رئیس سازمان برنامه و بودجه در رابطه با کاهش تورم در کشور اینگونه توضیح داد: وقتی به کاهش تورم اشاره می کنیم منظورمان کاهش قیمت ها نیست.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: منظور از کاهش تورم این است که رشد قیمت ها کند شود و با شیب کمتر افزایش یابد.
پیش بینی مهم یک اقتصاددان از نرخ ارز در سال 1403
وی در پاسخ به این سوال که نرخ دلار در سال 1403 در چه محدوده ای خواهد بود؟ وی گفت: در پایان سال در اسفند 1402 قیمت دلار حدود 20 درصد افزایش یافت و به 60 هزار تومان رسید.
وی افزود: دو اقدام بانک مرکزی در اسفند 1402 یعنی صدور گواهی 30 درصدی و توزیع سکه نیز سیاست های اشتباهی بود و ضمن تحمیل هزینه های سنگین به نظام بانکی و اقتصاد شکست خورد.
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: با توجه به افق تورم 40 درصدی در سناریوی میانی برای سال آینده، بر اساس تئوری برابری قدرت خرید و با در نظر گرفتن نقدینگی دلار، در سناریوی واقع بینانه 1403 قیمت دلار خواهد بود. در محدوده 70 تا 75 هزار تومان.
پیش بینی مهم رئیس کل بانک مرکزی از نرخ تورم
فرزین سیاست قطعی بانک مرکزی در سال 1403 را هدف گذاری برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی همراه با هدفمندی اعتبارات بانکی به سمت تولید اعلام کرد.
وی افزود: در نخستین ساعات آغاز نوروز 1403، بهار طبیعت و تقارن آن با رمضان، بهار قرآن و ماه ضیافت الهی، ضمن تبریک سال نو و قبولی طاعات و عبادات عظام. ملت ایران اسلامی، همه مسئولان زحمتکش دولت مردمی و خدمتگزاران شبکه بانکی کشور امیدوارم سال جدید سالی سرشار از موفقیت، سربلندی و بهروزی برای ملت بزرگ و سرافراز ایران باشد.
رئیس کل بانک مرکزی می گوید: بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» نامگذاری کرده اند، بر خود لازم می دانند از دغدغه هایشان در زمینه مهم اقتصادی تشکر و قدردانی کنند. مسائل و شاخص ها و اطمینان از رسیدن به نقطه. مهار تورم، افزایش نقدینگی و پایه پولی در برنامه ریزی هدفمند نظام پولی کشور مطلوب است تا همزمان با اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف اقتصادی و سیاسی در دولت سیزدهم، سال جدید نویدبخش خبرهای خوبی برای مردم باشد. ملت شریف ایران اسلامی
وی افزود: به عنوان رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال، اقدامات انجام شده در زمینه مهار تورم و رشد تولید را خوب، اما نه در حد مطلوب ارزیابی کردند و تاکید کردند که نباید انتظار چنین موضوع مهمی را داشت. تا یک سال آینده به طور کامل محقق شود. ما اطمینان می دهیم که پیشرفت های صورت گرفته در راستای تحقق کنترل تورم و رشد تولید با همکاری همه بخش های دولت مردمی تا رسیدن به اهداف پیش بینی شده و نقطه مطلوب ادامه خواهد داشت. در این میان سال 1402 که گذشت، سال اقدامات مهم بانک مرکزی برای کمک به ثبات اقتصادی کشور و رشد تولید محسوب می شود، چرا که ما امسال را در حالی آغاز کردیم که مدت کوتاهی از آن گذشته بود. ابلاغ سیاست تثبیت اقتصادی توسط این بانک و در پی اعلام شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان کنترل تورم، رشد تولید، اطمینان بیشتری از اجرایی شدن رویکرد سیاست تثبیت به دست آمد. و با قدرت بیشتری توسط این بانک پیگیری شود. چرا که این باور وجود داشت و هنوز هم وجود دارد که وجود و افزایش عدم اطمینان در فضای تصمیم گیری فعالان اقتصادی اعم از سرمایه گذاران و مصرف کنندگان منجر به شکل گیری انتظارات منفی و اتخاذ تصمیمات از سوی آنان خواهد شد که در نهایت تاثیرات خود را خواهد داشت. وضعیت متغیرهای کلان اقتصادی مانند سرمایه گذاری، رشد اقتصادی و تورم بر شاخص های مختلف قیمت به شکل نامطلوبی تأثیر می گذارد.
وی بیان کرد: بنابراین سیاست های اصلی تثبیت بر کاهش نااطمینانی ها و قابل پیش بینی شدن اقتصاد کشور متمرکز شد. رویکرد سیاستی مذکور بر سه محور اصلی تنظیم بازار ارز، کنترل و مدیریت رشد نقدینگی و تقویت نظارت بانکی و نیز ارتقای سطح انتظارات از طریق ابلاغ سیاستهای پولی و تقویت دیپلماسی ارزی تاکید داشت. هر یک از محورهای یاد شده با تعیین اهداف کمی و کیفی دنبال شد و با وجود اینکه هنوز تا تحقق انتظارات آحاد جامعه فاصله داریم، خوشبختانه سال 1402 به گونه ای به پایان رسید که اهداف اصلی این بانک محقق شد. . از جمله مهمترین این اهداف می توان به ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز و تقویت حاکمیت و تنظیم این بازار از طریق ایجاد و توسعه مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران، کاهش رشد مجموع پولی و روند کاهشی اشاره کرد. تورم متناسب با اهداف تعیین شده همزمان با دستیابی به ارقام مثبت. برای شاخص های مختلف، آنها بخش واقعی اقتصاد بودند.
فرزین بیان کرد: بر این اساس در سال 1402 ضمن تامین ارز به موقع برای واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ترجیحی، علیرغم رشد هزینه های ارزی برای کالاهای سرمایه ای و واسطه ای، تراز تجاری کشور ارقام مثبتی را تجربه کرد که این رقم مثبت بود. وضعیت مطلوب متغیرهای بنیادی را نشان می دهد. بر تغییرات بازار ارز تاثیر می گذارد. یکی دیگر از چالش های بسیار مهمی که اقتصاد ایران همواره با آن مواجه بوده است، رشد بالای کل های پولی فراتر از حد مطلوب است. بر این اساس در سال گذشته هدف 25 درصدی برای رشد نقدینگی تعیین شد و با هماهنگی و همکاری های صورت گرفته از سوی دولت و شبکه بانکی با مرجع سیاست گذاری پولی، بر اساس آخرین تحولات متغیرهای پولی، این هدف محقق شد. درصد بالایی از موفقیت
وی افزود: لازم به توضیح است که کنترل رشد متغیرهای پولی نقش مهمی در کنترل انتظارات تورمی و البته تامین مالی غیر تورمی بخش واقعی اقتصاد خواهد داشت. البته لازم به ذکر است که در سال 1402 رویکرد تامین مالی غیرتورمی این بانک که شامل تامین مالی بخشهای مولد اقتصادی است در قالب انتشار اوراق قرضه، گواهی سپرده ویژه و سایر ابزارهای مشابه دنبال شد و شاهد بودیم. عملکرد خوب در این زمینه
گفتگو در مورد این post