به گزارش بازار، 12 عضو از 15 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.
آمریکا با رای منفی خود این قطعنامه را وتو کرد.
کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را به شورای امنیت سازمان ملل متحد تقدیم کرده بود و خواستار ارائه آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده بود، اما کشور مالت که رئیس دوره ای این کشور است. شورای امنیت در ماه جاری (فروردین) ابتدا اعلام کرد وی گفت که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد، اما در نهایت این جلسه عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.
تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل نیازمند حداقل 9 رأی مثبت بدون مخالفت یا وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین است.
پیش از این منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت 13 عضو شورای امنیت برخوردار است، اما احتمالا آمریکا که یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی اسرائیل (رژیم) است با آن مخالفت کرده و وتو خواهد کرد. آی تی.
وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.
«ونسا فریزر» سفیر و نماینده مالت در سازمان ملل که در ماه جاری (آوریل) ریاست دوره ای شورای امنیت کشورش را بر عهده دارد، پس از برگزاری دومین نشست کمیته ویژه بررسی اعضای جدید در سازمان ملل عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را بررسی می کند وی گفت: اتفاق نظر وجود نداشت. اکثریت اعضا موافق عضویت کامل فلسطین هستند.
وی گفت: «بسیاری از کشورها این واقعیت را بیان کرده اند که فلسطین تمام معیارهای مورد نیاز کنوانسیون مونته ویدئو و همچنین ماده 4 منشور را دارد.
فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال 2011، فلسطین درخواست عضویت دائم در سازمان ملل را داد، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.
در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد و خواستار تجدید نظر در پیوستن به سازمان ملل به عنوان عضو دائمی شد.
کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رأی ندارند. به جز فلسطین، واتیکان در سازمان ملل نیز دارای وضعیت ناظر دائمی است.
کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد بر اساس توصیه شورای امنیت به عضویت این سازمان بین المللی پذیرفته می شوند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد اگر 9 عضو از 15 عضوش به درخواست این کشور رای مثبت دهند، به مجمع عمومی توصیه خواهد کرد. البته این در صورتی است که هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت اعم از انگلیس، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه به این درخواست رای منفی ندهند و آن را وتو نکنند. این درخواست پس از آن باید دو سوم آرا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد دریافت کند.
اکنون آمریکا با وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد بار دیگر نشان داد که ادعای حمایت از فلسطین و مردم مظلومش شعاری بیش نیست و حتی حاضر نیست به عضویت کامل فلسطین رای مثبت دهد. در سازمان ملل
کشورهای دارای وضعیت ناظر دائمی می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رأی ندارند. به جز فلسطین، واتیکان در سازمان ملل نیز دارای وضعیت ناظر دائمی است.
کشورها بر اساس توصیه شورای امنیت و تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد در این سازمان بین المللی پذیرفته می شوند.
گفتگو در مورد این post