟ اولین بار در خبرجو – اخبار دنیای تکنولوژی. پدیدار شد.
گفتگو در مورد این post