حداقل طبق مصوبه شورای عالی کار حقوق کارگر در سال 1403 نسبت به سال 1402، 35.3 درصد افزایش داشته است. بر این اساس حداقل دستمزد کارگران از 5 میلیون و 308 هزار تومان به 7 میلیون و 182 هزار و 106 تومان افزایش یافت.
نتایج یک تحقیق نشان می دهد که اگر حداقل دستمزد طبق ماده 41 قانون کار بانک مرکزی از سال 1390 با تورم رشد می کرد، امروز باید 8 میلیون و 900 هزار تومان تعیین می شد که 25 درصد بیشتر از 7 میلیون و 182 هزار تومان است. دولت. .
مقایسه آماری حقوق کارگران در سال های 1402 و 1403 نشان می دهد که حقوق کارگران نسبت به سال گذشته 4 دلار کاهش یافته است!
این امر به این دلیل است که از ابتدای سال که از بیست و چهارم می گذرد، قیمت اجناس همراه با افزایش نرخ دلار روند صعودی به خود گرفته و همین موضوع باعث شده تا کارگران از تاخیر در دستمزدها صحبت کنند. نسبت به تورم
روایت حادثه ای عجیب در تعیین دستمزد
علیرضا میرغفاری نماینده کارگری شورای عالی کار که پیش از این بر افزایش حقوق کارگران تا سقف 15 میلیون تومان تاکید داشت، در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره جلسه شورای عالی کار گفت: همه نمایندگان کارگری. اعتراض به نحوه تعیین دستمزد از جلسه شورای عالی کار. بیرون آمدند
وی در پاسخ به این سوال خبرآنلاین که آیا می توان بدون امضای نمایندگان کارگری رقم دستمزد را تصویب کرد؟ وی افزود: اصل سه جانبه گرایی باید رعایت شود که متأسفانه رعایت نشده است و گواه این امر این است که دولت هر چقدر هم تلاش می کند بی طرفی خود را نشان دهد در واقعیت بی طرف نیست و تصمیم گیرندگان اصلی هستند. خود نمایندگان دولت
نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: وقتی مطالبات ما دیده نمی شود و هر سال سفره کارگران کوچک و کوچکتر می شود و هجمه بزرگی به سمت سرکوب مزدی داریم، دلیل دیگری برای ماندن در جلسه وجود ندارد. در تصمیمات نماینده دولت برای تطهیر خود شریک شود. . ما به هیچ وجه درگیر این ننگ نیستیم.
وی در پاسخ به افزایش 35 دستمزد و تاثیر آن بر معیشت کارگران تاکید کرد: مشخص است که هر سال قدرت خرید کارگران کاهش می یابد و روز به روز از توانایی قدرت اقتصادی ما کاسته می شود.
رقم واقعی حقوق چقدر است؟
آیت اسدی یکی از اعضای شورای عالی کار نیز در این خصوص گفت: یکی از حقایق حقوق مصوب شورای عالی کار که بدون امضای کارگران تصویب شد، این است که در عمل این افزایش نخواهد بود. 35٪ باشد، اما زیر 30٪؛ زیرا بحث کسورات، بیمه و مالیات حقوق در واقع حداقل حقوق بگیران را زیر 30 درصد و برای سایر سطوح زیر 20 درصد افزایش می دهد.
وی در توضیح فنی این موضوع گفت: اگر مبالغ مزایای دستمزد و خود پایه دستمزد و درصد افزایش را حتی بدون کسر هم جمع کنیم، نسبت به مزد سال قبل به 35 درصد افزایش نمی رسد. اگر بیمه و کسر مالیات هم از حقوق کسر شود، با وجود اینکه باز هم مالیات بر درآمد زیر 10 میلیون تومان معاف است، باز هم اکثریت قاطع حقوق بگیران ما باید 10 درصد مالیات را از حقوق خود کسر کنند.
یکی از اعضای شورای عالی کار تصریح کرد: بر اساس قانون کار موظفیم برای یک نفر کارجو حقوق را تصویب کنیم. برای چنین فردی پس از کسر حق بیمه و مالیات به رقمی کمتر از 9 میلیون تومان (8 میلیون و 800 هزار تومان) می رسیم. اینکه بگوییم حقوق عمدتاً به 12 یا 11 میلیون تومان رسیده و بخشی از کارگران خانواده به این میزان (فقط بدون کسر بیمه و مالیات) می رسند، نوعی بازی با آمار است.
اسدی تصریح کرد: وزیر کار دولت سیزدهم در جلسات گفت که ما به افزایش دستمزد کارگران انگیزه می دهیم. امروز به صراحت می توان گفت که این تکانه وزیر محترم عقب مانده بود و کارگران در زمینه دستمزدها تکانه عقب افتاده داشتند. به همین دلیل زمانی که قرار بود آخرین دور مذاکرات اصلی را انجام دهیم، پخش تلویزیونی قطع شد و از رسانه ها خواسته شد که خارج از جلسه باشند.
وعده های کاهش تورم عملی نشد
مجتبی حاجی زاده دبیر اجرایی خانه کارگر آران و بیدگل نیز گفت: وعده های کاهش نرخ تورم محقق نشد و آنچه مردم سر سفره خود احساس می کنند با لیست اقداماتی که دولت می دهد تفاوت اساسی دارد. دولت اساساً در خصوص اقدامات خود در زمینه ایجاد امنیت شغلی و معیشت کارگران و کنترل نرخ تورم، اغراق می کند، در حالی که این اقدامات تاثیری بر زندگی مردم نداشته است.
وی افزود: اعداد و ارقام سفره مردم را پر نمی کند، دستمزد عادلانه و قانونی و اقدامات اساسی در راستای حمایت از نیروی کار و تغییرات اساسی در سیاست های اقتصادی است که معیشت مردم را بهبود می بخشد و سفره های کارگران را پر می کند.
حاجی زاده گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه در مصاحبه ای به تلاش دولت برای کاهش نرخ تورم به «بیش از ۲۲ درصد» اشاره کرد! این دستاورد چیست و چه تاثیری بر زندگی کارگران داشته است؟ 64 میلیون تومان و سکه 45 میلیون تومان دستاورد! افزایش نرخ ارز و سکه است که روی زندگی و سفره مردم تاثیر می گذارد نه کاهش کمتر از یک درصدی نرخ تورم!
واکنش مجلس به افزایش حقوق کارگران: حداقل حقوق کارگران ۲۱ میلیون تومان باشد.
علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس در این خصوص در واکنش به مصوبه دستمزد شورای عالی کار گفت: مصوبه تعیین حداقل دستمزد کارگران در شورای عالی کار بر خلاف مصوبه شورای عالی کار است. اراده کارگران کشور است و مورد تایید فراکسیون کارگری مجلس نیست.
وی افزود: من به عنوان رئیس فراکسیون کارگری مجلس قبل از این تصمیم به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تذکر داده بودم که اگر در شورای عالی کار برخلاف ضوابط و قانون تصمیمی گرفته شود، قطعاً وارد عمل خواهد شد و طبق تصمیمی که گرفته شده، مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردها و تحقیقات انجام شده در پژوهشگاه، سبد معیشت کارگران 21 میلیون تومان برآورد شده است، بنابراین حداقل دستمزد در سال 1403 باید 45 درصد افزایش یابد.
بابایی کارنامی بیان کرد: طی 2 سال گذشته مصوبات شورای عالی کار مطابق قانون نبوده و با توجه به اینکه نماینده کارگران مصوبه شورای عالی کار را امضا نکرده است، این مصوبه فاقد وجاهت قانونی است. چارچوب به نظر ما
آیا مصوبه افزایش حقوق کارگران باطل می شود؟
در همین رابطه احسان سهرابی، فعال کارگری در خصوص مذاکرات دستمزد 1403 و نتایج آن گفت: امسال تیم دولت بدترین رفتار را با نمایندگان کارگری شورای عالی کار به عنوان نمایندگان بیش از نیمی از جمعیت کشور داشت. . پیشنهادات کارگران شنیده نشد و تلاشی برای اجماع صورت نگرفت.
به گفته وی، دستمزد سال 1403 هیچ تناسبی با تورم رسمی و حداقل نرخ سبد معیشتی ندارد و متاسفانه وزیر کار و معاون وزیر در مقابل اجرای قانون موضع قاطعانه ای اتخاذ کردند.
سهرابی تصریح کرد: در این مرحله مطالبه جامعه کارگری «لغو مصوبه مزد» است. مصوبه 1403 مزد به دلیل عدم انطباق با قانون و امضا نکردن نمایندگان کارگری هرچه سریعتر لغو شود. تصویب مصوبات با اکثریت آرا در شورای عالی کار کاملاً ناعادلانه است. این دستمزد مصوب تنها درخواست کارفرمایان و دولت بود که با تبانی دستمزدی را تصویب کردند که اعضای جامعه هدف به هیچ وجه آن را نپذیرفتند.
وی با بیان اینکه امسال دیوان عدالت اداری باید مسئولانه وارد این موضوع شود، تاکید کرد: اتفاقی که افتاد چانه زنی نبود، فقط تبانی دولت و کارفرمایان بود. از همه مهمتر بند یک و بند دو ماده 41 قانون کار رعایت نشد. آنها حتی با قبول نرخ سبد معیشت خانواده های کارگری موافقت نکردند. دیوان عدالت نباید نسبت به این بی عدالتی بی تفاوت باشد. علاوه بر این، نمایندگان مجلس نیز قبل از هر چیز باید وزیر کار را استیضاح کنند.
منبع:گسترش نیوز
گفتگو در مورد این post