به گزارش گروه دانش و فناوری،
مسعود عتیقی در گفت وگو با ایسنا. وی با اشاره به وقایع نجومی سال 1403 گفت: رسیدن خورشید به اعتدال بهاری و آغاز نوروز سال 1403 ساعت 6 و 36 دقیقه و 26 دقیقه بامداد چهارشنبه اول فروردین است.
وی افزود: دنباله دار 12P/Pons-Brooks در نوروز امسال در آسمان شب دیده می شود و با چشم غیر مسلح نیز قابل مشاهده است.
عتیقی ماه گرفتگی در روز دوشنبه 15 فروردین 1403 را یکی از اولین پدیده های سال 1403 غیر قابل رصد در کشور ذکر کرد و ادامه داد: این ماه گرفتگی نیمه شبه ماه از ساعت 4:53 صبح آغاز و در ساعت 9:32 به پایان می رسد. .
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: خورشید گرفتگی کامل روز دوشنبه 30 فروردین 1403 در ایران قابل رویت نیست و خورشید گرفتگی کامل در آمریکا و مناطقی از کانادا قابل مشاهده است و گرفت جزئی نیز خواهد بود. در قاره آمریکا و اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام قابل مشاهده است.
به گفته وی، این ماه گرفتگی از ساعت 15:42 به وقت گرینویچ آغاز و در ساعت 20:52 به پایان می رسد.
دنباله دار هالی
عتیقی خاطرنشان کرد: بارش شهابی در آتادالو در شب یکشنبه 26 اردیبهشت ماه با 50 شهاب در ساعت به اوج خود می رسد و دنباله دار معروف «هالی» مسئولیت آن را بر عهده دارد.
وی افزود: هلال کوچک در صبح و عدم تابش مهتاب به رصد شهاب ها در شب و بامداد این روز کمک می کند.
این محقق آماتور نجوم تاکید کرد: اوج بارش شهابی پرساوشی در سال 1403 روز سه شنبه 23 امرداد خواهد بود که با 100 شهاب در ساعت قابل رویت خواهد بود. یکی از ویژگی های این باران، جرقه های رنگارنگ و درخشان آن است.
عتیقی دنباله دار سویفت تاتل 109 پی را عامل این بارش دانست و یادآور شد: ماه در ربع اول برای رصد شهاب های کم نور این بارش کمی آزاردهنده خواهد بود.
یکی از 7 همراهی برتر تا سال 2040 را مشاهده کنید
مدیرعامل انجمن نجوم ایران افزود: پیوند ویژه سیارات بهرام و بهرام (مریخ و مشتری) با جدایی 0.31 درجه در شب چهارشنبه 24 امیرداد رخ می دهد. از آنجایی که این قرآن تا 16 سال دیگر جزو 7 صحابی برتر خواهد بود، مشاهده و عکاسی از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: توصیه می کنیم علاقه مندان این نشست را از دست ندهند. این همنشینی با طلوع سیاره سرخ بهرام و بهگیس دقایقی پس از نیمه شب و بامداد پنجشنبه در صورت فلکی گاو، جایی که ستاره چشم گاو نر (دبران) و خوشه پروین قرار دارد، قابل مشاهده خواهد بود. ، 25 امرداد.
عتیقی گفت: ماه در حال افزایش قبل از نیمه شب این شب غروب می کند.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران خاطرنشان کرد: مهر تابان ساعت 20 روز جمعه 10 تیر 1403 به نقطه انقلاب تابستانی می رسد و تابستان در نیمکره شمالی زمین آغاز می شود.
وی ادامه داد: همچنین ستاره دنباله دار اطلس احتمالاً 30 روز پس از نصف النهار خورشیدی در روز چهارشنبه 7 شهریور 1403 با چشم غیر مسلح قابل مشاهده خواهد بود.
وقوع دومین ماه گرفتگی در ماه سپتامبر
عتیقی گفت: دومین ماه گرفتگی سال 1403 خورشیدی جزئی است که بامداد روز چهارشنبه 28 شهریور ماه در شمال و جنوب آمریکا، اروپا و آفریقا و بخش هایی از آسیا از جمله کشورمان قابل مشاهده است.
وی ادامه داد: این خسوف ساعت 5:43 بامداد در تهران آغاز می شود اما دقایقی بعد ماه در افق غربی غروب می کند و رصد این ماه گرفتگی از کیفیت بالایی برخوردار نخواهد بود. اما شرایط رصد این ماه گرفتگی جزئی برای نیمه غربی ایران بسیار بهتر خواهد بود.
ماه فوق العاده
عتیقی با اشاره به وقوع ابرماه در سال 1403 گفت: اولین ابرماه امسال که بومیان آمریکا به دلیل فصل برداشت محصولات کشاورزی این ماه کامل را «ماه برداشت» نامگذاری کردند، بزرگترین ماه کامل سال جدید است. که در شامگاه سه شنبه 7 شهریور رخ داد، افق شرقی در اوایل بامداد چهارشنبه 28 شهریور طلوع و غروب می کند و در این شب قابل مشاهده خواهد بود.
وی افزود: ماه در ساعت 6:04 بامداد روز چهارشنبه به بدر یا ماه کامل می رسد، بنابراین ابرماه این تاریخ تا قبل از ساعت 6 صبح روز چهارشنبه 28 شهریور (در غروب آفتاب) بهترین شرایط را برای رصد و عکاسی خواهد داشت.
آغاز اعتدال پاییزی
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران افزود: ساعت 16:13 روز یکشنبه یکم مهرماه 1403 خورشید به اعتدال پاییزی می رسد و طول شب و روز تقریباً در سراسر کره زمین برابر می شود.
عتیقی از وقوع دومین خورشید گرفتگی در سال 1403 خبر داد و گفت: این خورشید گرفتگی حلقوی در روز چهارشنبه 11 مهرماه رخ می دهد که در کشور ما قابل رویت نیست و در ایسلند و بسیاری از مناطق آمریکای جنوبی، جنوب شیلی و آرژانتین قابل رویت است. ، اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس. مشاهده کسوف در ساعت 15:43 UTC با یک گرفت جزئی در اولین نقطه زمین قابل مشاهده خواهد بود و در ساعت 21:47 به وقت گرینویچ، آخرین نقطه روی زمین ماه گرفتگی را خواهد دید.
وی تاکید کرد: دومین و آخرین ابرماه سال 1403 پنجشنبه شب 26 مهرماه از افق شرقی طلوع می کند و بومیان آمریکا به دلیل فصل شکار آن را “ماه شکارچی” نامیده اند. زمان رسیدن ماه به ماه کامل ساعت 14:56 این تاریخ است.
عتیقی اوج بارندگی جباری را در سال 1403 در روز یکشنبه 29 مهر ماه ذکر کرد و گفت: این باران با 20 شهاب در سال اتفاق می افتد اما ماه بعد از ماه بدر در موقعیت قرار دارد و نور زیادی در آسمان وجود دارد. در واقع رصد شهاب های این باران دور از انتظار است.
این پژوهشگر نجوم تاکید کرد: بارش اسدی امسال با 14 شهاب نیز با نور زیاد ماه در آسمان مواجه است و به دلیل تعداد کم شهاب ها ارزش رصدی چندانی نخواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه زمان اوج بارش شهابی جمینید در سال 1403 نیز با ماه کامل مصادف شد و صبح روز یکشنبه 4 آذرماه با 150 شهاب در ساعت، علاقه مندان به نجوم شرایط مساعدی برای رصد شهاب ها نخواهند داشت. از این دوش خوب سالانه.”
انقلاب زمستانی
عتیقی گفت: ساعت 12 و 50 دقیقه روز شنبه یکم دی ماه 1403 انقلاب زمستانی فرا می رسد و پس از طولانی ترین شب سال (شب چلّه) در شب 9 دی ماه، اول دی ماه کوتاه ترین روز سال خواهد بود. سال در نیمکره شمالی این شرایط به گونه ای است که فصل تابستان در نیمکره جنوبی در این زمان آغاز می شود.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: بارش کوادرانتی 1403 به عنوان یکی از بارش های شهابی خوب هر ساله با 111 شهاب در ساعت، در بامداد روز جمعه 23 آذرماه به رویدادهای مهم نجومی امسال پایان می دهد. باران نخواهد بارید.
انتهای پیام
گفتگو در مورد این post