اما در زمینه رکود به نظر می رسد شکاف عمیقی وجود دارد که امروزه در این حوزه وجود دارد حقوق و منابع درآمدی مردم وجود دارد، همچنان نقش خود را در حوزه مسکن و ساختمان خواهد داشت.
پورحاجت افزود: دولت باید برای سال 1403 در حوزه مسکن و ساختمان برنامه ریزی عاجل و سیاست مناسب داشته باشد. دولت باید تکلیف خود را به روشنی مشخص کند که آیا این رکود برای اقتصاد مسکن خبرجو است یا بلایای بسیاری برای بخش مسکن و ساختمان کشور و همچنین اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: باید گردش نقدینگی که در حوزه مسکن و ساختمان ایجاد می شود را بپذیریم، چرخ تولید چند صد نوع فعالیت اقتصادی، تجاری، تولیدی، توزیعی و خدماتی را با خود به گردش در می آورد و رکود در این صنعت باعث می شود. صنایع عقب مانده و رو به جلو با چالش روبرو شوید
عضو کانون سراسری انبوه سازان مسکن گفت: معتقدم دولت به عنوان سیاستگذار اصلی باید برنامه مشخصی داشته باشد تا بدانیم در سال 1403 با چه روندی روبرو هستیم.
همچنین سعید مسگری، اقتصاددان در یادداشتی در فضای مجازی درباره قیمت مسکن در سال جدید نوشت: سال گذشته که سال نسبتاً باثباتی برای مسکن بود، قیمت مسکن 24 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: در سناریوی خوشبینانه امسال نیز همین رشد را خواهیم داشت. یعنی برای خرید آپارتمان 70 متری در مناطق جنوبی تهران در پایان سال باید حدود یک میلیارد تومان بیشتر هزینه کرد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سناریوی بدبینانه (آغاز جهش) باقی خواهد ماند، تصریح کرد: مسکن همچنان دور و دست نیافتنی خواهد بود.
مسگری خاطرنشان کرد: با توجه به گرانی مسکن، هر درصد افزایش قیمت می تواند بودجه مورد نیاز برای خرید مسکن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
وی گفت: اکنون تعلل در خرید مسکن می تواند بسیار گران تمام شود و منجر به غیرقابل قیمت شدن خانه شود.
منبع: دک
گفتگو در مورد این post